Σεξ, ψέματα και βιντεοκασέτες (μέρος 2ο)

Μια ιστορία σε συνέχειες…

Με τον Νίκο ήμασταν συμμαθητές. Ήταν ένα ψιλόλιγνο, άχαρο αγόρι. Το πρόσωπό του ήταν μακρόστενο, σαν το κορμί του. Τα μαλλιά του έπεφταν ίσια σαν άχυρα, ολοκληρώνοντας το κακό αποτέλεσμα. Αυτό που δεν είχε στην εμφάνιση, το αναπλήρωνε το μυαλό του. Ήταν διάολος. Δεν είχε την ευφυία του καλού μαθητή, ήταν όμως ξύπνιος με μια πιο καθημερινή, πρακτική έννοια. Κι όπως έμαθα αργότερα στη ζωή μου, αυτού του είδους η εξυπνάδα είναι η πιο σημαντική. Κάπως έτσι την πάτησα. Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται κι εγώ, εκεί που πήγα να κάνω την πλάκα μου, βρέθηκα να παλεύω με ανεμόμυλους.

Ήταν φίλος με τον Πάνο και τον Τάσο, καθόντουσαν στα θρανία από πίσω μου. Γίναμε σιγά σιγά φίλοι – ή κάτι τέτοιο. Ήμουν αγοροκόριτσο, από μικρή μου άρεσε να κάνω παρέα με τα αγόρια. Μαζί τους έβρισκα την αμεσότητα και το χιούμορ που δεν έβρισκα στα κορίτσια. Γι’ αυτό και δεν είχα πολλά πολλά με τις συμμαθήτριές μου, στα μάτια μου φαίνονταν ελαφρώς ανόητες και μυξοπαρθένες. Η μόνη μου φίλη ήταν η Καίτη. Η διαφορά στην εμφάνισή μας –όμορφη και αδύνατη εγώ, παχουλή και κοντούλα εκείνη– έκανε τη φιλία μας να φαίνεται παράδοξη, όμως η Καίτη είχε είχε μυαλό κοφτερό και χιούμορ βιτριολικό – στη γλώσσα θυμίζαμε και οι δυο μας αγόρια, γι’ αυτό τακιμιάσαμε. Την παρέα μας συμπλήρωνε ο Βασίλης. Είχε κι αυτός διαβολεμένο χιούμορ, χωρίς την αγορίστικη καφρίλα. Ταίριαζε περισσότερο με τα κορίτσια, όπως εγώ με τα αγόρια κι έτσι τα βρήκαμε.

Αυτές ήταν οι παρέες μου στο σχολείο, ο Βασίλης και η Καίτη από τη μία, και τα τρία αγόρια από την άλλη. Χαβαλές για την μπάλα και τους καθηγητές, ψιλοκουβεντούλα στο μάθημα, καμία κλεφτή τζούρα τσιγάρο στα διαλείμματα. Στο σχόλασμα γυρνούσαμε μαζί στον δρόμο για το σπίτι. Όμως ήταν για μέχρι εκεί η παρέα μας. Εκτός σχολείου δεν βρισκόμασταν, τον ελεύθερο χρόνο που έμενε από το διάβασμα τον αφιέρωνα στον Στράτο (δεν είχα άλλωστε μεγάλα περιθώρια, τον Ιούνιο ήταν οι Πανελλαδικές και οι βόλτες μας ήταν μετρημένες στα δάχτυλα). Στα μάτια μου τα παιδιά ήταν ακόμα αγοράκια μπορεί να ξεκαρδιζόμουν στα γέλια με τα αστεία τους, όμως ποτέ δεν τους είδα σαν άντρες. Άσε που κανείς τους δεν ήταν όμορφος – επρόκειτο για ατσούμπαλα παιδαρέλια πάνω στην ανάπτυξη. Και οι ασυμμετρίες που φέρνει αυτή μαζί της –μακρόστενα κανιά, μπάσες φωνές, πρησμένες μύτες– κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Όμως, άσχετα από το πως τα έβλεπα εγώ τα πράγματα, οι ορμόνες μας έβραζαν. Το στήθος μου φούσκωνε μέσα από τα φούτερ, τα πόδια μου διαγράφονταν καλλίγραμμα στα κολλητά τζιν. Όσο κι αν και καλά αδιαφορούσα για το πως εκείνοι με έβλεπαν, ένα κομμάτι μου ευχαριστιόταν τις πλάγιες ματιές, τον κρυφό τους πόθο. Φιλαρέσκεια, η πιο εύκολη κι ανέξοδη μορφή γυναικείας ικανοποίησης. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση με περίμενε ακριβό το αντίτιμο.

