Τι διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες

Από Εύα Ντορμούση

Αυτή την εβδομάδα διάβασα το μικρό και όμορφο: «24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» του Στέφαν Τσβαϊχ. Μία γυναίκα διηγείται στο συγγραφέα 24 ώρες που θεωρεί ότι την καθόρισαν.

Μια ιστορία με πολλά επίπεδα, που δίνει στο συγγραφέα την ευκαιρία να αναλύσει σε βάθος τα καταπιεσμένα πάθη, την έννοια της συμπόνοιας και του καθήκοντος.

 

Από Ευαγγελία Σχοινά

Η Εθνική Όπερα της Βουδαπέστης αναγκάστηκε να ακυρώσει παραστάσεις του γνωστού μιούζικαλ Billy Elliot, λόγω ιδιαίτερα χαμηλής ζήτησης σε εισιτήρια.

Η αιτία ήταν ο χαρακτηρισμός του έργου ως “γκέυ προπαγάνδα” από τα Ουγγρικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το θέαμα χαρακτηρίστηκε ικανό να κάνει τα παιδιά ομοφυλόφιλα, προάγοντας μια αποκλίνουσα συμπεριφορά που δε συμβαδίζει με τις δημογραφικές ανάγκες της χώρας.

 

Από Άννα Κόκορη

Developmental Language Disorder. Ένα πολύ συχνό αλλά ελάχιστα κατανοητό πρόβλημα που αναπτύσσουν παιδιά σε μικρή ηλικία. Η διαταραχή γλωσσικής ανάπτυξης (DLD) διαγιγνώσκεται όταν κάποιο παιδί δεν μπορεί να κατανοήσει τι του λένε οι άλλοι, να αρθρώσει προφορικό λόγο, να εκφράσει εύκολα τα συναισθήματα και τις ιδέες του.

 

Από Ελένη Γκίνη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο δορυφόρος του Κρόνου, ο Εγκέλαδος, πληροί αρκετές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ζωής.
Και ερωτώ εγώ, δεν είναι λίγο σπούκι να μείνουμε κάπου που λέγεται «Εγκέλαδος»; Λέω εγώ τώρα.

 

 

* Στείλτε μας τι διαβάσατε κι εσείς την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που σας έκανε εντύπωση, σας άρεσε, σας ταρακούνησε. Πείτε μας και το γιατί. Θα δημοσιεύουμε τα δέκα πρώτα. Βιαστείτε!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

6 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Εύα Ντορμούση Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εύα Ντορμούση
Μέλος
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ελένη, αυτό με τον Εγκέλαδο το διάβασα κι εγώ και είχα ακριβώς την ίδια σκέψη. Να μένεις στον Εγκέλαδο κάτω από ένα τοίχος πάγου, από το οποίο σκάνε πήδακες με διάφορα περίεργα και βρωμερά στοιχεία. Μπλιάξ.