Τι είναι το κύπελλο περιόδου;

Απάντηση από τον γυναικολόγο του ‘Α, μπα’, Νίκο Αθανασόπουλο

Google images

Θα μπορούσε ο γυναικολόγος του σαιτ μας να μας πει κάποιες πληροφορίες για το κύπελλο περιόδου; Η δική μου είναι λίγο μεγάλη σε ηλικία και δεν το έχει ακούσει καν (τρου στόρι) αλλά σκέφτομαι να αρχίσω να χρησιμοποιώ.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή φίλη,

Το κύπελλο περιόδου κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Είναι ένα κύπελλο από σιλικόνη το οποία έχει σχήμα μισής κλεψύδρας (ή λουλουδιού τουλίπας) και το οποίο τοποθετείται στον κόλπο “σφραγίζοντας” στον τράχηλο και στο κολπικό τοίχωμα , με σκοπό να συλλέγει το αίμα που ρέει από την μήτρα  και να αποτρέπει τις διαρροές.Εφαρμόζεται σχετικά εύκολα, και η χωρητικότητα του επαρκεί (ανάλογα με την ροή πάντα)  για 10 ή και παραπάνω ώρες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αφαιρείται, το περιεχόμενο του αδειάζεται και μπορεί να ξεπλυθεί είτε με τρεχούμενο νερό, είτε με καθαριστικά πανάκια, και κατόπιν η γυναίκα μπορεί να το ξανατοποθετήσει.

Στο τέλος της περιόδου μετά την τελευταία χρήση συστήνεται να καθαρίζεται καλά, να απολυμαίνεται σε βραστό νερό και να αποθηκεύεται μέχρι τον επόμενο μήνα που θα ξαναχρησιμοποιηθεί.

Κυκλοφορεί σε πολλά μεγέθη και σε διαφορετικές σκληρότητες, για να μπορεί να εφαρμόσει ανατομικά στην κάθε γυναίκα, να είναι άνετο και να μην εμφανίζονται διαρροές.

Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται η δραματική μείωση του όγκου των σκουπιδιών, και θεωρείται ως λύση φιλική προς το περιβάλλον.

Επιπλέον επειδή η χωρητικότητά του συνήθως είναι αρκετή για διάστημα που μπορεί να φτάσει και τις 12 ώρες, δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να μην χρειάζεται να αλλάζουν σε τουαλέτες δημόσιας χρήσης και να προλαβαίνουν να επιστρέψουν σπίτι. Ακόμα, επειδή σφραγίζει αεροστεγώς, αποτρέπονται οι διάφορες οσμές, ενώ αποφεύγονται και οι πιθανοί ερεθισμοί που μπορεί να προκαλούν στο δέρμα οι σερβιέτες. Άλλο ένα πλεονέκτημα του κυπέλλου είναι ότι θεωρείται πιο ασφαλές από τα ταμπόν, καθώς σε περίπτωση που ξεχαστεί εντός του κόλπου για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γυναίκα δεν κινδυνεύει από ανάπτυξη του συνδρόμου τοξικού σταφυλοκοκκικού σοκ.

Μειονέκτημά του είναι ότι απαιτεί λίγο κόπο και αρκετές δοκιμές διαφόρων μεγεθών μέχρι να βρεθεί το ιδανικό μέγεθος. Επιπλέον έχει ένα μεγαλύτερο αρχικό κόστος αγοράς (γύρω στα 20 ευρώ) αλλά η διάρκεια χρήσης του μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια, οπότε υπάρχει σημαντική απόσβεση.

Στην αρχή η χρήση του μπορεί να φανεί αρκετά δύσκολη, (π.χ. δυσκολία στην εφαρμογή, η “ατυχήματα” κατά το άλλαγμα) αλλά η πλειονότητα των γυναικών όταν το συνηθίσει δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη με τη χρήση του. Για αυτό το λόγο και συνιστάται η γυναίκα να δοκιμάσει αρκετές φορές την εισαγωγή και την αφαίρεσή του σε μέρες που δεν έχει περίοδο, μέχρι να εξοικειωθεί με τη χρήση του.

