Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από idril

Glass Skin

Με απασχολούν ιδιαίτερα τα άπιαστα πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται στο instagram σήμερα. Ένα από αυτά είναι και το Κορεάτικο πρότυπο “γυάλινο δέρμα”, το οποίο μονίμως με κάνει να φαντάζομαι αποτρόπαια ρομπότ με γυάλινα πρόσωπα. Διάβασα αυτό το άρθρο που συνοψίζει τη φρίκη μου και νομίζω ορθά τη συνδέει με την πίεση για πλήρη υπακοή από το γυναικείο φύλο.

“Το γυάλινο δέρμα δεν είναι απλά το σβήσιμο των συνηθισμένων προσώπων, ή η επιθυμία να δείχνει κάποια νέα. Είναι η τελική ευθεία προς την απόλυτη αντικειμενοποίηση. Γιατί τι είναι το γυαλί, αν όχι ένα αντικείμενο; Ο στόχος είναι να μη δείχνεις ανθρώπινη. Πενήντα χρόνια μετά τις φεμινιστικές αντιδράσεις προς τη Μπάρμπι, έχουμε αναβαθμιστεί: δεν πιέζουμε τις γυναίκες να φαίνονται πλαστικές, καταλαβαίνουμε πως δεν είναι ρεαλιστική απαίτηση. Τώρα πλέον αναζητούμε μια πιο εύθραυστη ομορφιά, πιο διαφανή. Που μπορεί εύκολα να σπάσει.

Ζητάμε γυαλί.”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

14 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
ChainReactionAguafiestas Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aguafiestas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διάβασα χθες επί ώρες σχετικα με την καταδίκη 5 Ισπανών (γνωστών ως η Αγέλη) σε 15 χρόνια φυλάκιση για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, κυρίως για το ότι οι γνωστοί λόγοι που προβάλλονται (πού πήγαινε μικρό κορίτσι με 5 άντρες μέσα στη νύχτα, δεν φώναξε, φορούσε τανγκα και λοιπές αηδίες) ξεσήκωσαν την ισπανική κοινωνία και επιτέλους φάνηκαν σαν γελοίες δικαιολογίες. Οι φεμινιστικες οργανώσεις θεωρούν ότι τα χρόνια κάθειρξης είναι λίγα, ωστόσο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό δεδικασμένο πια.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φανταστικά άρθρο idril, made my heckles rise…. Ευχαριστούμε!