Προσωπική ιστορία: Ένας χρόνος διακοπές #not

Είχατε διαβάσει ως παιδιά το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Δύο χρόνια διακοπές»; Το βιβλίο, μου είχε αρέσει, αλλά αυτό που δεν μπορούσα να χωνέψω με τίποτα ήταν ο τίτλος. Γιατί, ναι, το βιβλίο μιλά για μια ομάδα παιδιών που λόγω ενός ατυχήματος δεν πάνε σχολείο για δύο χρόνια, αλλά, αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα δυσκολότερα της ζωής τους γιατί έπρεπε να επιβιώσουν ως ναυαγοί σε ένα ερημονήσι.

Ας σας πω, λοιπόν, και την δική μου ιστορία.

Αφού γέννησα, πήρα την άδεια τοκετού-λοχείας και επέλεξα, όπως προβλέπεται νομικά,  να πάρω σωρευτικά επιπλέον άδεια αντί για το μειωμένο ωράριο της ανατροφής του παιδιού. Δηλαδή, μαζί και με τις κανονικές άδειες έλειψα από την δουλειά μου περίπου 12 μήνες. Λίγες μέρες αφού γύρισα στην εργασία μου, σε μια συνάντηση για ένα πρότζεκτ που θα συμμετείχα, η product manager μου μπροστά σε όλη την ομάδα (συνεργάτες που συναντούσα για πρώτη φορά), στο ερώτημα αν τυχόν έχω μειωμένο ωράριο ώστε να κανονίσουμε την ώρα για την επόμενη συνάντηση σχολίασε αναφερόμενη στην ετήσια άδεια ανατροφής παιδιού που είχα πάρει: «η Χ έκανε διακοπές ένα χρόνο».

Η δήλωση αυτή με έπιασε εντελώς απροετοίμαστη. Ένας χρόνος τι; Έτσι αντιλαμβάνονται οι άλλοι τι έκανα αυτό το διάστημα;  Πάγωσα και έμεινα άλαλη. Άλαλη και ντροπιασμένη. Και μετανιώνω που εκείνη την στιγμή, μπροστά σε όλους, δεν της απάντησα.

Την επόμενη μέρα πήγα στο γραφείο της και της είπα ότι αισθάνομαι προσβεβλημένη, επειδή η άδεια είναι ανατροφής παιδιού και όχι άδεια για διακοπές και δεν θέλω να ξαναειπωθεί κάτι τέτοιο για μένα. Εκείνη την στιγμή δεν μου απάντησε κάτι, αλλά μετά στην προϊσταμένη μου (η οποία δεν ήταν μπροστά και δεν ήξερε τίποτε μέχρι τότε) είπε ότι ήμουν αναιδής και ότι κανένας στην συνάντηση δεν έλαβε αρνητικά αυτό που εκείνη είπε. Είχε μάλιστα την απαίτηση να της ζητήσω συγνώμη.

Δεν το έκανα, φυσικά, και πλέον, οι σχέσεις μας είναι τυπικές με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, δεδομένου ότι είναι η μία από τους δύο ανθρώπους που αξιολογούν την εργασιακή μου απόδοση.

Αφού συνέβησαν τα παραπάνω, φωτίστηκε με άλλο φως μια συζήτηση που τότε την είχα εκλάβει ως φιλική και «αθώα», χωρίς υπονοούμενα δηλαδή. Την περιγράφω μήπως υποψιάσω κάποια από εσάς, αν τυχόν βρεθείτε στην ίδια θέση. Γιατί αν τότε την είχα αξιολογήσει σωστά, ίσως να ήμουν πιο προετοιμασμένη και να είχα αντιδράσει διαφορετικά και όταν συνέβη και μετέπειτα.

Σε μια εταιρική εκδήλωση, όσο ακόμα ήμουν έγκυος συνομιλούσα με μια συνάδελφο, επίσης, έγκυο. Μας πλησίασε η εν λόγω και πάνω στην συζήτηση μας έλεγε ότι εκείνη είχε γυρίσει απευθείας στην δουλειά και ότι λήψη σωρευτικής άδειας αντί για μειωμένο ωράριο δεν βολεύει. Τότε δεν είχα υποψιαστεί τους λόγους που το έκανε, νόμισα ότι απλώς κάναμε μια φιλική κουβέντα και μας έλεγε την δική της εμπειρία. Της απάντησα, επίσης, φιλικά, λέγοντας την δική μου άποψη. Μετά έμαθα ότι την ίδια συζήτηση την έκανε και σε άλλες εγκύους συναδέλφους.

