Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Credit: Unladylike

Από Friendoflove 

Διάβασα το unladylike, δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει στα ελληνικά αλλά αξίζει για όσες διαβάζουν κ αγγλικά. αγγίζει πολλά, από ableism, transectional feminism, gender fluidity κτλ σε απλή γλώσσα έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο 🙂

 

Aπό Τσογλάνα

Πριν λίγες μέρες τελείωσα το Πασίφικα, γνήσιος τίτλος ”Α world between”, του Norman Spinrad.

Το βιβλίο είναι επιστημονικής φαντασίας και μιλάει για ένα πλανήτη-αποικία των νεότερων ανθρώπων, την Πασίφικα, όπου η διακυβέρνηση γίνεται μέσω των ΜΜΕ και αν και φαινομενικά υπάρχει ισότητα μεταξύ των φύλων, οι γυναίκες  τείνουν να έχουν υψηλότερους μισθούς και περισσότερες διοικητικές θέσεις μέχρι….την ανατροπή.

Χαρακτήρες πολυδιάστατοι και βιβλίο πολύ έξυπνα γραμμένο που αγγίζει πολιτική, ανθρώπινες σχέσεις και φυσικά το θέμα της ισότητας των φύλων. Οι πρώτες σελίδες βάζουν κατευθείαν τ@ αναγνώστ@ σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που ενδεχομένως  φανεί απότομο ειδικά για τ@ μη φαν της επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα θέματα που πραγματεύεται είναι γήινα και διαχρονικά. Το διάβασα στα ελληνικά, βγαίνει από τις έκδόσεις ΤΡΙΤΩΝ και μπορείτε να το βρείτε σε γνωστό βιβλιοπωλείο της πρωτεύουσας το όνομα του οποίου παραπέμπει σε δύο πολύ γνωστά βιβλία (κουίζ και καλά). Το συστήνω ανεπιφύλαχτα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

3 points
Upvote Downvote