Τέλος, δεν συνιστάται ιδιαίτερα σε γυναίκες που έχουν επιλέξει το σπιράλ ως αντισύλληψη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατά την αφαίρεση του κυπέλλου να αφαιρεθεί κατά λάθος και το σπιράλ.

Γενικότερα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, δεν υπάρχει καμία “ιδανική μέθοδος” και κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να δοκιμάσει και να βρει την μέθοδο που της ταιριάζει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

54
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
37 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
VasilikosBetween WorldstrapezokathismataTawn TawnDaenerys Targaryen Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Καλησπέρα και πάλι! Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις/παρατηρήσεις. Το κύπελλο παίρνει αέρα ή υπάρχει μικρή διαρροή: Με τις κινήσεις μας, ειδικά όταν ξαπλώνουμε το κύπελλο πιέζεται λίγο με αποτέλεσμα να πάρει λίγο αέρα. Αν συμβαίνει πολύ συχνά είτε θέλουμε πιο σκληρό κύπελλο είτε κάποια άλλη μάρκα, γιατί κάθε σώμα είναι διαφορετικό και του ταιριάζει άλλο σχήμα κυπέλλου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αν δεν το δοκιμάσουμε και πέραν της εξάσκησης στον τρόπο τοποθέτησης ώστε να βρούμε τον πιο αποτελεσματικό για το σώμα μας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσαρμογής του. Το κύπελλο χρειάζεται συχνές αλλαγές: Ενδεχομένως να θέλουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η γνώση πρέπει να μοιράζεται!

Vasilikos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Θα μπορούσες να μας στείλεις αυτό το λινκ με το τεστ; Παρήγγειλα ονλαιν το πρώτο μου κύπελλο και βρίσκομαι στην τρίτη περίοδο που το χρησιμοποιώ. Δυστυχώς ακόμη δεν το έχω συνηθίσει και έχει διαρροές με αποτέλεσμα να φοράω πάντα σερβιετα για να είμαι σίγουρη. Πιθανόν έχω πάρει λάθος μέγεθος και σκέφτομαι να πάρω και ένα μικρότερο να δοκιμάσω στην επόμενη περίοδο.

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Καλησπέρα σε όλους! Πολύ χαίρομαι που κάποια ρώτησε για το κύπελλο και μπορώ να μοιραστώ το πόσο άλλαξε την καθημερινότητά τις μέρες της περιόδου. Αρχικά να πω και πως ήμουν πολύ αρνητική, σκεφτόμουν ότι θα λερώνομαι πολύ κατά την αλλαγή και τι κόπος είναι αυτός με το βάλε βγάλε, και διάφορα τέτοια. Ο λόγος που εντέλει πείστηκα ήταν το γυμναστήριο, όπου λόγω μεγάλης ροής όπου το ταμπόν δεν έφτανε ούτε για πλάκα, συν του ότι ενοχλεί, και τα πολύ καλά λόγια από 2 φίλες μου που το χρησιμοποιούσαν, η μία μάλιστα για αρκετό καιρό. Ξεκινώντας με τα αρνητικά του κυπέλλου,… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κοίτα εγώ επειδή τη σιχαίνομαι τη σερβιέτα για όλους του λόγους που αναφέρεις, χρησιμοποιώ κυρίως ταμπόν, τα οποία μου πήρε κάνα χρόνο να μάθω να τα φοράω χωρίς να με ενοχλούν και χωρίς να έχω διαρροές. Το μόνο άβολο είναι οι απαραίτητες πολύ συχνές αλλαγές οι οποίες δεν είναι πολύ εύκολες αν είσαι κάπου έξω. Οπότε αν έχω μεγάλη ροή και είμαι έξω από το πρωί μέχρι το βράδυ, καταφεύγω στις απαίσιες σερβιέτες, πασαλημένη και τρισάθλια. Για τα ταμπόν σου λέω, εμένα μου πήρε ένα χρόνο να μάθω να τα φοράω κι αυτό γιατί κάνουν το καταπληκτικό να κολλάνε στα… Διαβάστε περισσότερα »

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ πάντα χρησιμοποιουσα ταμπον με απλικατερ, οπότε δε μου φαινόταν δύσκολη η τοποθέτησή του.

