Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από idril

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την καλλιέργεια της αντοχής και ανθεκτικότητας στα παιδιά και ειδικά τα κορίτσια, στο blog Α Mighty Girl που άρχισα να παρακολουθώ μετά από πρόταση του Facebook (επιτέλους δουλεύουν και για καλό οι αλγόριθμοι!).

Παραθέτει επίσης βιβλία στα αγγλικά που είναι γραμμένα ειδικά για την ενθάρρυνση στην αυτοπεποίθηση και την αυτοδυναμία,  τα οποία είναι διαθέσιμα σε online βιβλιοπωλεία. Ακόμη και χωρίς τα βιβλία πάντως το άρθρο προτείνει χειροπιαστές μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να οπλίσετε τα παιδιά σας με αντοχή και αυτοπεποίθηση.

 

Από Hermione 

«Περί έκτρωσης»

Διάβασα το άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο «Περί έκτρωσης: ένα αποτρόπαιο νομοσχέδιο και ο κίνδυνος της εξιδανίκευσης» στην ελληνική έκδοση της Huffington Post.

Πρόκειται για ένα μακροσκελές άρθρο-παράδειγμα συγκαλυμμένου σεξισμού, που με αρχή το νομοσχέδιο στην Αλαμπάμα, πατάει στο πρόσχημα της πρόληψης(;!) της έκτρωσης- η συντάκτρια, υποτίθεται ψυχολόγος στο επάγγελμα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η παρένθετη μητρότητα είναι παρά φύσει, ότι «…Δεν είναι τόσο απλό όμως να λέμε ότι «δικό μας είναι το σώμα και ό,τι θέλουμε το κάνουμε», ειδικά αν στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε στ’ αλήθεια για τι μιλάμε. Όταν αυτό θα σας το πει η έφηβη κόρη σας, η οποία κάπου στο διαδίκτυο θα το έχει διαβάσει, τι θα της απαντήσετε;…» και ότι «Δεν θέλω με τίποτα να υποβαθμίσω τα όσα έχουν περάσει οι γυναίκες και τα σώματά τους στους περασμένους καιρούς. Απλώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Καλό είναι να μην μένουμε στον ρόλο του θύματος, να μη βαλτώνουμε στην οργή, να μη γινόμαστε απόλυτοι, να μην αναμασάμε τον σενσενσιοναλισμό που ρέει άφθονος στο διαδίκτυο». Το link εδώ 

 

Από Nota Bene

Είδα χθες την δεύτερη και μάλλον τελευταία σαιζόν του fleabag. Έβαλα να παίξει το πρώτο επεισόδιο βράδυ (μεγάλο λάθος) και δεν μπόρεσα να σταματήσω. Η πρώτη σαιζόν μου άρεσε, η δεύτερη με συγκλόνισε. Ειδικά η σκηνή στο εξομολογητήριο ήταν αριστουργηματική κατά την γνώμη μου και μία από τις καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Ταυτίστηκα με την συναισθηματική δυσλειτουργία και απόγνωση της πρωταγωνίστριας και κατέληξα ξημερώματα μία να κλαίω μία για την fleabag, μία για μένα!

Φαντάζομαι δε θα ταυτιστούν όλοι τόσο με την πρωταγωνίστρια, παρόλα αυτά είναι μία από τις καλύτερες σειρές που είδα τα τελευταία χρόνια! Την συνιστώ ανεπιφύλακτα στην αμποπαρέα!

Και για το τέλος η σκηνή στο εξομολογητήριο (spoiler alert), για την οποία γράφτηκαν διθυραμβικές κριτικές!

 

 

Από Maggie 

My next guest needs no introduction

Είδα σε αυτή την εκπομπή του Netflix μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Melinda Gates, είναι στη 2η σεζόν και δεν κατάλαβα πώς πέρασε μια ώρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

3 points
Upvote Downvote