Προσωπική ιστορία: Ο πατριός μου ζήτησε να ξαπλώσουμε μαζί

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να γράψω τη δική μου ιστορία αλλά στη πραγματικότητα το απέφευγα ώστε να μην ξυπνήσω τις αναμνήσεις

Εδώ και καιρό διαβάζω σε αυτό το σάιτ τις εμπειρίες άλλων γυναικών που έχουν παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η δική μου ιστορία δεν είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να είναι αλλά θέλω επιτέλους να την πω σε κάποιον. Μετά από την εξομολόγηση εδώ στο Α,μπα, ευελπιστώ η επόμενη φορά να είναι σε ψυχολόγο (όταν βρω χρήματα).

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είμαι φοιτήτρια και η ιστορία μου εκτυλίχθηκε όταν ήμουν 3η λυκείου. Ζω με τη μητέρα μου και τον πατριό μου (ας τον λέμε Κ) εδώ και πολλά χρόνια και η σχέση μας με τον Κ ήταν πάντα πολύ καλή. Ένα βράδυ λοιπόν που ξάπλωνα στο καναπέ, μου είπε να ξαπλώσουμε στον ίδιο χώρο με τη κουβέρτα που είχε αυτός. Ίσως να ακούγεται αλλόκοτο, ακόμα και σε μένα ακούγεται, το ότι πήγα και δε μου φάνηκε παράξενο. Κάποια στιγμή, ενώ κοιμόμουν δίπλα του, νιώθω να με ακουμπά το πέος του. Ποτέ δε κατάλαβα αν με ακούμπησε επίτηδες και ποτέ δεν του το είπα. Τραβήχτηκα προσπαθώντας κιόλας να μη καταλάβει ότι κατάλαβα και μετά από λίγο σηκώθηκα και πήγα στο δωμάτιο μου.

Την επόμενη μέρα θυμάμαι ότι έγραφα διαγώνισμα και δε μπορούσα με τίποτα να συγκεντρωθώ, ένιωθα χαμένη. Προσπαθούσα να καταλάβω αν αυτό που είχε συμβεί ήταν λογικό. (Να σημειώσω εδώ ότι τότε δεν είχα ποτέ κανενός είδους ερωτική σχέση, ωστόσο δε ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο). Από αυτό το συμβάν και μετά ξεκίνησε μια άλλη ιστορία, από την οποία θυμάμαι λίγες λεπτομέρειες (έχουν απωθηθεί αρκετά καλά) και περισσότερο τα συναισθήματα που μου δημιουργούσε η κατάσταση.

Ο Κ άρχισε να μου ζητάει να μου κάνει μασάζ στη πλάτη. Αυτό γινόταν τα βράδια που η μαμά μου πήγαινε για ύπνο και εμείς συνήθως βλέπαμε τηλεόραση. Ήθελε να με χαϊδεύει στη πλάτη και κάθε φορά που το έκανε πήγαινε όλο και πιο χαμηλά στη μέση. Και ακόμα πιο χαμηλά από τη μέση, στα οπίσθια. Και μετά στα πόδια. Και ποτέ δε με ακούμπησε στα γεννητικά όργανα. Στην αρχή έδειχνα τη δυσαρέσκεια μου όταν πήγαινε αρκετά χαμηλά στη μέση. Μου έλεγε «εντάξει, σταματάω» και πήγαινε πιο πάνω στη πλάτη. Θυμάμαι να του λέω ότι δε θέλω και να μουτρώνει. Και εγώ να νιώθω άσχημα που μούτρωσε αλλά να νιώθω καλά που δε με ακούμπησε αυτή τη φορά.