Το κύπελλο γλιστράει μεν, αλλά θέλει λίγες δοκιμές για να βρεις τον σωστό τρόπο για να το βάλεις.

Τι να λέμε τώρα, κύπελλο μόνο. Είναι φανταστικό.

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για μένα ήταν λίγο τρικι στην αρχή, αλλά μπορείς να το πας σταδιακά, πχ για αρχή το φοράς όταν είσαι σπίτι, έχεις χρόνο και ξέρεις ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις έξω. Θα το βρεις το κόλπο σίγουρα. Εγω δε ήμουν τόσο ενθουσιασμενη με το όλο κονσεπτ που και να είχα αργήσει για δουλειά καθόμουν και το παιδευα με επιμονή, όσες προσπαθειες και να χρειαζόταν!

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Αγαπητή Jelly Roll , συμφωνώ μέχρι τελείας στο σχόλιο της soukaivou. Και εγώ φορούσα σχεδόν αποκλειστικά ταμπον, με μέτρια ροή , μεγάλη μόνο για δύο μέρες, αλλά δεν μπορούσα την αίσθηση της σερβιετας για κανένα λόγο. Τα κύπελλα επειδή είναι από χειρουργική σιλικόνη γλιστράνε πολύ καλύτερα από το βομβακι του ταμπον, και έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα ότι αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει αρκετή υγρασία (αν θελήσεις να το βάλεις πριν ξεκινήσει η ροή για να είσαι σίγουρη ή μπήκε στραβά και έγινε ένα βάλε βγάλε τρεις τέσσερις φορές) μπορείς να ενισχύσεις την υγρασία με λιπαντικό και δε δημιουργείται κανένα… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ρε κορίτσια δεν σιχαίνεστε να χύνετε τα αίματα από την περίοδο σας στο νιπτήρα που πλένετε το πρόσωπό σας;

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Τον απολυμαινω σχεδόν κάθε μέρα οπότε όχι 😋 Βεβαια πιο ρεαλιστικά έχω κόλλημα με τους νιπτήρες , κουζίνα μπάνιο πάντα λαμπουν, δε σιχαίνομαι καθόλου το αίμα μου και γενικά το αίμα της περιόδου.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Όχι στον ίδιο νιπτήρα πλένω τα χέρια μου, ρούχα στο χέρι τα δόντια μου κλπ. Δεν τρίβω το προσωπό μου στην πορσελάνη και το αίμα της περιόδου δεν είναι ούτε μολυσμένο ούτε ακάθαρτο. Είναι σαν να πλένεις τα βρακιά της λαϊκής (επίσης μπορείς να το αδειάσεις στη λεκάνη να το σκουπίσεις με χαρτί και να το πλύνεις μετά στο νιπτήρα)

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ρε Origami σ’ αγαπώ να ξες!

