Στην τελευταία θέση και πάλι η Ελλάδα στην ισότητα των φύλων

Η Ετήσια αναφορά του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων είναι και φέτος απογοητευτική

Τον Οκτώβρη κάθε χρονιάς, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων (EIGE) δημοσιεύει την ετήσια αναφορά του για την πρόοδο που έχει σημειώσει κάθε χώρα της Ευρώπης στον τομέα της ισότητας των φύλων εκδίδοντας τον ετήσιο Δείκτη ισότητας των φύλων. 

Τα περσινά αποτελέσματα ήταν ήδη ιδιαίτερα απογοητευτικά, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα σε 28 χώρες συγκεντρώνοντας 51,2 μονάδες ενώ ο μέσος όρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ήταν στις 67,4 μονάδες. Φέτος η Ελλάδα βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην τελευταία θέση των Ευρωπαϊκών χωρών, με μόνο 52.2 μονάδες, μαζί με την Ουγγαρία (53,0), Ρουμανία (54,4), και Σλοβακία (55,5). Στον αντίποδα είναι η Γαλλία που σημειώνει 75,1, η Δανία με 77,4, και η Σουηδία, που είναι πρώτη με 83.8.

Οι ρυθμοί με τους οποίους προοδεύει η χώρα μας στον τομέα της ισότητας των φύλων είναι απογοητευτικοί, αφού σε μια πορεία 12 χρόνων ,από το 2005 μέχρι το 2017, είχε σημειώσει αύξηση μόλις 4,4 μονάδων, ενώ από το 2015 μόλις 1,2 μονάδων. Το 2019 βρέθηκε στην τελευταία θέση, από την προ τελευταία στην οποία βρισκόταν το μακρινό 2005, ενώ φέτος παραμένει σταθερά αρνητική βασίλισσα στερεοτύπων και φυλετικών προκαταλήψεων, συνεχίζοντας να καταλαμβάνει την τελευταία θέση και αγνοώντας ιδεολογικά και θεσμικά κάθε προσπάθεια προόδου που φαίνεται να ανθίζει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-9 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Διαλεχτή Κιούσηκόκκινο αυγό Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Πολύ θλιβερό πραγματικά, αλλά δε με εκπλήσσει.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Τουλάχιστον άλλες χώρες πάνε καλύτερα. Να παραδειγματιζόμαστε όλοι από τους καλύτερους μας και να πηγαίνουμε όλοι μπροστά.

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Απογοητευτικό; Ναι. Eκπληκτικό: Δυστυχώς οχι.