Στην Αίγυπτο μια προπονήτρια καταρρίπτει τα στερεότυπα

Η γυναίκα που έγινε η πρώτη προπονήτρια αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου

Η Faiza Heidar και η ομάδα της

Η Faiza Heidar μεγάλωσε παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους της Γκίζας με τα αγόρια της γειτονιάς της για να φτάσει, μόλις λίγες βδομάδες πριν, να αναλάβει χρέη προπονήτριας μιας αντρικής επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου τέταρτης κατηγορίας και να γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Αιγύπτου που αναλαμβάνει μια τέτοια θέση. 

Η Heidar είναι επίσης η πρώτη προπονήτρια γενικά στην Αίγυπτο που έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο “Premier Skills Coach Educator”, μια πιστοποίηση της προπονητικής της τεχνογνωσίας που την έχει κάνει ιδιαίτερα περιζήτητη επαγγελματικά στον χώρο του ποδοσφαίρου τον τελευταίο καιρό.

Αρχίζοντας ως προπονήτρια της εθνικής γυναικείας ομάδας, η Heidar γρήγορα και παρά τις δυσκολίες κατέρριψε τα στερεότυπα που ήθελαν μόνο άντρες προπονητές στις αντρικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Η ίδια δηλώνει πως στην αρχή την αντιμετώπιζαν κοροϊδευτικά και υποτιμητικά λόγω του φύλου της, αλλά όταν άρχισε να προπονεί την ομάδα και να αναδεικνύει τις γνώσεις της πάνω στο άθλημα, η ομάδα κατάλαβε ότι είχε να μάθει πολλά από εκείνη. 

Τώρα η συνεργασία τους είναι άψογη και η Heidar γράφει ιστορία ως η πρώτη Αιγύπτια προπονήτρια επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενός αθλήματος που αγαπούσε παθιασμένα από παιδί και που, παρά τις συνεχείς παρακλήσεις της μητέρας της, δεν εγκατέλειψε ποτέ επειδή δεν ταίριαζε στο φύλο της.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

58 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
PonemenosspourgitisΑιλουροειδέστατο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η ευχάριστη είδηση της μέρας. Μπράβο της. Ελπιδοφόρο μήνυμα για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν αυτό για το οποίο είναι γεννημένες! Πόσο ωραίο είναι να γράφεις για μια γυναίκα ότι είναι γεννημένη για να καταρρίψει ένα στερεότυπο, καταρρίπτοντας άλλο ένα (αναπαραγωγική μηχανή κλεισμένη στο σπίτι). Της εύχομαι να την δούμε και στον Ολυμπιακό, μετά την γκρίνια που έφαγε από την μάνα της, εμάς θα μας βλέπει γατάκια.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εντωμεταξύ, εδώ και χρόνια άντρες προπονούν γυναικείες ομάδες (πχ. πόλο).

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Τι χαρούμενη είδηση!