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βασικά όχι, γιατί εκεί πλένω και το λερωμένο βρακί αμέσως για να μη λεκιάσει. Επίσης φαντάζομαι πως το ξέπλυμα γίνεται στο νιπτήρα, το άδειασμα θα γίνεται στη λεκάνη. Επίσης σιγά τα ωά με το ξέπλυμα, τα χέρια μετά την αλλαγή ταμπόν πού πλένονται; Ακόμα χειρότερα, τα χέρια μετά το χέσιμο πού πλένονται; Οι νιπτήρες είναι πολύ πιο σιχαμερό πράγμα από ότι πιστεύουμε βασικά, γι’ αυτό και αντί να σιχαινομαστε τις διαδικασίες που γίνονται με τρεχούμενο νερό από κάτω του, καλύτερα να προσέχουμε να μην μας πέφτουν μέσα οι οδοντόβουρτσες και να του ρίχνουμε και αυτουνού του φουκαρά καμία χλωρίνη που… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Ακόμα χειρότερα, τα χέρια μετά το χέσιμο πού πλένονται”

THAT ESCALATED QUICKLY 😂

gia pes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

fun story: Επειδή γεννήθηκα την εποχή των δεινοσαύρων, θυμάμαι πανικόβλητη εκεί γύρω στο ’75, τη λατρευτή μου θεία που έμενε στην Αθήνα κι όταν ερχόταν στην επαρχία που μέναμε, οι βαλίτσες της ήταν (ανεξαρτήτως εποχής) αγιοβασιλιάτικες… να μου φέρνει δώρο, δυο ντουζίνες πετσετέ πανάκια, διπλογαζωμένα, που είχαν στις άκρες τους από μία θηλιά, και μια ζώνη που φοριόταν στη μέση, με ένα κουμπί μπρος και ένα πίσω. Μιλάτε για κύπελλα, σε μια εποχή που ούτε χαρτοβάμβακα υπήρχαν. Αμέσως τότε βέβαια, έσκασαν μύτη οι σερβιέτες -όχι με φτερά, βέβαια, μη λέμε βλακείες. Τα πετσετέ πανάκια δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, και οι σερβιέτες… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ωρε Παναγία μου κάτι ωραίες εποχές…

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είμαι 23 και είχα στείλει εγώ την ερώτηση εδώ και καιρό. Ξεκίνησα πριν λίγους μήνες να χρησιμοποιώ το κύπελλο κυρίως όταν συνειδητοποίησα πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση του σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Έχω φίλες από Κροατία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία οι οποίες όχι μόνο το χρησιμοποιούν, αλλά εκπλήσσονταν όταν τους έλεγα ότι στην Ελλάδα δεν το έχουμε ή είναι δύσκολο να το βρούμε. Πλέον το χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε κάθε περίοδό μου, ξεφορτώθηκα όσα ταμπον και σερβιέτες είχα και δεν πρόκειται να το αλλάξω 😊 Όντως θέλει κάποιες δοκιμές μέχρι να συνηθίσεις την χρήση του, αλλά, όπως και το ταμπον, αν… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Απέκτησα το πρώτο μου κύπελλο το 2007 τότε που δεν το ήξερε κανείς στην Ελλάδα. Μου το στείλανε από Αμερική. Άλλαξε η ζωή μου . Από τότε και μέχρι πέρυσι (εμμηνόπαυση) χρησιμοποίησα χμμμ δύο πακέτα σερβιετες βαριά βαριά . Μπορούσα να το πάρω στις διακοπές χωρίς να κουβαλάω πακέτα η να τρέχω μέσα στη νύχτα για φαρμακείο γιατί μου ήλθε περίοδος νωρίτερα. Πήγα ταξίδια κολύμπησα έκανα μετακόμιση χωρίς κανένα πρόβλημα. Από το 2013 χρησιμοποιούσα και τα κύπελλα μια χρήσης (πάλι από Αμερική ) για τις διακοπές και για να έχω στην τσάντα μου για μια έκτακτη ανάγκη . Οι συσκευασίες… Διαβάστε περισσότερα »

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πρώτη φορά ακούω για κύπελλα μιας χρήσης 😯

Ποια η διαφορά από το κανονικό; Γιατί να τα προτιμήσεις;

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Για τις περιπτώσεις που δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα σε μπάνιο χωρίς νιπτήρα, σε ταξίδια με πχ τρένο που δεν είναι και πολύ καλές οι τουαλέτες, σε διακοπές σε κάμπινγκ η σε μέρη χωρίς πόσιμο νερό . Και φυσικά για να κάνεις σεξ.