Δεν κατάλαβα πότε ακριβώς άρχισε ο Νίκος να με γουστάρει. Θυμάμαι ότι, λίγο πριν το συμβάν, είχε αρχίσει τα πειράγματα ένα τσακ παραπάνω – κι εγώ του χαχάνιζα πίσω. Χαριεντιζόμουν μαζί του χωρίς να το καταλαβαίνω – αυτή η αντανακλαστική ανταπόκριση που ήμουν ακόμα πολύ άπειρη για να αναγνωρίσω ως αμοιβαίο φλερτ. Άλλωστε ήμουν η κοπέλα του Στράτου και πίστευα αφελώς ότι αυτή μου η ιδιότητα με προστάτευε όχι μόνο από τους άλλους, μα κι απ’ τον ίδιο μου τον εαυτό. Όμως –σήμερα το παραδέχομαι– την κουνούσα κι εγώ την ουρίτσα μου. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα, ποτέ δεν γίνονται μόνο από τη μια πλευρά. Γι’ αυτό, όταν κανονίσαμε να μαζευτούμε ένα Σάββατο βράδυ στο σπίτι του με την παρέα –ο Στράτος έλειπε, πολύ βολικά, ταξίδι με τους δικούς του–, δεν πήγε το μυαλό μου στο πονηρό. Κι αφού δεν πήγε στο πονηρό, πως μπορούσε να πάει στο κακό;

 

Για το 3ο μέρος:

Σεξ, ψέματα και βιντεοκασέτες (μέρος 3ο)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-51 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
argent provocateurΜίλτος Παπάραςευανχελία Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“η κοντόχοντρη ασχημη φιλη μου με μένα ψηλόλιγνη και όμορφη φαινόταν παράδοξο στους άλλους”
Δηλαδή η φιλία ανάμεσα σε δυο άτομα εξαρτάται απ’ το αν ταιριάζουν εμφανισιακά? καταλαβαίνω κάπως τη “λογική” αυτή ανάμεσα σ ένα ερωτικό ζευγάρι που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα εμφανισιακά (αν και πάλι δεν έχει να κάνει για λόγους που δεν θ αναλύσω) αλλά ανάμεσα σε φίλες/φίλους?
Μήπως ο λόγος που απέρριπτες τις άλλες είναι πως δεν αντέχεις ίσως τον ανταγωνισμό και με την συγκεκριμένη φιλη ένιωθες η ωραία της παρέας;
Ελπίζω η ιστορία να μην είναι τόσο προβλέψιμη όσο υποψιάζομαι……..

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εννοειται πως η πρωταγωνιστρια δεν είναι ποτέ χοντρή. Οι φίλες της πρωταγωνίστριας όμως μπορούν να είναι κομτοχοντρές όμως όπως λέει να έχουν χιούμορ. Αυτο το “όμως” στην παρακάτω πρόταση με ενόχλησε πάρα πολύ.

“Η διαφορά στην εμφάνισή μας –όμορφη και αδύνατη εγώ, παχουλή και κοντούλα εκείνη– έκανε τη φιλία μας να φαίνεται παράδοξη, όμως η Καίτη είχε είχε μυαλό κοφτερό και χιούμορ βιτριολικο”

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Maggie την real life κοπέλα την σταυρωσαν που κανει παρεα με τους συναδελφους της και μιλανε για κονσόλες ,αλλα το “Ήμουν αγοροκόριτσο, από μικρή μου άρεσε να κάνω παρέα με τα αγόρια. Μαζί τους έβρισκα την αμεσότητα και το χιούμορ που δεν έβρισκα στα κορίτσια. Γι’ αυτό και δεν είχα πολλά πολλά με τις συμμαθήτριές μου, στα μάτια μου φαίνονταν ελαφρώς ανόητες και μυξοπαρθένες.” Δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ μισογυνισμός.Η χοντρη φιλη though είχε χιουμορ μπας και σωθει η κακομοιρα καθοτι αμα εισαι χοντρος καλυτερα τουλ να εχεις νιονιο γιατι πως θα πορευτεις στη ζωή χοντρέ ανθρωπε? Λατρευω και το “φιλαρέσκεια, η… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Βρε Μίλτο, κι εγώ έτσι ήμουν κι έτσι σκεφτόμουν στο σχολείο, αλλά αναγνωρίζω πλέον ότι ανταπέδιδα την αδιαφορία των συμμαθητριών μου στις προσπάθειές μου να ενταχθώ στις παρέες τους με περιφρόνηση “επειδή είναι κορίτσια” κι εγώ “έκανα καλύτερη παρέα με τα αγόρια”. Άσε που έτρωγα bullying από ένα κορίτσι και οι άλλες έκαναν τα στραβά μάτια. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να το καταλάβεις ως έφηβη, αν δεν έχεις κάποιον να στο εξηγήσει και να θέλεις να χωνέψεις ότι πρόκειται για εσωτερικευμένο μισογυνισμό. Και ναι το διήγημα περιγράφει μια τέτοια κοπέλα, και είναι τίγκα στο κλισέ επειδή αυτού του είδους… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