Δε μπορώ να θυμηθώ μετά από πόσο καιρό σταμάτησε. Όλη η ιστορία πρέπει να κράτησε μερικούς μήνες, σίγουρα αρκετά πριν τις πανελλήνιες. Θυμάμαι ότι μαλώναμε γι’ αυτόν τον λόγο και του έλεγα ότι δε θέλω να το κάνει και αυτός δε μου μιλούσε για μέρες. Και όταν προσπαθούσα να του μιλήσω για να τα βρούμε, πάλι με ρωτούσε αν μπορεί να μου κάνει μασάζ. Και εγώ τον άφηνα γιατί δεν ήθελα να είμαστε ξανά μαλωμένοι. Εν τέλει, νομίζω πως σταμάτησε να μου το ζητάει αφού το είχαμε συζητήσει για πολλοστή φορά και του είχα πει ότι δε μου αρέσει να με πιάνει. (Να σημειώσω επίσης ότι η μαμά μου δε κατάλαβε ποτέ τίποτα, γιατί και εγώ η ίδια προσπαθούσα να μη καταλάβει)

Και τώρα έρχεται το ερώτημα γιατί δεν έκανες κάτι; Γιατί τον άφηνες αφού δεν ήθελες; Ακόμα δε μπορώ να δώσω μια ικανοποιητική απάντηση. Τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων και που διαβάζω όσα έχω γράψει αηδιάζω και θυμώνω που το άφηνα να συμβαίνει. Αυτό που συνέβαινε δεν μου άρεσε αλλά το άφηνα. Γιατί δεν ήθελα να τον δυσαρεστήσω. Γιατί με έπειθε πως δεν είναι κάτι κακό, ούτε κάτι περίεργο. Γιατί πάντα είχαμε καλή σχέση και δεν ήθελα να πιστέψω ότι θα είναι ο πατριός από τα σίριαλ που τη πέφτει στη κόρη.

Η χρονική περίοδος μετά το τέλος της ιστορίας θυμάμαι πως ήταν κάπως άβολη. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα. Με τον Κ δεν πολυμιλούσαμε, τον απέφευγα έχοντας κιόλας αφορμή το διάβασμα. Σιγά σιγά το ζήτημα άρχισε να ξεχνιέται. Και εγώ η ίδια το άφηνα να ξεχαστεί. Ποτέ δεν με ξανά προσέγγισε με τον ίδιο τρόπο. Στο τώρα, η σχέση μας θα έλεγα ότι είναι όπως ήταν προτού με πρωτοαγγίξει. Το μίσος μάλλον έχει πάει στο ασυνείδητο.

Από τότε έχω διαβάσει πολύ (κυρίως εδώ στο Α,μπα <3), έχω καταλάβει πόσο λάθος ήταν όλο αυτό. Η ιστορία αυτή μου δίδαξε με άσχημο τρόπο πόσο σημαντικό είναι το ΟΧΙ. Με έκανε να μην αντέχω πια καταστάσεις στις οποίες νιώθω ότι ασφυκτιώ. Να λέω όχι, να φεύγω. Αν και από τον Κ ποτέ δεν έφυγα.

Ευχαριστώ το Α,μπα που υπάρχει, ευχαριστώ όσους διάβασαν το κείμενο μου και ζητώ συγγνώμη αν ήταν συγκεχυμένο. <3

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

132 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
13 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
ChainReactionHaifischnetkikikaLouk RitiaDogville Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομίζω το επόμενο βήμα για το site του Α,μπα είναι να φτιάξει σελίδα δωρεων/donations για αναγνώστες που θέλουν να επισκεφθούν ψυχολόγο και δεν μπορούν! 🙂
Με συγκινησες με την ιστορία σου, ελπίζω να περιβάλλεσαι πια μόνο από ανθρώπους που σας δένει αμοιβαία αγάπη, και όχι που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν! Και πόσο απελευθερωτικό είναι το ΟΧΙ 🙂

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Πιο κομψό θα ήταν κάποιοι ψυχολόγοι να συμβληθούν με το site με έκπτωση για τα μέλη του.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι θέμα κομψότητας, είναι θέμα ανάγκης και αλληλεγγύης. Εάν μπορώ να βοηθήσω έναν συνάνθρωπο μου σε αυτήν την κοινότητα, και ας μην τον έχω γνωρίσει, θα ήθελα να το κάνω μέσω της φιλανθρωπίας. Δεν θεωρω την φιλανθρωπία ντροπή. Ουτε ντροπιαστικό το να ζητήσεις χρηματική βοήθεια.
Θα ήταν πραγματικά υπέροχο να ήταν συμβεβλημένοι ψυχολόγοι με έκπτωση. Αλλά προτιμώ να ενεργησω εγώ προς την λύση ενός θέματος παρά να περιμένω θεία βοήθεια.