Πλέον καταλαβαίνω έπρεπε να είχα απαντήσει διαφορετικά. Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε; Έπρεπε να είχα εστιάσει σε εκείνη και όχι σε εμένα, να την φέρω αντιμέτωπη με τα λεγόμενα της. Έπρεπε να είχα στρέψει την συζήτηση σε θέματα όπως 1) γιατί πιστεύει ότι η επιστροφή στην δουλειά είναι η βέλτιστη λύση  2) ότι ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να πιέσει προς την μια ή την άλλη επιλογή 3) αν πρέπει να το λάβω ως άτυπη παραίνεση 4) η εργαζόμενη μπορεί να επιλέξει ελεύθερα την λήψη σωρευτικής άδειας ή μειωμένο ωράριο.

Και κάτι τελευταίο: ξέρω ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν κατά πολύ χειρότερη. Ξέρω ότι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχε μου επιβληθεί μέσω απειλών να μην πάρω καθόλου άδεια, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση, την συγκεκριμένη περίοδο και σύμφωνα με το νόμο είχα το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με κρίνει ή να με κάνει να νιώσω άσχημα γι’αυτήν.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

70 points
Upvote Downvote

39
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
27 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
reinaandi @ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μεγάλος βλάκας η κυρία αυτή!Οποία μαμά και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ενας από τους λογους που ήθελε να γύρισει στη δουλειά ηταν για να …ξεκουραστεί από τον ενα χρόνο αδειας μητρότητας .Δεν υπαρχει πιο εξαντλητικη περιοδος στη ζωη μιας γυναίκας .Ισως ειναι απο τα πράγματα που χρειάζεται να τα βιωσεις η να τα ζήσει ενας πολύ κοντινος σου ανθρωπος για να καταλαβεις πόσο δύσκολο είναι.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που γράψατε. Πραγματικά δεν ξέρετε τι θα πει σκληρή και απαιτητική δουλειά, αν θεωρείτε ως την πιο εξαντλητική περίοδο την άδεια μητρότητας, από την οποία ταχα, κατά την άποψή σας, οι μητέρες σπεύδουν να γλυτώσουν.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχαχαχαχ! έχω δική μου επιχείρηση στον τουριστικό κλάδο: 12 μήνες 7/24 Επίσης έχω και παιδιά. Μάντεψε ποια είναι η σκληρότερη κι απαιτητικοτερη δουλειά !Επίσης δε μου έχει περάσει ποτέ απ το μυαλό να πω στις κοπέλες του γραφείου τέτοια @#$%& για την άδεια μητρότητας η να τους τη στέρησω .Θεωρω ότι είναι απαραίτητη για τη μάνα και για το παιδί αλλά ξέρω καλά για πόσο ωραίο και ζόρικο διαστημα πρόκειται με αϋπνία, αγχος,σωματική κόπωση, νευρική και πνευματική εξάντληση, συχνά διαστηματα.μοναξιας κι αμφιβολιών. Μαζί με την ομορφιά που φέρνει στη ζωη σου το παιδί ασφαλώς. Αλλά αυτό αν δεν το βιώσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι να μαντέψω; Δεν ξέρω για τη ζωή σας και τη δουλειά σας ( αλήθεια, στην αρχή της απάντησης σας αναστεναζετε ή γελάτε;).Αυτό που ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι είναι ότι η άποψη που υποστηρίζετε είναι αστεία.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Darth εισαι άντρας;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πόσα παιδιά είπαμε ότι εχεις;;

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Την παλεύεις?

