Θα πήγαινες ποτέ σε μια ψυχολόγο που είναι πάνω κάτω 120 κιλά;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου.

Θα πήγαινες ποτέ σε μια ψυχολόγο που είναι πάνω κάτω 120 κιλά? Που είναι προφανές δηλ. ότι έχει η ίδια κάποιου είδους τροφική διαταραχή και δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της.

Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι, θα πήγαινα, γιατί η εμφάνιση του ψυχολόγου δεν με αφορά, όπως επίσης και οι όποιες δυσκολίες βιώνει σαν άνθρωπος, αν βιώνει, εφόσον δεν τις βγάζει στη συνεδρία. Οι ψυχοθεραπευτές δεν είναι ρομπότ, είναι άνθρωποι και έχουν πάθη όπως όλοι. Είναι σαν να ρωτάς αν θα πήγαινα σε κάποια γυναίκα που περιποιείται ιδιαίτερα τον εαυτό της, και αν θα μου χτυπούσε καμπανάκι ο ιστριονισμός της. Δεν θα έπρεπε να μας αφορά η εμφάνιση ενός ψυχολόγου. Θα πήγαινα ακόμα και σε μία καρδιολόγο που καπνίζει, δεν σημαίνει ότι θα είναι κακή γιατρός.

Φυσικά όμως τα 120 κιλά δεν ξέρεις αν ευθύνονται σε κάποια διατροφική διαταραχή ή σε κάποια παθολογική ασθένεια.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
Annaemy memy Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χοντροφοβία, μία από τις πιο κοινωνικά αποδεκτές μορφες διακρίσεων. Ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του και ας μην εκφέρει κρίση για πράγματα που δεν τον αφορούν, όπως τα κιλά του άλλου. Έλα μπράβο. Ωραία και ευγενικά τα είπε η Φαίνια, επικροτώ.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εγώ μόνο σε κομμώτρια με χάλια μαλλί δε θα πήγαινα. Η σε αισθητικό με άσχημα φρύδια. Γιατί εκεί ναι, η εμφάνιση μου δείχνει είτε αν είναι καλή στη δουλειά της είτε αν μου ταιριάζει η αισθητική της.

Aguafiestas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και αντε και διαλέγεις μια λιγνη. Πού ξέρεις ότι τα έχει όλα τα άλλα λυμένα; Στο εγγυάται η εμφάνιση; Ρε παιδί, αυτές τις παροιμίες, ο,τι λάμπει δεν ειναι χρυσός, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, appearances are deceiving κλπ, γιατί λες να υπάρχουν; Τι να εκφράζουν;

La locandiera
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Εγώ έχω πάει,σε δύσκολη στιγμή στη ζωή μου,και επανήλθα για συνεδρίες με το σύζυγό μου.
Καταπληκτική στη δουλειά της.
Και επίσης ξέρω γιατί είναι βασανισμένη, λόγω μικρής κοινωνίας στην οποία κινούμαστε.
Τίποτα δεν έπαιξε ρόλο,πάρα μόνο η φωνή της στις συνεδρίες

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πόση χοντροφοβια πια, έλεος. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι ο υπέρβαρος είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να χαλιναγωγησει τις ορέξεις του, άρα ανίκανος να καταφέρει οτιδήποτε. Λευτεριά στην εμφάνιση και στο δικαίωμα του καθενός να τον κρίνουν από την αξία του και όχι από τα κιλά του.

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Από ποιον άλλο επαγγελματία υγείας έχεις την απαίτηση να θεραπεύει τον εαυτό του; Από οδοντίατρο; Από καρδιολόγο; Από ενδοκρινολόγο; Από περιέργεια ρωτάω.

Επίσης το τι θεωρείς προφανές λέει περισσότερα για εσένα από ότι τα κιλά της ψυχολόγου για εκείνη.

Alba
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα 120 κιλά πρέπει να οφείλονται σε διαταραχή ή παθογένεια. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με την απάντηση.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εξαρτάται από το ύψος της.

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν νομίζεις ότι οι ψυχολόγοι έχουν λύσει όλα τα ψυχολοψικά τους κάνεις μεγάλο λάθος. Απλά οι σωστοί επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί στο να μην κάνουν προβολές των δικών τους προβλημάτων στους ασθενείς τους. Αν σε προβληματίζει το πάχος, διότι υποθέτεις ότι υποδεικνύει κάποιο ψυχολογικό θέμα, φαντάζομαι ότι δείχνεις την ίδια ευασθησία και για όλα τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει ο ψυχολόγος. Τι, όχι; Το πάχος φαίνεται δυστυχώς και μπορούν να σε κρίνουν όλοι. Όλα τα υπόλοιπα θέματα, όπως για παράδειγμα τον ρατσισμό, πρέπει να μιλήσεις με τον άλλον για να τα καταλάβεις. Και σε περίπτωση που δεν το… Διαβάστε περισσότερα »

emy memy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς αυτό. Το να βλέπουμε τον ψυχολόγο Θεό είναι κ ένας απο τους λόγους που παρατηρούμε συχνά αντίσταση στη θεραπεία. Το πιό δύσκολο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι η μεταβίβαση κ η αντιμεταβίβαση. Πρίν αρχίσει η συνεδρία μπορεί να είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με το σύντροφο μου. Επειδή είμαι 60 και όχι 120 κιλά θα κάνω καλύτερη συνεδρία απο τη συνάδελφο; Κ επίσης. Καθόλου δεν με νοιάζουν τα μαλλιά της κομμώτριας και τα νύχια της αισθητικού. Ψυχολογικό προφίλ κάνουμε όλοι για όλους αυτόματα. Θα άλλαζε η ζωή μας αν επικεντρωνόμασταν μονάχα στις πτυχές του άλλου που έχουν άμεσο αντίκτυπο πάνω μας.… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ενδιαφέρουσα ερώτηση – αν και κάπως εκτός πλαισίου. Τι εννοώ. Ότι τα κιλά μπορεί να οφείλονται σε παθολογικούς παράγοντες πχ διαβήτη, θυρεοειδή και όχι απαραίτητα σε ψυχολογικούς. Επομένως, θα πήγαινα σε ψυχολόγο με 120 κιλά. Αλλά θα πήγαινα σε διατροφολόγο με 120 κιλά; Δεν ξέρω. Ενδεχομένως να γνώριζε εκ των έσω πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος σωστή διατροφή και να παραμείνει σε αυτή αλλά και πάλι, θα προβληματιζόμουν. Φυσικά, και πάλι δεν ξέρουμε πού οφείλονται τα παραπάνω κιλά. Θα πήγαινα για μανικιούρ σε επαγγελματία που τρώει τα νύχια του/της; Δεν ξέρω, εδώ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αν και γνωρίζω από… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Γιατί πρέπει σώνει και ντε τα κιλά να οφείλονται είτε σε ψυχολογικούς είτε σε οργανικούς παράγοντες. Δηλαδή αν ο/η ψυχολόγος είναι 120 κιλά και ευτυχισμέν@; Η αν πράγματι τα κιλά οφείλονται σε ψυχογενείς παράγοντες και είναι σε περίοδο που τα αγκαλιάζει και τα διαχειρίζεται; Δεν καταλαβαίνω γιατί σε κάποια επαγγέλματα που ΔΕΝ πρέπει να μείνουμε στην εικόνα αλλά να δούμε σπουδές, εμπειρία, χαρακτήρα δεν ρωτάμε να μάθουμε τίποτα από όλα αυτά, αλλά επιμένουμε στην εικόνα (που πολλές φορές παραπλανά).