Πρωτότυπες εικονογραφήσεις ενισχύουν τον αγώνα των γυναικών κατά των εμφυλων διακρίσεων

The Woman Project

Η Carol Rossetti, μία εικονογράφος από τη Βραζιλία, δημιούργησε μία σειρά που την ονόμασε «The Women Project» στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες παγκοσμίως.

Η ίδια δηλώνει:

«Όλες οι καταστάσεις που απεικονίζω δεν αντιμετωπίζονται μόνο από γυναίκες. Πολλές από αυτές μπορεί να τις βιώσει οποιοδήποτε ανθρώπινο ον και καλώ όλους τους ανθρώπους να ταυτιστούν επίσης. Αυτό, δεν είναι ένα έργο αποκλειστικά για τις γυναίκες, ούτε σχετικά μόνο με γυναίκες, ούτε καν για όλες τις γυναίκες την ίδια χρονική στιγμή. Η απόφασή μου να εικονογραφήσω μόνο γυναίκες ήταν μερικώς παρακινημένη από την προσωπική μου ταυτοποίηση. Από την άλλη όμως, θεωρώ ενδιαφέρον να παρακινήσω τους άντρες να ταυτιστούν με θηλυκούς χαρακτήρες. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν παιδί, ήταν σύνηθες οι ταινίες / τα βιβλία / τα κινούμενα σχέδια με γυναικείους χαρακτήρες να θεωρούνταν «για κορίτσια», ενώ οι ιστορίες με αρσενικούς χαρακτήρες να ήταν «για όλους». Το γεγονός ότι οι πρωταγωνίστριες μου είναι γυναίκες, δεν κάνει αυτό το έργο μόνο «για κορίτσια».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

62 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
3,14159265Clumsiehanomai giati remvazo Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα βρίσκω θαυμάσια, πραγματικά ένα θετικό βήμα για την γυναικεία αυτοπεποίθηση.
Με το μόνο που θα διαφωνήσω είναι το χιτζάμπ/κεφαλομάντηλο/μπούρκα: εδώ μιλάμε για ένα σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης. Δεν τίθεται θέμα επιλογής: είναι ρητή θρησκευτική επιταγή (αν και δεν αναφέρεται ρητά στο κοράνι) που θέλει τις γυναίκες να κρύβουν τα μαλλιά τους. Αν και πολλές μουσουλμάνες το φορούν ηθελημένα, σαν στέιτμεντ, για πολλές άλλες δεν είναι θέμα επιλογής! Δεν παύει να συμβολίζει διάκριση κατά των γυναικών και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να ενθαρρύνεται.

verve de vie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Mπραβο! Τελειο!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εξαιρετική ιδέα και πολύ ωραία εικονογράφηση!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Την αγαπώ τόσο πολύ τη Rossetti! Τη γνώρισα μέσα από αυτές τις εικονογραφήσεις, αλλά όλη της η δουλειά είναι υπέροχη και με ξεκάθαρο μήνυμα. Λατρεία και έμπνευση.