reina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν απευθύνεστε σε εμένα αλλά επειδή συμφωνώ με τη γραφουσα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε επιπλέον; Πιστεύω ότι ξέρω τι θεωρείται σκληρή και εξαντλητική δουλειά (όχι χειρωνακτική). Και πραγματικά ένιωσα καλύτερα όταν γύρισα στο γραφείο. Μετά από 10 μήνες στο σπίτι με το παιδί, είχα και πάλι ωράριο (9+ ωρών, γιατί μιλάμε για ιδιωτικό τομέα). Τις ώρες που βρισκόμουν στη δουλειά η κυρία έγνοια μου ήταν η δουλειά. Όλα έγιναν πιο “ταχτοποιημένα”. Η εμπειρία μου από τους 10 μήνες “διακοπών” είναι ότι αισθανομουν ότι δούλευα 24 ώρες το 24ωρο. Εφόσον δε δούλευα ήταν πιο δύσκολο να μοιραστώ τις δουλειές με το σύζυγο.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή reina, ας πάρουμε την περιπτωσή σας.Λετε ότι συμφωνείτε με το ότι “ δεν υπαρχει πιο εξαντλητικη περιοδος στη ζωη μιας γυναίκας “, από την άδεια μητρότητας. Εν τοιαύτη περιπτωσει: 1.Γιατι δεν διακόπτατε την άδεια μητρότητας να γυρίσετε στη δουλειά σας; 2.Γιατι ήταν άδικο να δώσετε το παιδί στον άντρα σας, όταν γύριζε από τη δουλειά, αφού και εσείς όλη τη μέρα είχατε εξοντωθεί στο σπιτι; 3. Γιατί δεν παίρνατε την άδεια ανατροφής από μισή με τον άντρα σας, να μοιραστεί κάπως η εξάντληση που προκαλεί το παιδί; 4. Πώς γίνετε όταν επιστρέψατε στη δουλειά, να είναι πιο ξεκούραστα, παρόλο… Διαβάστε περισσότερα »

reina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

1) Γιατί το παιδί ανέλαβαν οι γιαγιαδοπαππούδες, οπότε το ανέλαβαν όταν εξαντλήσαμε όλες τις νόμιμες άδειες. 2) Του το έδινα προφανώς, απλά με τύψεις και χωρίς να μπορώ να ζυγισω πόσο “διάλειμμα” μου αναλογούσε. 3) Γιατί είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δε δικαιούται. 4) Είμαι ψυχολογικά πιο ξεκούραστη, όχι σωματικά. Όπως έγραψα, τις ώρες που είμαι στο γραφείο μπορώ να αποκλείσω τις υπόλοιπες έγνοιες. Ντύνομαι, βγαίνω από το σπίτι, ανταλλάσσω δύο κουβέντες με συναδέλφους. Και γυρνώντας μπορώ να μοιραστώ δίκαια τις υπόλοιπες υποχρεώσεις με το σύντροφό μου. Γενικά νιώθω πιο λειτουργική έτσι. Κι ελπίζω ότι είμαι όσο πιο σωστή μπορώ για… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λοιπόν από τις απαντήσεις και τος ερωτήσεις σου κατανοεί κάνεις δύο πράγματα πρώτο ότι δεν εχεις παιδιά και δεύτερο αγνοείς τι εστί σκληρή και απαιτητική δουλειά. Επίσης αγνοείς τα πράγματα στην ωραία μας χώρα.Οποτε ή τρολ είσαι η Πολυ μικρής ηλικίας η κάτοικος πολύ μακρινού πλανήτη

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλά αυτή τί συμφέρον είχε από όλο αυτό, δεν είναι καν η ιδιοκτητρια της επιχείρησης. Μήπως είναι μυστικό τσιράκι του αφεντικού και προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη του τάχα μου με γενικες συζητησεις με τις εγκυες; Δεν εξηγείται αλλιώς που περιφέρεται στις έγκυες υπαλλήλους και λέει τέτοια πράγματα.