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω μια ερώτηση, εκ πείρας έχω την αίσθηση ότι το αίμα της περιόδου είναι ευεργετικό για διάφορες μικρό-ενοχλήσεις της περιοχής. Από πολύ λίγο διάβασμα κατάλαβα ότι (μάλλον;) επαναφέρει το ph του κόλπου πιο κοντά στα φυσιολογικά του επίπεδα. Αυτός δεν είναι ένας λόγος που θα καθιστουσε προτιμότερο το να αφήνουμε το αίμα να ρέει ελεύθερα στον κόλπο; Εγώ προσωπικά ότι ενοχλησουλα και να έχω, μετά την περίοδο εξαφανίζεται ως δια μαγείας! Σε περιπτώσεις φυσικά που δεν μιλάμε για κάτι που δείχνει σοβαρό η έχει διάρκεια. Γι αυτό και παρότι ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το cup και κατενθουσιαστηκα (είναι φανταστικό συναίσθημα το… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αυτό μας είχε πει παλιότερα μεγάλος και πολύ έμπειρος γυναικολόγος, ότι το αίμα πρέπει να φεύγει από τον κόλπο και να μη χρησιμοποιήσουμε ταμπόν.
Αλλά σχετικά με τις κολπικές ενοχλήσεις, υπάρχουν γυναίκες που έχουν ενοχλήσεις λίγες μέρες πριν την περίοδο (έχουν π.χ. κνησμό), επειδή αλλάζει το ph του κόλπου , όμως αυτές οι ενοχλήσεις σταματούν φυσιολογικά όταν σταματήσει η περίοδος.

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ παίζει να είμαι βλάκας γιατί δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς. Ξέρω ότι υπάρχει μια (μη έγκυρη, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) θεωρία ότι η περίοδος είναι “ευεργετική” γιατί “καθαρίζει το σώμα” και “κάνει καλό να έχουμε περιόδους” και “δεν είναι καλό που τη σταματάνε κάποια αντισυλληπτικά”. Αυτή τη θεωρία την ξέρω. Αλλά αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε κάτι άλλο όπου το ευεργετικό του πράγματος είναι απλά να *βγει* το αίμα από τον κόλπο; Αφού το αίμα έχει ήδη κατέβει, τρέξει, όπως θες πεστο, το ευεργετικό που λες είναι απλά το να γίνει ουσιαστικά η έξοδος του αίματος απ’ τον… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι κάτι τέτοιο λέω, με κάθε επιφύλαξη δηλαδή. Προφανώς εννοώ το να ρέει το αίμα και στο κατώτερο τμήμα του κόλπου έτσι, που κανονικά εμποδίζεται από το ταμπον/cup. Θα χαζέψω κι εγώ κι άλλο στο διαδίκτυο, απλά βρήκα ευκαιρία να πάρω μια άμεση γνώμη και από τον κ. Αθανασοπουλο, εξου και η ενδεχομενως αδιάβαστη ερώτηση!

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ααα οκ άρα καλά το κατάλαβα. Μου ακούγεται λίγο μούφα, δε βλέπω το ευεργετικό του πράματος στο να τρέξει απλά το αίμα απ’ την τρυπούλα;! Λίγο σα μαγεία μου ακούγεται – ότι δηλαδή τι θα συμβεί όταν διαβεί αυτήν την πύλη;! 😂 Φυσικά όπως είπα εννοείται ότι είναι εντελώς άλλο πράμα το να μην τηρούνται συνθήκες υγιεινής ή να αγνοούμε το ΣΤΣ.

