Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από cyora

Ξαναδιάβασα το βιβλίο του David Lodge Ούτε γάτα ούτε ζημιά και θυμήθηκα την φεμινίστρια ηρωίδα Ρομπιν Πενροουζ που από τις φεμινιστικές σπουδές και το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε ένα ανδροκρατούμενο εργοστάσιο. Η συνέχεια είναι απολαυστική.

Είδα στο Νετφλιξ την μίνι σειρά Home for Christmas. Δίνει την αίσθηση της romcom αλλά ανατρέπει όλα τα κλισέ. Το τέλος είναι καταπληκτικό και άκρως φεμινιστικό.

 

Από Φωτεινή

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο με τίτλο: Γιατί οι γυναίκες φοβούνται στο δρόμο;”

 

Από Guacamole

Διάβασα αυτή την εβδομάδα αυτό το άρθρο και το βρήκα πολύ εντυπωσιακό

How Aborigines could solve Australia’s bushfire problem

 

Περιγράφει την κατάσταση σχετικά με τις φωτιές στη χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία και εξηγεί πώς οι Αβοριγινες τις αντιμετώπιζαν για πολλά χρόνια, πώς οι Δυτικοί αλλάξαν την βλάστηση της ηπείρου με αποτέλεσμα οι φωτιές να γίνονται όλο και πιο ανεξέλεγκτες.

Το πιο εντυπωσιακό είναι οτι αυτό το άρθρο έχει γραφεί το 2014. Και τώρα λίγα χρόνια μετά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Φοβάμαι ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξο για το μέλλον του πλανήτη.

 

Από Γιασεμί

‘Ελενα Ακρίτα στην εκπομπή ”Μεσάνυχτα”

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη με σπάνια για την ελληνική τηλεόραση απουσία εξωραϊσμού γεγονότων και εμπειριών δυνατών γυναικών.

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

3 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
avis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

σε σχέση με το κείμενο που ανέβασε η Φωτεινή. Όταν ήμουν νεαρή, 19-20 χρονών, ανέπτυξα τη θεωρία ότι μας βομβαρδίζουν με φοβίες για να μας περιορίζουν και να μας ελέγχουν. Να μην μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τη συνοδεία άντρα, να αυτοαποκλειόμαστε από μέρη και καταστάσεις αν δεν έχουμε ανδρική “προστασία” και συνακόλουθα να φταίμε αν μας συμβεί κάτι γιατί, ενώ μας έχουν προειδοποιήσει, δεν φροντίσαμε να συνοδευόμαστε. Με αυτό το σκεπτικό, πήγαινα όπου ήθελα, ό,τι ώρα ήθελα και με πρόσβαλε η πρόταση αντρών να με συνοδεύσουν επειδή είναι νύχτα, θεωρώντας το και αστείο γιατί, αν στ’ αλήθεια συνέβαινε κάτι,… Διαβάστε περισσότερα »