Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

BETTMANN / GETTY / THE ATLANTIC

Aπό Alpha

Προσωπικές ιστορίες γυναικών, των οποίων ο πόνος και τα γυναικολογικά προβλήματα δεν ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψιν, υποβιβάστηκαν ή έλαβαν εσφαλμένη διάγνωση από τους γιατρούς τους, έρχονται συνεχώς στο φως το τελευταίο διάστημα. Το φαινόμενο έχει πλέον και όνομα, «health-care gaslighting», και περιγράφεται σε αυτό το άρθρο του περιοδικού Atlantic.

 

Από Ατέλειωτος Καφές

Καρκίνος και Κουλτούρα. Πρέπει ή όχι οι ασθενείς με καρκίνο να γνωρίζουν όλη  την αλήθεια; Πως επηρεάζει την απόφαση αυτή ο κάθε πολιτισμός;

 

 

Από Nietzscherase

IL Gesto

 

 

Από Joan Twist

Διάβασα το «τι έμαθα περπατώντας τον κόσμο» της Διβάνη. Γέλασα, στενοχωρήθηκα, σκέφτηκα ακόμα μια φορά πόσο τυχεροί είμαστε που γεννηθήκαμε στο δυτικό κόσμο και πόσο ασύλληπτα αγνώμονες για το τι σημαίνει να ζεις σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και να μεταναστεύεις στη Δύση από αυτές. Επίσης, ενθουσιάστηκα με την ορειβασία.

Διάβασα κ αυτό 

Και με έπιασε απελπισία. Κατάχρηση εξουσίας με πρωταγωνίστρια γυναίκα καθηγήτρια αυτή τη φορά, ιδιαίτερα επιτυχημένη νευροεπιστήμονα. Μάλλον χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους, αλλά με κάθε τίμημα; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο για να περιορίσουμε τη βλάβη που προκαλεί η παντελώς αντικοινωνική συμπεριφορά τους; Ή η αξία της δουλειάς τους ξεπερνάει την αξία των ανθρώπων που «θυσιάζονται» στον πάγκο του εργαστηρίου τους;

 

 

Από Γιώργος

Ένα ενδιαφέρον άρθρο. Αναφέρεται στις επιδόσεις των δύο φύλων στο σχολείο, και στις πιθανές αιτίες που τα αγόρια υστερούν.

* Στείλτε μας τι διαβάσατε κι εσείς την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που σας έκανε εντύπωση, σας άρεσε, σας ταρακούνησε. Πείτε μας και το γιατί. Θα δημοσιεύουμε τα πέντε πρώτα.

 

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

1 point
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Aphelia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aphelia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Την προηγούμενη εβδομάδα μας έλεγε ένας συνάδελφος ότι έχει αφαντασία, την ανικανότητα να μπορεί να φανταστεί εικόνες, οπότε πέφτοντας σε αυτό το άρθρο που περιγράφει πως είναι κάποιος να ζει έτσι μου κίνησε την περιέργεια https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/aug/24/experience-i-cant-picture-things-in-my-mind
Τα σχόλια από κάτω είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Με έκανε επίσης να συνειδητοποιήσω ότι το έχω κι εγώ σε μικρότερο βαθμό ή ίσως τελικά το συνηθισμένο είναι να μην μπορείς να δεις απόλυτα καθαρές, έντονες εικόνες γιατί πάντα για μένα ήταν αρκετά θολές και ακαθόριστες, σαν πολύ κακή ποιότητα της πραγματικότητας.