Περγαμόντο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπάρχει γκρουπ στο facebook με κοπέλες που χρησιμοποιούν κύπελλο και οποία θέλει βοήθεια σχετικά με το ποιο κύπελλο να πάρει γραφει τα χαρακτηριστικά που πρέπει και της προτινουν το ανάλογο κύπελλο καθώς και το σάιτ που τα πουλάει.
Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και δεν το αλλάζω με τίποτα. Αυτό το γκρουπ με βοήθησε πολύ. Όμως επειδή έμπαιναν διάφορα τρολ το έχουν κάνει κλειστό και μόνο με πρόσκληση μπορεί να μπει κάποια. Όποια ενδιαφέρεται ας μου πει να δούμε πως θα το κάνουμε

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δώρο η ερώτηση και τα σχόλια, κορίτσια. Ξέρω που θα επενδύσω τα λεφτά μου, όταν βρω.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Από που τα προμηθευομαστε; Σε ένα φαρμακείο που ρώτησα τυχαία μου είπαν πως υπάρχουν δύο μεγέθη μόνο, ένα για μικρότερες κι ένα για μεγαλύτερες γυναίκες (;;!!!).
Έχει σχέση η ηλικία; Μήπως εννοούσαν μεγαλυτερες όσες έχουν γεννησει; Αν ναι έχει σημασία αν έχεις γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρικη;

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ναι, έχει σημασία αν έχεις γεννήσει ή όχι.
Όχι, δεν υπάρχουν μόνο 2 μεγέθη (εκτός αν εννοούσε ότι αυτοί διαθέτουν μόνο 2 μεγέθη). Υπάρχουν πάρα πολλές μάρκες, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν όλες, και ακόμα λιγότερες σε φαρμακεία. Θέλει ψάξιμο ιντερνετικό για να καταλήξουμε σε αυτό που θεωρούμε ότι μας ταιριάζει περισσότερο.

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ παρήγγειλα από αγγλική εταιρεία, δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω το όνομά της. Αν δεν μπορώ κόψτε το. Organicup λέγεται. Έχουν και πολύ χρήσιμες οδηγίες και βιντεακια για την τοποθέτησή του και 90 μέρες δοκιμαστική περίοδο. Αν θέλεις το επιστρέφεις 😊

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αγόρασα ένα κύπελο για πρώτη φορά το 2008 όταν ζούσα στην Αγγλία. Μου άλλαξε τη ζωή πραγματικά. Το κράτησα μέχρι το 2017 που γέννησα και τότε αγόρασα ένα μεγαλύτερο γιατί το πρώτο προκαλλούσε διαρροές. Η απόσβεση γίνεται μέσα σε μερικούς μήνες, ενω το καλό που κάνουμε στο περιβάλλον ειναι τεράστιο χωρις μεγάλο κόστος για εμας. Ειναι πρακτικό, και μόλις το μάθεις, δεν λερώνεσαι. Εμείς ως οικογένεια γενικά προσπαθούμε να μειώσουμε το πλαστικό και τον όγκο των σκουπιδιων, χωρίς υπερβολες φυσικά. Χρησιμοποιούμε πχ και πάνινες πάνες που πλένονται για το παιδί μας. Αν οι γονεις μοιράζονται τις δουλειές αυτό μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Mikros_Beethoven
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαι πολύ φαν του κύπελλου, είναι πιο πρακτικό, καθαρό, ασφαλές και οικολογικό από τις σερβιέτες και τα ταμπον. Αλλά είναι φορές που το νιώθω να παίρνει αέρα, ανεξαρτήτως αν έχει γεμίσει ή όχι, αν ξαπλώσω πχ, και τότε αέρα πατέρα, έχω λερωθεί. Ή ακόμα και όταν είναι αεροστεγώς βαλμένο, μπορεί να έχω ελαφρώς καφετιά υγρά. Γενικά ένα σερβιετάκι από κάτω το θέλει για να είμαι σίγουρη, κι ας το πετάξω άσπιλο.