Curly Princess
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κι αυτό που λες, ή απλά μπορεί να θέλει να δείξει ότι είναι καλύτερη υπάλληλος και να τις κάνει να αισθάνονται «λίγες». Ψυχολογικά τρικ επιβολής.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καταρχας να επισημάνω ότι το σχόλιο ήταν απαράδεκτο. Η εργαζόμενη είχε δικαίωμα να πάρει την άδεια και ήταν ευθύνη της manager, όσο και αν δεν την βόλευε που θα έλλειπε για ένα χρόνο, να διευθετησει τα υπολοιπα. Να μεταφέρει για παραδειγμα καποιον από άλλο τμήμα στην θέση της, να προσλάβει καινούριο υπάλληλο, να μοιράσει τις αρμοδιότητες της, να βγάλει αλλα χρονοδιαγράμματα κλπ. Τον ιδιοκτήτη καθόλου δεν τον ενδιαφέρει αν καποιος δηλωσε παραιτηση και αφησε το εργο στη μεση, αν εμειναν έγκυος 3 γυναίκες ταυτόχρονα σε ένα τμήμα, αν αρρώστησαν οι μισοί εργαζόμενοι από ίωση γρίπης και κινδυνεύει το deadline.  Γι’… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Dioni ιδανικα αυτο που λες κάνουν. Ομως πώς είσαι τόσο σίγουρη; Υποθέσεις κάνω. Δεν είναι απαράδεκτο το σχόλιό μου, απλά διαφωνείς. Λίγο έλεοc με τους χαρακτηρισμούς εδώ μέσα.

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Maggie, παρεξήγηση! Δεν είπα απαράδεκτο το δικό σου σχόλιο αλλά της manager με τον ένα χρόνο διακοπές!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ε μα κι εσυ βάλε ένα “το σχόλιό της”, θα αρχισουμε να διαφωνούμε και οσοι συμφωνούμε, μπερδέψαμε τα μπούτια μας!
🙄😁

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Maggie, παρεξήγηση! Δεν εννοούσα ότι είναι το δικό σου σχόλιο απαράδεκτο, αλλά της manager το σχόλιο σχετικά με τον ένα χρόνο διακοπές.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Επειδή όμως υποτίθεται ότι ζούμε σε ένα κοινωνικό κράτος και οι άδειες ανατροφής, αναρρωτικες κλπ είναι μέσα στο πρόγραμμα και στα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ένα σχέδιο δράσης για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Δεν ξέρω πιο μπορεί να είναι αυτό, (προσλήψεις ορισμένου χρόνου στις άδειες ανατροφής;), αλλά εγώ δεν είμαι ο επιχειρηματίας, αυτοί που διοικούν πρέπει να βρούν βιώσιμες και σεβαστές λύσεις, το να πατροναρουν και εμμέσως να απειλούν δεν νομίζω ότι είναι μία από αυτές.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Περιφέρεται κρίνοντας αρνητικά όσες δεν έκαναν ό,τι έκανε η ίδια, η οποία Είτε επέλεξε εκείνο που (μάλλον) της ήταν πιο δύσκολο αλλά κανείς δεν της είπε μπράβο Είτε λόγω θέσης ένιωθε ότι δεν είχε την “πολυτέλεια” να λείπει από τη δουλειά Είτε λόγω θέσης είχε μεγαλύτερη πίεση να επιλέξει το μειωμένο ωράριο Είτε της ήταν εύκολο να έχει βοήθεια στο σπίτι και είχε τη δυνατότητα να λείπει με μειωμένο ωράριο Είτε ένιωθε την ανάγκη να γυρίσει στη δουλειά λόγω ασφυξίας με τον ερχομό του παιδιού Οτιδήποτε κι αν ήταν, κάθε γυναίκα που επιλέγει να λείψει έναν χρόνο είναι για την… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Νομίζω το πρώτο ειναι από οσα ανέφερες πόντια.

Eleni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι πολύ απογοητευτική αυτή η συμπεριφορά και ειδικά απο γυναίκα.
Παλιά εργαζόμουν σε μία πολύ γνωστή και μεγάλη επιχείρηση, όπου η Υποδιευθύντρια είχε βάλει στο μάτι μία προϊσταμένη επειδή στην άδεια μητρότητας δεν σήκωνε κανένα τηλέφωνο ώστε να απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά… Είχε φτάσει σε σημείο να σκέφτεται τρόπους να την υποβιβάσει από προϊσταμένη..

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“οι σχέσεις μας είναι τυπικές με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, δεδομένου ότι είναι η μία από τους δύο ανθρώπους που αξιολογούν την εργασιακή μου απόδοση.”
Το ότι δεν άφησες αναπάντητη την προσβολή που σού έγινε παρόλο που αυτό μπορεί να σου στοιχίσει επαγγελματικά, δείχνει ότι είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος. Μπράβο σου!