Dogville
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό ακριβώς είχα προτείνει ChainReaction σε προηγούμενο post της “κατάπτυστης” γυναίκας που τα έφτιαξε με τον 17,5χρονο! Βέβαια αυτή το έλεγε, ότι ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση..θα είναι πολύ ωραίο να το πραγματοποιήσουμε!

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Υπέροχο που σκεφτήκαμε το ίδιο, και εγώ πιστεύω θα ήταν επαναστατικό! Αρκετά δύσκολο για να πραγματοποιηθει, δεν το συζητώ, θα χρειαζόταν αρκετή δουλειά για να γίνει σωστά , αλλά θα άλλαζε ακόμα περισσότερες ζωές αυτό το σάιτ ετσι!

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Δεν είναι τόσο απλό να μαζεύονται χρήματα μέσω κάποιας σελίδας.
Χρειάζονται τραπεζικοί λογαριασμοί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί θέλουν χαρτούρα. Ποιος αναλαμβάνει τέτοιο ρίσκο; Ενώ αν γίνει προσέγγιση σε σοβαρούς επαγγελματίες από το site που να προσφέρουν προνομιακές τιμές σε πιστοποιημένα μη έχοντες, δεν αναγκάζεται κανείς να βάλει χέρι σε ξένα λεφτά.

Εσύ μπορεί να μην έχεις πρόβλημα να δώσεις λεφτά, αλλά είσαι σίγουρος/η ότι θα μπορούσες να αναλάβεις να συγκεντρώσεις χρήματα για λογαριασμό άλλου;

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η διαφωνία μου ήταν στη λέξη «κομψό» που χρησιμοποίησες, μιας και καταλαβα οτι δεν θεωρεις κομψη την φιλανθρωπία, εξού και το σχόλιο μου οτι δεν εχει καμια σχεση με την κομψοτητα. Η λεξη μου εβγαλε κατι επιφανειακο. Το να δίνουν έκπτωση ψυχολόγοι στα μέλη του σάιτ είναι και αυτό ένα είδος φιλανθρωπίας, εάν φυσικά δεν παίρνουν κάποιο άλλο αντίτιμο (διαφήμιση κτλπ). Γιατι θεωρεις πιο απλο να πεισεις ψυχολογους να κανουν αυτες τις εκπτωσεις απο το να στησεις ενα donations page? Γενικα τίποτα δεν είναι απλό σε αυτή τη ζωή. Ούτε το να δημιουργηθεί το ίδιο το σάιτ του Α,μπα θα… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σίγουρα εδώ μέσα κανένας δε θα σε ρωτήσει γιατί δεν το σταματούσες και το επέτρεπες. Κανένας. Και οπουδήποτε οποιοσδήποτε σε ρωτήσει, βγαλ’ τον απ’ τη ζωή σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν όχι όλες, οι περισσότερες γνωρίζουμε γιατί δεν έφυγες, γιατί δεν είπες όχι, γιατί δεν το σταμάτησες. Είσαι η μόνη, Η ΜΟΝΗ -το τονίζω- που δε θα έπρεπε να νιώθει ενοχικά σε όλο αυτό γιατί είσαι η ΜΟΝΗ που δεν έκανε κάτι λάθος. Αυτός ο άνθρωπος σε χειραγώγησε, εκμεταλλεύτηκε ο,τι μπορούσε να εκμεταλλευτεί και σου φέρθηκε απαίσια. Το ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει και τη μαμά σου είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση.… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μην είσαι και τόσο σίγουρη για όλους και όλες εδώ μέσα… Κυκλοφορούν και εδώ μέσα αρκετά μπουμπούκια που δεν έχουν πιάσει καθόλου το νόημα της σελίδας.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πολύ άσχημο να το διαβάσω αυτό, αλλά…ναι..δεν αμφιβάλλω καθόλου.

Unicorn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είχα δεί ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο έλεγε ότι οι παιδεραστές είναι πάντα ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται το παιδί. Η κοπέλα πίστευε ότι ήταν κάποιος που την φρόντιζε και δεν θα έκανε κάτι που θα την έβλαπτε για αυτό και δεν σηκώθηκε να φύγει όπως θα έκανε αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος. Μην ξεχνάτε σχεδόν ποτέ οι βιαστές δεν είναι κάποιος που σε παραμονεύει και σε ακολουθεί το βράδυ, σχεδόν πάντα είναι στο ευρύ οικογενειακο-φιλικό περιβάλλον.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για άλλη μια φορά βουλιάζει η καρδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τέτοια σκουπίδια που φέρνουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους σε τέτοια κατάσταση. Νιώθω ότι βράζει το αίμα μου. Δεν έφταιξες ποτέ και πουθενά. Κάνεις δεν πρόκειται να σε ρωτήσει γιατί δεν είπες όχι. Ούτε γιατί δεν έκανες κάτι άλλο. Ήσουν ένα κοριτσάκι κι αυτός ήταν ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι πατέρας σου. Να σε μάθει πως να αποφύγεις αυτές τις καταστάσεις. Οχι να τις προκαλεί. Εύχομαι σύντομα να πας σε ψυχολόγο για να μπορέσεις να το επεξαργαστεις όπως πρέπει και να το αφήσεις στο παρελθόν. Και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ρε γαμωτο, δεν καταλαβαίνω το εξής: Είσαι ώριμος σε ηλικία άντρας και έχεις σχέση/γάμο με μια γυναίκα συνομήλικη σου. Δεν σε ικανοποιεί το σεξ μαζί της και θες να κάνεις σεξ με μία μικρότερη. Μπορείς να πας με μια οποιαδήποτε μικρότερη γυναίκα (εννοείται, που να είναι ενήλικη). Στην τελική, μπορείς να πας με μια πόρνη νεαρής ηλικίας (εννοείται, ενήλικη και που να εκδίδεται με την θέληση της και νόμιμα). Γιατί να την πέσεις στην κόρη της γυναίκας σου;;;

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι εμένα με θυμώνει!
Πιθανολογώ οτι φαντασιωνεται αυτο που βρισκεται μπροστα του καθημερινα. Πχ πανω στην ανάπτυξη που σχηματιζόταν το σώμα της αρχισε να την προσέχει, μπορει μεχρι να ειδε στο ονειρο του κατι και να την είδε αλλιως. Ποιός ξέρει. Τι να πεις….

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δε είναι τόσο απλο όσο η κάλυψη σεξουαλικης αναγκης. Μακάρι να ήταν. Είναι επιβολή εξουσίας σε ένα ανήλικο, άρα ευάλωτο, άτομο, το οποίο ξεκάθαρα φοβάται και νιώθει άβολα. Γι’αυτο και οι χειριστικες τακτικές του.

