Ένας κάτοικος της Αυστραλίας ανακάλυψε το εξουθενωμένο περιστέρι στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε πως είχε χαθεί κατά τη διάρκεια αγώνα αγωνιστικών περιστεριών που διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου στο Oregon των ΗΠΑ.
O Joe κατάφερε να ταξιδέψει 13.000 χιλιόμετρα ωστόσο τώρα μπήκε σε καραντίνα από τις αρχές της Αυστραλίας και προγραμματίζεται η θανάτωσή του αφού η είσοδος ζώων στη χώρα θέλει ειδική άδεια ώστε να προληφθεί η διασπορά ασθενειών και να προστατεφθούν τα τοπικά είδη.
Οι αρχές χαρακτήρισαν το περιστέρι ως ‘σαφή κίνδυνο για τη βιοασφάλεια της χώρας κι ευθεία απειλή για τ’άγρια πτηνά καθώς και την πτηνοτροφία’.
Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Associated Press
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Το πιο πρόσφατο άρθρο από το BBC.
https://www.bbc.com/news/world-australia-55660592
Κρίμα το περιστέρι ☹️. Δεν μπορούσαν να το βάλουν σε κλουβί και καραντίνα;
https://www.bbc.com/news/world-australia-55667045
Ευτυχώς ο Τζο δεν ταξιδεψε απ΄την Αμερική τελικά και δεν θα θανατωθει!
🥳
Μπορεί και να τη γλυτώσει!
https://www.9news.com.au/national/racing-pigeon-joe-may-be-spared-death-us-official-confirms-bird-is-australian/ee1417ac-8828-4cea-95d4-9168abd41540
Γιατί αυτοί περιστέρια δεν έχουν να βάλουν και τον Joe να κάνει παρέα με τους ομοίους του? Αλλιώς ας τον γυρίσουν πίσω στην χώρα Του? Ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο.
“Προτείνω την κυπριακή ταινία “Αναζητώντας τον Χέντριξ” : μια ταινία πάνω στον παραλογισμό των γραφειοκρατιών και μια πρωτότυπη ματιά πάνω στο Κυπριακό ζήτημα, με αφορμή το φευγιό του σκύλου Χέντριξ στον τουρκοκυπριακό τομέα και τις καφκικές περιπέτειες του αφεντικού του προκειμένου να τον επαναπατρίσει, κόντρα στη βούληση των κολλημένων γραφειοκρατών