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πατάει στο ότι ο νόμος λέει ότι πέρα από τις 63 μέρες μετά τον τοκετό, η άδεια είναι κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη. Και φυσικά προσπάθησε να σε πιέσει κ είναι απαράδεκτος ο τρόπος της όπως κ η επίθεση, γιατί αυτό ήταν, με το σχόλιο για τις διακοπες. Ο εργοδότης δικαιούται να συζητήσει, αλλά όχι να πιέσει. Στη δίκη μου περίπτωση μου εξήγησε η προϊσταμένη μου ότι θα προτιμούσε να πάρω μαζεμένες τις άδειες γιατί έτσι θα έβρισκε πιο εύκολα άτομο να με καλύψει όσο θα έλειπα. Ευτυχώς ήταν αυτό που ήθελα κ εγω. Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να… Διαβάστε περισσότερα »

a glass of wine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειλικρινά μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι από αυτή τη δήλωση. Ειδικά τώρα που λείπω σε άδεια ανατροφής και έχω στα αλήθεια εξαντληθεί. Δε νομίζω ότι μπορούσες να κάνεις κάτι παραπάνω , απάντησες πολύ ωραία. Σε αιφνιδίασε και μάλιστα μπροστά σε άλλους! Και εμένα μου έλεγαν συνάδελφοι όταν ήμουν έγκυος ότι αυτές δούλευαν μέχρι μία μέρα πριν γεννήσουν και αμέσως μετά. Είχα θεωρήσει ότι μάλλον το λένε επειδή ήθελαν να υποφέρω εγώ όπως εκείνες ίσως.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ενταξει, μην τα ισοπεδωνουμε και ολα! Η συγκεκριμενη ειναι απαραδεκτη, αλλα και η μανα μου πχ λεει ποσο τυχερη ηταν που δουλευε μεχρι την τελευταια μερα! Θεωρει τον εαυτο της τυχερο, που δε χρειαστηκε να κρεβατωθει, να κλειστει στο σπιτι, εβγαινε, ταξιδευε. Δεν εχουν ολες οι εγκυμονουσες καλη εγκυμοσυνη. (Δε σημαινει οτι σου τη λενε, σωνει και ντε, δηλαδη).