+ ότι η φιλαρέσκεια και η ομορφιά πρέπει να πληρωθούν ‘πολύ ακριβά’

Wannabe
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ανακάλυψα τι με ¨ενοχλεί¨ σε αυτες τις ιστορίες και ειπα κι εγω να πω την αποψάρα μου… είναι γεμάτα ´κλισεδιές´ χωρις να δίνουν σε εμενα προσωπικά κατι βαθύτερο οπως το συναίσθημα των ηρώων. Ειχαμε μια παντρεμένη που απάτησε τον άνδρα της γιατι ειχε ξεχάσει πως ειναι να νιώθεις γυναικα, μια κοπέλα που η πρώτη της φορα ηταν αποτυχία και τωρα μια κοπέλα που μαλλον θα απατήσει. Και πολλες ακομα ´τετριμμενες´ λεπτομέρειες σε καθε ιστορία. προσωπικά θα ηθελα να βλεπω το κατι πιο βαθύ, ακομα και σε αυτα τα τοσο ´συνηθισμενά´ γεγονότα. Δυστυχως διαβαζω το κείμενο πιο πολυ για να μπορέσω… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Σε όλες τις μορφές τέχνης ( λογοτεχνία, σινεμά, μουσική) υπάρχουν έργα τέχνης που μας κάνουν να σκεφτόμαστε και άλλα πιο ρηχά που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε. Το θέμα, πιστεύω, είναι το τι μηνύματα περνάει ένα έργο τέχνης: το ότι ένα διήγημα μπορεί να είναι ελαφρύ δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάει μισογυνιστικα μηνύματα, κάτι που ευτυχώς δεν νομίζω ότι συμβαίνει με τα διηγήματα της Ροζίτα Σπινασα.

Ophelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Φωτεινή δεν έχεις άδικο, απλώς πιστεύω ότι δεν αρκεί το να μην περνάει λάθος μηνύματα ένα λογοτεχνικό κείμενο. Παίζουν πολλά ρόλο, όπως ο τρόπος που είναι γραμμένο, πόσο ελκυστικό και ενδιαφέρον είναι το ύφος του συγγραφέα, καθώς και η ολόσωστη χρήση της γλώσσας σε όλους τους τομείς, γραμματική, σύνταξη, χρήση των σημείων στίξης.

Wannabe
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απολυτα με την πρώτη πρόταση σου.. απλα απολύτως υποκειμενικά αυτο το έργο δεν με κανει ουτε να σκεφτομαι ουτε να ξεχνιέμαι ουτε να νιωθω! Συμφωνώ επισης στο οτι το σημαντικο ειναι να μην περνιουνται μηνυματα λανθασμένα (που κι εδω υπαρχει ενα καπως υποκειμενικό κριτήριο στο τι ειναι σωστό και τι λαθος). Αλλα το γεγονος οτι δεν περνάει μισογυνιστικα μηνυματα μαλλον, δεν σημαινει οτι δεν περνάει άλλα λανθασμένα… στο πρωτο διήγημα η ηρωίδα σε ενα σημειο ένιωσε αποστροφή για την κόρη της γιατι ένιωσε οτι ειναι ενας απο τους λόγους που δεν νιώθει πια γυναικα, στο επομενο κομματι αυτής της… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Στο διήγημα {Η κούρσα} η ηρωίδα ένιωσε, στιγμιαία, αποστροφή για την κόρη της γιατί η κοινωνία χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ένα, ακόμα, μέσο για να περιορισει την γυναικεία σεξουαλικότητα. Είναι γνωστό ότι ένας πατέρας μπορεί να κάνει τάρανδο την μητέρα των παιδιών του γυρνώντας καθημερινά σε πορνεία, στριπτιτζαδικα, και κ@λ@μπαρα και κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αν είναι καλός πατέρας. Αντίθετα, αν μια μητέρα πάρει διαζύγιο από τον πατέρα των παιδιών της και μετά από πέντε χρόνια κάνει μια άλλη σχέση, θα ακουστούν σχόλια του τύπου: { Ε, τώρα, πως θα αισθάνονται τα παιδιά με αυτό…}

