Τα λουλούδια στα λουλούδια

Απάντηση σε προηγούμενη ερώτηση

Συνέβη κάτι σήμερα, σχετικό με την ερώτηση πριν μερικές ημέρες. Θέλω να δείξω, λοιπόν, τι με ενοχλεί στο “τα λουλούδια στα λουλούδια”.

Είμαι τοπογραφος μηχανικός και δουλεύω σε ένα γραφείο στη Γερμανία. Τις τελευταίες μέρες με παίρνει σχεδόν καθημερινά ένας πελάτης και ζητάει επιπλέον υπηρεσίες. Ζητάει μόνο εμένα και δεν μιλάει με άλλον. Οκ, δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς ξέρω την περίπτωσή του, είναι και μέρος της δουλειάς μου η εξυπηρέτηση πελατών. Μου έκανε όμως τη ζωή δύσκολη με όλα τα έξτρα που ζητούσε και έβαλα το αφεντικό μας να τον πάρει τηλέφωνο. Τα κανόνισαν λοιπόν, μου ζήτησε συγγνώμη που ήταν τόσο δύσκολος μαζί μου, λέω οκ, απλά δεν ήξερα πώς μπορούσα να σας βοηθήσω.

Κανονίστηκε σε αυτό το τηλεφώνημα να πάμε να οριοθετησουμε το καινούργιο του αγροτεμάχιο.  Δουλειά ρουτίνας.

Το Σάββατο στις 04:19 πμ είχα κλήση από αυτόν στο κινητό μου. Ενοχλήθηκα αφάνταστα. Χρησιμοποιώ το κινητό και για προσωπικό και για επαγγελματικό εδώ και χρόνια. Δεν είχα ποτέ θέματα. Δεν λέω τίποτα, φυσικά δεν τον καλώ πίσω. Αν με ξαναπάρει τέτοια ώρα θα τον μπλοκάρω.

Για τις μετρήσεις ήρθε το αφεντικό μαζί μου. Κανονικά θα μπορούσα να πάω και μόνη μου, αλλά φοβόμουν, να πω την αλήθεια. Ειδικά μετα το τηλεφώνημα τα ξημερώματα Σαββάτου. Γίνονται οι μετρήσεις, όλα οκ, τα μαζεύω να φύγουμε.

Λέει αυτός: Κυρία Καρχαρία μου, σας πήρα ένα μπουκέτο λουλούδια. Βγάζει από το αμάξι του ένα μπουκέτο με λουλούδια (με βάζο, για γέλια όλη η κατάσταση) και μου το δίνει και με ευχαριστεί για τις υπηρεσίες μου. Με κομπλαρε. Αρχικά γελάω αμήχανα, λέω, μα καλά, με βάζο; Μα πληρώνομαι για τις υπηρεσίες. Όχι λέει, ήθελα να το κάνω. Τεσπα, κοιτιομαστε με το αφεντικό, τα παίρνω, νιώθω παράξενα. Ρητορική Ερώτηση 1: θα έφερνε λουλούδια σε άντρα; Όχι. Ρητορική Ερώτηση 2: Δεν ήξερε ότι θα με κομπλαρε; Μάλλον όχι. Ρητορική Ερώτηση 3: Έχω άλλον συνάδερφο, που φοβάται να πάει μόνος του για μετρήσεις; Προφανώς όχι. Ερώτηση 4: είμαι υπερβολική;

Αλλά ναι, “τα λουλούδια στα λουλούδια”.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote