Τι διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες

Από Λένα Φουτσιτζή
Κωμικοτραγικό ανάγνωσμα: πώς πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ την 17η επέτειο από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Ο ελβετικός στρατός (υπάρχει!) μεταφέρει νερό για τις αγελάδες σε βουνοκορφές που έχουν χτυπηθεί από ξηρασία
Από Άννα Κόκορη

Το 12ωρο πρόγραμμα εργασίας, 6 μέρες τη βδομάδα με απλήρωτες υπερωρίες που υφίσταντο οι νέοι millenials στην Κίνα αρχίζει σταδιακά και απειλείται με διάλυση.

«Εργάζεσαι όλο το 24ωρο και νιώθεις πολύ κουρασμένος» λέει ο Λι. «Αν όμως παραπονεθείς η απάντηση που παίρνεις είναι να πας να βρεις αλλού δουλειά». 20 μέρες μετά παραιτήθηκε. Οι νέοι εργαζόμενοι αγανάκτησαν ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υποβάλλει μέχρι και μήνυση κατά των εργοδοτών τους.

«Υπάρχει ένα είδος απελπισίας που δεν μπορείς να είσαι πλέον λυπημένος. Που δεν αντέχεις άλλη λύπη. Κάθε άνθρωπος που είναι ενήμερος της μοίρας του ξέρει πότε χτυπάει το καμπανάκι. Ο χρόνος αρχίζει και μικραίνει. Συνειδητοποιείς ότι γεννήθηκες όταν δεν το ήθελες, κατοικείς ένα σώμα που δεν το ξέρεις και τελικά δεν ορίζεις τίποτα. Τότε δεν σου μένει παρά να υιοθετήσεις τη ζωή σου. Υιοθετείς ιδανικά, υιοθετείς αγάπες, απλώς και μόνο για να επιβιώσεις». Η συνέντευξη της Ειρήνης Παππά στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο θα μπορούσε να γίνει ένα εξαιρετικό short film!!

 

Από Φένια Ξανθοπουλίδου

Διάβασα για το ΑSMR (autonomous sensory meridian response) και το πως τα βίντεο που προκαλούν αυτό το ερέθισμα, μπορούν να αποτελέσουν βοήθημα ή και θεραπεία για ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη, άγχος και προβλήματα επίτευξης και διατήρησης ύπνου (ινσόμνια).

in

Αξιολογήστε το άρθρο

6 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για