Το κανάλι της emmymadeinjapan είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να χάσει ευχάριστα χρόνο. Είναι το περιεχόμενο ενός πραγματικού διαλείμματος. Η Emmy είναι μια πολύ ευγενική παρουσία που φέρεται με σεβασμό στα παράξενα πράγματα που δοκιμάζει, περιγράφει πολύ αναλυτικά την γεύση, την υφή και τη μυρωδιά τους, μιλά ήρεμα και χωρίς δραματικούς γιουτιουμπισμούς στο κοινό της που ακριβώς γι’αυτό την έχει αγαπήσει.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βίντεο που έχει βγάλει εξηγεί πώς μπορεί κανείς να διπλασιάσει το βούτυρο που έχει διαθέσιμο με τη χρήση ζελατίνης. Ο λόγος που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η συνταγή προέρχεται από μαγειρικά βιβλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δείχνει την εφευρετικότητα των νοικοκυρών της εποχής. Για όσες και όσους σας ενδιαφέρει η ιστορία και το φαγητό, η λίστα που έχει με συνταγές προερχόμενες από τον Β Παγκόσμιο και την οικονομική κρίση του 1929 (Great Depression) θα σας ενθουσιάσει.
Έχει επίσης βίντεο που δοκιμάζει άγνωστα σ’εμάς φρούτα όπως αυτά που μοιάζουν με μικροσκοπικά καρπούζια.
Μιας που δεν δειλιάζει μπροστα σε τίποτα, δοκιμάζει συνταγές όπως αυτή που μαγειρεύει το κεφάλι ενός ηλιοτρόπιου. Η πλειοψηφία αυτών των συνταγών έχουν προκύψει από ανέχεια και ανάγκη επομένως πολλά από τα βίντεό της υπενθυμίζουν έμμεσα τόσο την ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται σε σκληρά περιβάλλοντα, μετατρέποντας σε τροφή όποια χλωρίδα τον περιβάλλει, όσο και την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην αστική ζωή και τη ζωή στην επαρχία αφού οι περισσότερες και οι περισσότεροι από μας που ζούμε σε μεγάλες πόλεις δεν έχουμε την ανάγκη ή τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με το πώς θα μεταχειριστούμε τα φυτά που φυτρώνουν γύρω μας.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Τα μονα φυτα που φυτρωνουν γυρω μου και σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων είναι στις γλάστρες της διπλανής. Δε θελω να ξερω τι μπορούμε να κανουμε με το φικο. Κατα τα άλλα, θα μπω να δω τι είναι το μπέργκερ κονσέρβα γιατί ίσως και να βρέθηκε η λυση στη βαρεμάρα που με δέρνει με το καθημερινό μαγείρεμα.
Την αγαπώ!!
Είναι καταπληκτική!! 😍