Προσωπική ιστορία : Σεξισμός στο εργασιακό περιβάλλον

Η μάνατζερ μου είπε ότι οι ιδέες και η δουλειά μου δεν είναι δικές μου

Καλησπέρα,

Είχα μια συνάντηση χθες με την μάνατζερ μου την οποία ζήτησα εγώ να κάνουμε διότι ήθελα να συζητήσω το μέλλον μου στην εταιρεία, αύξηση μισθού (μετά απο 20 μήνες στην εταιρία κλπ). Να σημειώσω οτι ζω και δουλεύω Λονδίνο τα τελευταία 10 χρόνια. Η μάνατζερ Αγγλίδα.

Έθεσα λοιπόν τα θέματα μου και όχι μόνο δεν σταθήκαμε σε αυτά, αλλά κύριο θέμα συζήτησής μας ήταν η σχέση που έχω με συνάδελφο (Άγγλο) και όπου εμμέσως πλήν σαφώς μου είπε ότι οι ιδέες μου και η δουλειά μου δεν είναι δική μου αλλά είναι πράγματα που εκείνος μου λέει να κάνω.

Εγώ έφυγα απο την Ελλάδα δίχως λεφτά και ήρθα εδώ να χτίσω ένα καλύτερο μέλλον με τα προσόντα και τα πτυχία μου και μεγάλες προσπάθειες και την δουλειά στην εταιρεία μόνη μου την βρήκα. Την σχέση την έχω τους τελευταίους 6 μήνες και δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα για τέτοια είδους σχόλια.

Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το θέμα της και δεν δέχεται οτι είναι δική μου δουλειά. Δεν έχω δηλαδή δική μου προσωπικότητα και ιδέες επειδή είμαι γυναίκα και είμαι με κάποιον απο την εταιρεία;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-13 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
Tulina S.cyoraaphroditimaria3ΠουλάκιαMirka Janic Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Pink lemonade
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

η συμπεριφορά της κυρίας ότι πιο εμετικό έχω διαβάσει.
αρχικά εαν θεωρεί ότι δεν είναι δικές σου οι ιδέες γτ μπαίνει στον κόπο να σε κρατάει και να σε πληρώνει, από την καλή της την καρδιά?! μα…ια στο τετράγωνο. προφανώς να αποφύγει την αύξηση θέλει και επίσης παίζει να σε βλέπει και ανταγωνιστικά. HR υπάρχει στην εταιρεία?γτ έχω την αίσθηση ότι για μια τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να γίνει αναφορά?

Tulina S.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μη θεωρείς ότι το HR δε συμμετέχει σε τέτοιου είδους καταστάσεις……. 😉

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν ο σύντροφός σου τής ζητούσε αύξηση, θα τού τήν αρνιόταν με αιτιολογία ότι οι ιδέες του είναι στην πραγματικότητα δικές σου; Δεν νομίζω…

AudieLaurie
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν αποκλείεται! ‘Ετσι δεν θα δώσει αύξηση σε κανέναν! Win-win 😉

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Για να μη δωσει αύξηση, μέχρι και οτι μυρίζουν τα ποδια τους μπορεί να τους πει.

aphroditimaria
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νομίζω πως πρέπει να της στείλεις ένα email και να της ζητήσεις να σου στείλει γραπτώς τους λόγους που σου αρνήθηκε την αύξηση. Τέτοιες κατηγορίες ανυπόστατες κάτι μου λέει ότι δεν θα τις έκανε γραπτώς. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποια διαδικασία μέσω HR που σε προστατεύει από τέτοια αντιμετώπιση. Απευθύνσου στο HR και ζήτησέ τους να σε διαφωτίσουν και να σε βοηθήσουν. Ετήσια αξιολόγηση δεν έχετε? Κάπου θα πρέπει επίσημα να αξιοολογήσει τη δουλειά σου, και αποκλείεται να γράψει κάτι τέτοιο σε επίσημη αξιολόγηση. Αν δεν μπορεί να βρει κάτι άλλο να σου καταλογίσει, δεν θα μπορεί να στηρίξει… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δε θελει να σου δώσει αύξηση, δεν εχει νόημα να ασχολείσαι με την ηλιθιότητα που σου είπε. Θα μπορουσε να σου είχε πει οποιαδήποτε παπάτζα, από τις πολλες που λενε σε αυτές τις περιπτωσεις.

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Η προϊσταμένη σου μάλλον είναι και ρατσιστρια και σεξιστρια. Δεν θεωρώ τυχαίο που ο φίλος σου είναι Άγγλος. Είσαι σε μια χώρα που η νομοθεσία της δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Ανέφερε το στο HR γιατί θα σου κακό η συμπεριφορά της και ψυχολογικά και στην ανάπτυξη σου.

3Πουλάκια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι θα έπρεπε να απευθυνθείς στο ΗR της εταιρίας και να παραπονεθείς.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Νομίζω στην Αγγλία τα πράγματα δουλεύουν λίγο καλύτερα από ότι στην Ελλάδα οπότε φαντάζομαι η μάνατζερ έχει κάποιον από πάνω της, ότι υπάρχει HR , και ότι αν απευθυνθείς στους αποπανω θα υπάρξει ανταποκριση. Ακρως μισογυνιστικο αυτό που είπε, μην το αφήσεις έτσι.

Tulina S.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητή φίλη, ελπίζω να βρεις τη στήριξη που αρμόζει στη φάση που είσαι (προφανώς και όλο αυτό συμβαίνει για να μη πάρεις αύξηση, ας μη γελιόμαστε!). Βλέπεις, στη δουλειά θα έπρεπε να αξιολογούμαστε βάσει της προσφοράς μας κι όχι των προσωπικών μας επιλογών. Συχνά, όταν η αποδοτικότητά μας υπερβαίνει τις προσδοκίες ορισμένων, αρχίζουν τα παρατράγουδα (ειδικά αν είσαι γυναίκα). Τη μια τους θα τους φταίει που έβηξες, την άλλη που είπες το τάδε κλπ Στο λέω και το βιώνω κάθε μέρα. Δε ξέρω αν το HR σου λύσει το θέμα (εμένα κάποτε χειρότερο μου το έκανε…αλλά εδώ μιλάμε για Λονδίνο… Διαβάστε περισσότερα »