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φωτεινη ξερεις πολυ κόσμο να μπαινοβγαινει σε πορνεια?Εδω εγω μενω σε χωριο διπλα σε κάμπο (if you know what i mean) και δεν ειναι και μεινστριμ ουτε τα πορνεια ουτε τα στριπτιτζάδικα (παρότι εχει ,ειναι σε περιθωριακη φάση).Και αληθεια μην μου απαντήσεις οτι ετσι ειναι η κοινωνια ,ενας πατέρας που θα φτασει στο σημειο να ειναι θαμωνας τετοιων επιχειρησεων ,μονο απο κατι καμμένους θεωρειται οκ.Η πλειονότητα των ανθρωπων τον λοιδωρεί.
Συμφωνω στο οτι η αδιαφορία ειναι πιο tolenant στους πατερες αλλα απο αδιάφορος εως μπουρδελιάρης εχει ενα γκραν κάνιον κενο.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν δεν είναι η πορνεία (σε όλες τις μορφές) mainstream, τότε πώς εξηγείται ο τζίρος ολων των μορφών της πορνείας παγκοσμίως; Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Νομίζω ότι αν κάνεις αυτην την κουβέντα με άντρες, θα ανοίξουν τα μάτια σου (και θα ματωσει η καρδιά σου – από προσωπική εμπειρία μιλάω).

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Την έχω ήδη κάνει αυτή τη συζητηση και μάλλον its safe to say οτι δεν ανήκουμε στους ίδιους κύκλους.Τωρα αν θεωρεις μορφή πορνειας την πορνογραφια ,επισης its safe to say οτι πλεον το γυναικειο κκοινο κοντράρει στα ισα το ανδρικό.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

να σας θυμισω μονο, οτι το καθε πονημα, δεν ειναι και εργο τεχνης…
γιατι διαβαζω το “εργο τεχνης” και μου γυριζει το ματι.
αλλιως θα ηταν καλλιτεχνης και η δημιδα χρυσουλιδου και οι παρομοιες.
just saying. δεν θα ενοχλησω αλλο, συνεχιστε..

Thundercats
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κανιά; Αλήθεια τώρα;

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Κανιά έλεγε η μάνα μου τα πόδια της αδερφής μου επειδή ήταν πολύ πολύ αδύνατα…

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Χα! Κι εμένα η γιαγιά μου τα δικά μου. Εναλλακτικά, “κλιτσινάρια” ή “τσακναρίδες” – γλωσσοπλάστης η γιαγιά.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Τσακναρίδες έλεγε και η δικιά μου γιαγιά με καταγωγή από Σάμο, εννοώντας μακριά και λεπτά πόδια.
Εξ’ού και τσακναετό με έλεγε η δική μου μαμά (μεταξύ άλλων), τσακνοκούδουνο όποια έβαζε μίνι και άφηνε να φαίνονται μέχρι ψηλά τα πόδια της.

mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν μπορώ τις ιστορίες σχολείου, δεν ταυτίζομαι με τίποτα, πολλή teenage κατάσταση βρε παιδί μου.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ε μα πες τα! Να πούμε στη συγγραφέα ότι έχουμε σταματήσει να διαβάζουμε σούπερ Κατερίνα ή θα ταραχτεί;;

mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κάτσε μην το γυρίσει σε εικονογραφημένο διήγημα!

argent provocateur
Επισκέπτης
Συμμετέχων
argent provocateur

πλακα πλακα εναν κοσμο της παττυ τον χτυπαγα τωρα

ευανχελία
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εσωτερικευμένος Μισογυνισμός *alert*
Σεξισμός *alert*
Στερεότυπα *alert*
Εύχομαι απλά η συγγραφέας να θέλει να αποτυπώσει όλα όσα σκεφτόμασταν δυστυχώς κι εμείς πάνω κάτω σε εκείνη την ηλικία. Τι, όχι;