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση γι’αυτό και πολλές γυναίκες είναι διχασμένες για το πότε να μείνουν έγκυες και πόσο να λείψουν. Εγώ πριν την εγκυμοσύνη μου και δουλεύοντας σε ιδιωτική επιχείρηση,για χρόνια άκουγα το ότι πρέπει να μην μείνουν ταυτόχρονα έγκυες οι εργαζόμενες (μια-μια κορίτσια, μη λείπετε ταυτόχρονα, δεν φτάνει το προσωπικό/ τώρα που ανακοίνωσε εγκυμοσύνη η τάδε,οι υπόλοιπες φρένο κορίτσια, με τη σειρά πάνε αυτά κλπ) όπως επίσης, υπήρχε η άποψη της διευθύντριας για την άδεια ανατροφής, η ίδια επέστρεψε στη δουλειά της στις 40 ημέρες μετά τη γέννα. Βέβαια, έλεγε ότι ήταν οι περιστάσεις τέτοιες… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν χρειάζεται να βγάλετε και να μετρήσετε τις μητρότητες σας. Καλά έκανες και γύρισες για να αντιδράσεις, έστω και ετεροχρονισμένα-δεν έχει σημασία. Η αντίδραση σου όμως και τα λεγόμενα σου μεγαλοποίησαν κάτι που εξαρχής ήταν λυμένο βάσει νόμου και που η μάνατζερ, για δικούς της λόγους, αμφισβητεί τη χρησιμότητα του. Η μάνατζερ δεν θεωρεί ότι *εσύ* έκανες διακοπές. Πιστεύει ότι *όλες* όσες επιλέγουν σωρευτική άδεια, κάνουν διακοπές. Γι’αυτό και είπε μετά ότι “κανένας στην συνάντηση δεν έλαβε αρνητικά αυτό που εκείνη είπε”, γιατί όταν το έλεγε, το έλεγε μεν σ’εσένα, αλλά μιλούσε σε *όλους* στο δωμάτιο. Σε εσένα αναφέρθηκε γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Μα βρε Πόντια η μάνατζερ το προσωποποίησε όταν είπε η Τάδε έκανε ένα χρόνο διακοπές. Για μένα αυτό είναι προσωπική επίθεση. Από κει και πέρα μέσα στην εργασία σίγουρα το κλίμα γίνεται φορτισμένο, αλλά καλά έκανα η cyora και κινήθηκε έτσι. Της επιτέθηκε όταν λέει ένα τέτοιο ανυπόστατο και μειωτικό σχόλιο. Δεν είναι να τα αφήνεις αυτά να πέφτουν κάτω.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Συμφωνώ Rubia. Δεν ξέρω πώς γίνεται να μην πάρεις προσωπικά κάτι που ξεκινά με το όνομά σου και καταλήγει σε κάτι που δεν ισχύει. Αν στον ίδιο χώρο υπήρχαν κι άλλες που μόλις είχαν γυρίσει από άδεια ανατροφής θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αναφέρεται γενικά, αλλά και πάλι αφού είπε η Τάδε, όχι, ήταν καθαρά προσωπική επίθεση.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μας πλησίασε η εν λόγω και πάνω στην συζήτηση μας έλεγε ότι εκείνη είχε γυρίσει απευθείας στην δουλειά και ότι λήψη σωρευτικής άδειας αντί για μειωμένο ωράριο δεν βολεύει. […] Μετά έμαθα ότι την ίδια συζήτηση την έκανε και σε άλλες εγκύους συναδέλφους. Από αυτό υπέθεσα ότι η μάνατζερ είχε/έχει θέμα με όλες τις έγκυες, όχι προσωπικά με την cyora η product manager μου μπροστά σε όλη την ομάδα (συνεργάτες που συναντούσα για πρώτη φορά) […] σχολίασε αναφερόμενη στην ετήσια άδεια ανατροφής παιδιού που είχα πάρει: «η Χ έκανε διακοπές ένα χρόνο». [….] είπε ότι […] κανένας στην συνάντηση δεν… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Γενικά πάντως, είμαι της άποψης, εκ πείρας κιόλας, ότι όταν κάποιος ανισόρροπος ηλίθιος μας υποτιμά ή μας προσβάλει λόγω δικών του κόμπλεξ, είναι μακράν καλύτερο να του πασαλείψουμε κατάμουτρα τη μ@λακία του, τονίζοντας πόσο λάθος είναι, παρά να δείξουμε ότι δεχόμαστε τα βέλη του, λέγοντας ότι μας πόνεσε και μας αδίκησε. Αρκεί ένα “με προσβάλλεις” και ξεμπερδεύουμε με το πόσο μας αφορά αυτό που λέει, αν όντως εννοεί εμάς και όχι όλους. Δεν ξέρω, νομίζω εγώ θα γελούσα στη θέση της cyora, είναι πάνω απ’όλα γελοίο αυτό που της είπε. Μαζί της ήταν στο κάτω κάτω και ήταν τόσο βέβαιη… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μου ανέβηκε το αίμα στ κεφάλι.Έχω υποστεί bullying όσο ήμουν στην Ελλάδα κατά τις εγκυμοσύνες και δούλευα σε πολύ μεγάλη εταιρία καθώς είχαμε έναν Κέρβερο για διευθυντρια. Αν λέγαμε ότι η νταντά έπρεπε να φύγει νωρίς αντιδρούσε ειρωνικα όποτε λέγαμε ότι πάμε για νυχια. Σε καμία περίπτωση δεν ήσουν αναιδης.Το θέμα δεν είναι τι έπρεπε να κάνεις αλλά τι θα κάνεις από δω και στο εξής σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρομοιο. Σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι παρόμοιο εγώ θα απαντούσα κάτι τύπου “δυστυχώς στην Ελλάδα η άδεια μητρότητας είναι δαιμονοποιημενη”, “διακοπές με θηλαστρα και λερωμένες πάνες?χαχα καλό!!”. Επιπλέον θα… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Θύμωσα με τη συγκεκριμένη. Σε είπε και αναιδη. Εσύ όμως μίλησες στην προϊσταμένη σου; Ποιανου το μέρος πήρε;