Για την κοπέλα, μόνο συμπαράσταση και ένα μεγάλο ευχαριστώ που το μοιράστηκε.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Φωτεινή, αν όλα εξηγούνταν βάσει (μη βλαπτικής) λογικής, βάσει αντίληψης των πράξεων και των συνεπειών, θα ήμασταν ένας πολύ καλύτερος κόσμος, εν τω συνόλω, θαρρώ. Επίσης αυτό: «Δεν σε ικανοποιεί το σεξ μαζί της και θες να κάνεις σεξ με μία μικρότερη» δεν σημαίνει ότι απαραίτητα ισχύει …το κομμάτι της «μη ικανοποίησης», ποσοτικής ή ποιοτικής, δηλαδή. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, είναι «ακόρεστοι» στο σεξ ή μπορεί να θέλουν «ποικιλία» ατόμων ή μπορεί να εξιτάρονται από το «απαγορευμένο» ή μπορεί να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν (και τα κάνουν σαλάτα), κάποιοι άνθρωποι -δε- έχουν «μεθοδευμένο πλάνο», ενώ άλλοι εκπλήσσονται και οι ίδιοι… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Στη “Σιωπή των αμνών” ο Χάνιμπαλ έλεγε να ψάξουν το πρώτο θύμα στο κοντινό περιβάλλον του δολοφόνου, γιατί συνήθως ποθούμε αυτό που βλέπουμε καθημερινά. Εμένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Γιατί την έχεις μέσα στο σπίτι σου;
Γιατί είναι τσάμπα και πού να βρίσκεις άλλη τώρα;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν έχεις κάνει ΤΊΠΟΤΑ κακό,αυτός ο άνθρωπος άσκησε όλη την ψυχολογική εξουσία που είχε πάνω σου,πάνω σε ένα παιδί.Και μόνο που το λες και το περιγράφεις δείχνει πόσο δυνατή είσαι .Ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς έχει δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές για ένα εκατομμύριο διαφορετικούς λόγους.Απο φόβο,απο αφέλεια,από αδυναμία,από ανασφάλεια,από άγνοια,από ,από….Μπράβο σου που κοιτάς αυτό που σε πονεσε κατάματα, συνέχισε με την ίδια γενναιότητα και θα βγεις νικήτρια.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Πάντως, υπάρχουν και δωρεάν ψυχολόγοι στους δήμους. Ψάξε το. Κουράγιο και μπράβο που βρήκες το θάρρος να εξομολογηθεις το πρόβλημα σου εδώ! Και μακάρι να βρεις το θάρρος να το πεις και στην μαμά σου.

sokolata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

θα σου πω εγώ γιατί δεν αντέδρασες: γιατί ήσουν μικρό παιδί και δεν ήξερες.
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ – ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΣΟΥΝ – ήταν ο προστάτης σου – δεν μπορούσες να διακρίνεις τα όρια στην ηλικία που ήσουν-δεν ήθελες να τον στενοχωρείς-δεν ήθελες να στενοχωρεσεις τη μαμά σου-ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.
Γλυκιά μου, ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ.
και αυτή η παρέα εδω δεν αρκεί και το νιώθεις. Είναι μόνο η αρχή για την απελευθέρωσή σου. Κίνησε γη και ουρανό να πας σε έναν ψυχολόγο.
ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ-ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΑΙ.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κατ αρχας να σου κανω μια μεγαλη αγκαλια!! Μην σκεφτεσαι, και κυριως προσπαθησε, να μη ριχνεις στον εαυτο σου το φταιξιμο γιατι δεν τον σταματησες αφου εκανε κατι που δεν σου αρεσε. Γιατι ειναι χειριστικος ειναι η απάντηση! Οι χειριστικοι ανθρωποι μας τυλιγουν σ ενα κουβαρι, μας δημιουργουν μια συγχιση συναισθηματικη κ πνευματικη με τη σταση τους. Ειναι πολυ ικανοι στο να μας κανουν ν αμφισβητουμε ακομα και τον ιδιο μας τον εαυτό. Οταν εχεις την ατυχια να μπλεξεις μ εναν χειριστικο άνθρωπο ο μονος τροπος να γλυτωσεις ειναι να τρεξεις μακρια του. Δεν υπαρχει σωτηρια αλλιως! Γι αυτο παρε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μακάρι να βρεις τη δύναμη να μιλήσεις και σε έναν ψυχολόγο. Ρώτα στη σχολή σου, τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη. Μην το κρατήσεις άλλο μέσα σου αυτό, έκανες το πρώτο βήμα εδώ, είσαι πολύ δυνατή και θα κάνεις και τα επόμενα