Το ευφυές post της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook

Έχουμε αμέτρητα βήματα ακόμα να διανύσουμε σαν κοινωνία, είναι όμως ένα βήμα ακόμα μπροστά και κάθε βήμα είναι πολύ σημαντικό.

Θεωρώ πολύ ευφυές και ουσιαστικό που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποιεί social media. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με άμεσο τρόπο τις ιδέες, το όραμα και να αποτελέσει πρότυπο για τους πολίτες, ένας άνθρωπος που από αυτά που έχει δείξει είναι μορφωμένος και με κοινωνική ευαισθησία.

Χαίρομαι επιπλέον και κυρίως, που το θέμα της ισοτιμίας των φύλων καθώς και το ότι οι γυναίκες και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χρειάζονται περισσότερα κίνητρα και βοήθεια από την κοινωνία για να έχουν ίσες ευκαιρίες, είναι κάτι που ήδη έχει θέσει η Πρόεδρος με τον τρόπο της δημόσια.

Έχουμε αμέτρητα βήματα ακόμα να διανύσουμε σαν κοινωνία, είναι όμως ένα βήμα ακόμα μπροστά και κάθε βήμα είναι πολύ σημαντικό.

Παραθέτω το post που επέλεξε να ανεβάσει στο Facebook στις 04/04/2020.

«Με συγκίνησαν ιδιαίτερα τα γράμματα που πήρα από μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα κορίτσια ιδίως εκδήλωσαν τη χαρά τους για την εκλογή γυναίκας στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά μου γράφουν:

-“Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη που για πρώτη φορά θα έχουμε στην Ελλάδα γυναίκα πρόεδρο”.

-“Η επιλογή μιας γυναίκας στη θέση αυτή με γεμίζει χαρά και πιστεύω πως το έργο σας θα είναι γεμάτο δημιουργία και ευρηματικότητα”.

-“Δίνετε ένα παράδειγμα σε εμάς τα κορίτσια να βάζουμε υψηλούς στόχους και να κυνηγάμε τα όνειρα μας”.

Χαίρομαι, τους απάντησα, αν η εκλογή μου δίνει το μήνυμα σε όλα τα κορίτσια ότι και οι γυναίκες μπορούν να φθάσουν όπου ονειρεύονται, χωρίς εμπόδια λόγω του φύλου τους, μόνο με την αξία τους

in

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για