Θεραπεία ζεύγους: Που να εστιάσουμε;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου.

Προς την κ. Ξανθοπουλιδου Βρισκομαι σε μια πολύχρονη σχέση με πολλή αγάπη που όμως υπάρχει το στοιχείο της περιστασιακης βίας σωματικής αλλά και λεκτικής και από τους δυο μας. Πιστεύω ότι πιο πολύ σχετίζεται με θεματα επικοινωνιας. Σκεφτομαστε πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθούμε σε σύμβουλο για να βοηθηθούμε μιας και δε θελουμε να λήξουμε τη σχέση, παρόλα τα προβλήματα βλεπουμε ο ένας τον αλλον ως σύντροφο ζωής. Τι είδους θεραπεία θα πρέπει να αναζητήσουμε και πού να εστιάσουμε; Ευχαριστώ θερμά κι εγώ και εκ μέρους του συντρόφου μου

Νομίζω το σημαντικό εν προκειμένω είναι να αναζητήσετε κάποιον επαγγελματία που να ειδικεύεται στα ζευγάρια. Δεν έχει, νομίζω, τόσο σημασία το είδος της ψυχοθεραπείας, γιατί όλες έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Ωστόσο πριν καταφύγετε σε αυτόν, και στην περίπτωση που κανένας από τους δύο σας δεν έχει μπει ποτέ σε διαδικασία θεραπείας στη ζωή του, θεωρώ προτιμότερο να ξεκινήσετε κατά μόνας ο καθένας, ώστε να εξετάσετε τη θέση σας σε αυτή τη σχέση και τις προοπτικές της, χωρίς αντιπερισπασμούς. Η γνώμη μου είναι πως η ατομική θεραπεία είναι ικανή να δράσει ευεργετικά στη σχέση, αρκεί βέβαια να πετύχεις έναν καλό θεραπευτή που μπορεί να σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που εσείς θα το ορίσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε και κάποιον μαζί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Aloutero Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εκρηκτικός συνδυασμός να είστε και οι δύο κακοποιητικοί απέναντι στο σύντροφό σας. Δεν υπάρχει σχέση αγάπης όταν μπορείς να σηκώσεις χέρι στο σύντροφό σου ή να τον βρίσεις ή να του μιλήσεις σαν να είναι σκουπίδι.
Συμφωνώ απόλυτα με τη Φαίνια. Είναι πολύ καλύτερο να δουλέψει ο καθένας σας μόνος του, για να βρείτε ξεχωριστά τους λόγους που θεωρείτε ότι το κενό στην επικοινωνία μπορεί να οδηγεί σε ξύλο και βρισιές.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχετε μπερδέψει την αγάπη με κακοποιητικές συμπεριφορές. Βάζω στοίχημα ότι όλο αυτό ξεκινά από τη παιδική σας ηλικία και άσχημα βιώματα που έχετε από αυτή. Το κλειδί για μένα είναι το ότι έχετε καταλάβει το πρόβλημα και θέλετε να το λύσετε. Σας εύχομαι το καλύτερο και για τη σχέση σας αλλά κυρίως για σας, σαν ξεχωριστές προσωπικότητες.