Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν χαμηλή γονιμότητα: Η απάντηση του Γυναικολόγου

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε εδώ αυτό το μήνυμα από μια φίλη της Α,μπα, στην οποία συστήθηκε να μετρήσει τα επίπεδα της ΑΜΗ προκειμένου να προσδιορίσει το “απόθεμα ωοθηκών της”. Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλό και, όπως ήταν φυσικό, απελπίστηκε και έστειλε το μήνυμά στην Α,μπα.

Η εξέταση της ΑΜΗ είναι μια πολύ χρήσιμη εξέταση για να προβλέψει την ανταπόκριση μιας γυναίκας στα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση, και να καθοριστεί η δοσολογία των φαρμάκων. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να πραγματοποιείται μέτρηση της ΑΜΗ σε γυναίκες που δεν προετοιμάζονται για εξωσωματική.

Η τελευταία μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δειγμα 1000 γυναικών που παρακολουθήθηκαν για 8 έτη και δημοσιεύτηκε το 2017 σε ένα από τα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά απέδειξε ότι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα ΑΜΗ (<0.7ng/mL) έχουν παρόμοια πιθανότητα να μείνουν έγκυες με φυσικό τροπο με τις γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα ΑΜΗ. Επομένως η φράση: “Τα επίπεδα ΑΜΗ έδειξαν χαμηλή γονιμότητα” είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.

Επομένως στην δική σου περίπτωση το αποτέλεσμα σου δεν λέει απολύτως τίποτα γα την πιθανότητα σου να μείνεις έγκυος αν ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας με τον σύντροφό σου. Περισσότερες και σημαντικότερες πληροφορίες μπορεί να δώσει το ιστορικό σου, κάποιες άλλες ορμονικές μετρήσεις, ένα υπερηχογράφημα και ίσως μια σαλπιγγογραφία.

Με τον σύντροφό σου καλό θα ήταν να αγνοήσετε αυτό το νούμερο και να σκεφτείτε εάν θα επιθυμούσατε να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Αν πιστεύετε ότι η στιγμή αυτή δεν είναι κατάλληλη ή αν υπάρχουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες, δεν είναι ορθή απόφαση το να βιαστείτε να κάνετε ένα παιδί βασιζόμενοι σε ένα νούμερο . Εάν πάλι πιστεύετε ότι θέλετε πραγματικά ένα παιδί τότε μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή και να ξεκινήσετε τις προσπάθειες.

Δυστυχώς, αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η επίτευξη εγκυμοσύνης χρειάζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων πολλές προσπάθειες και μπόλικο χρόνο , ανεξάρτητα απο τα επίπεδα της ΑΜΗ. Όπως επισήμανε και η Λένα, η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία πολύ δύσκολη και πολύ αγχωτική για όλες τις γυναίκες…

Υ.Γ.: ελπίζω να μην σου προτάθηκε να προβείς σε κρυοσυντήρηση ωαρίων απλά και μόνο επειδή είχες αυτό το αποτέλεσμα στην μέτρηση της ΑΜΗ…

in

Αξιολογήστε το άρθρο

18 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για