Προσωπική ιστορία: Είχα δώσει ή όχι τη συναίνεσή μου στη διείσδυση;

Με αφορμή ένα μικρό κοινό σημείο με αυτή την ιστορία, αποφάσισα να διηγηθώ κι εγώ μια δικιά μου.

Πριν από χρόνια, στα 22 μου, γνωρίζω έναν τύπο με τον οποίο κεραυνοβολήθηκα. Είχαμε βγει κανα δυο φορές στις οποίες εγώ τη δάγκωσα ακόμη πιο πολύ, και η φάση είχε φτάσει μέχρι το φιλί χωρίς να πάει παραπέρα λόγω του ότι δεν υπήρχε ελεύθερο σπίτι. Η επικοινωνία που ακολούθησε ήταν πολύ αραιή από τη μεριά του κι εγώ να τσουρουφλίζομαι (τα έχουμε διαβάσει τόσες φορές εδώ μέσα).

Εν τω μεταξύ αυτός πέταγε σπόντες τύπου “δεν με έχεις καλέσει και σπίτι σου, όλο δικαιολογίες βρίσκεις”, επειδή εγώ μοιραζόμουν δωμάτιο με την αδερφή μου οπότε τα απρόοπτα ραντεβού δε γινόταν να καταλήξουν σε σεξ και τη μια φορά που ήθελε να ανέβει φιλοξενούσαμε κόσμο. Αυτός επίσης έμενε με τους δικούς του. Τέλος πάντων κάποια στιγμή, κι αφού έχουν προηγηθεί κάτι άκυρα που μου έχει ρίξει, κι αφού έχω κανονίσει να έχω ελεύθερο σπίτι, του λέω να βρεθούμε, και προτού επιβεβαιώσει το ραντεβού φρόντισε να ξέρει ότι όντως μπορούμε να πάμε σπίτι. Εγώ μες στην τρελή χαρά. Στο διάστημα αυτό βέβαια, αν ήμουν λίγο πιο έμπειρη, θα μπορούσα να έχω αντιληφθεί αν και από το λίγο που τον ήξερα, ότι πρόκειται για ένα χειριστικό τύπο που προσπαθούσε να μου δημιουργήσει ανασφάλειες με ατάκες του τύπου “δεν έχεις καταλήξει στο στυλ σου” συνοδευόμενα από κάτι άλλα συμβουλευτικού τύπου “είσαι μικρή αλλά έξυπνη κι αμα ψαχτείς θα πας μπροστά, και πρέπει στη ζωή σου να κάνεις αυτό και το άλλο” και κάτι άλλα που μόνο εκ των υστέρων τα εντόπισα. Εγώ νόμιζα ότι είχα βρει τον άντρα των ονείρων μου.

Πίσω στο ραντεβού, βγαίνουμε και περνάμε τέλεια. Και να μου λέει για τα ταξίδια του και τα σχέδιά του και να μιλάει ωραία και με αυτοπεποίθηση κι εγώ να σκέφτομαι ”τι γαμάτος και ολοκληρωμένος άνθρωπος” που είναι αυτός κι ότι θέλω κι εγώ να του μοιάσω (4 χρόνια το πολύ μου έριχνε εν τω μεταξύ).

Και πάμε σπίτι μου κι αφού το κοιτάει λίγο αφ’ υψηλού που ήταν φτωχικό σε σχέση με το δικό του (μεγαλοαστός) αρχίζουμε να φιλιόμαστε και ξέρουμε και οι δύο που θέλουμε να καταλήξει αυτό. Και με ρωτάει αν έχω λάδι να μου κάνει μασάζ. Και εμένα γυαλίζει το μάτι μου γιατί κανείς γκόμενος δε μου έχει ξανακάνει μασάζ από μόνος του και παθαίνω ακόμη πιο μεγάλο πατατρακ. Και γδυνοντάς με με γυρίζει μπρούμυτα κι αρχίζει το μασάζ, κι εγώ χαλάρωσα τόσο πολύ γιατί μου άρεσε, που παίζει να έκλεισα και τα μάτια. Και δεν περνάνε πέντε λεπτά πριν σκεφτώ καν να του κάνω κάτι αντίστοιχο να τον χαλαρώσω, ξαφνικά νιώθω κάτι να μπαινοβγαίνει μέσα μου και φρικάρω. Για πότε είχε βγάλει το βρακί του κι είχε μπει, δεν το κατάλαβα καν. Δεν είχαμε οπτική επαφή και δεν περίμενα ότι θα προχωρούσαμε χωρίς να την επανακτίσουμε.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν “Τι κάνεις;” (αυτός πρέπει να μουρμούρησε κάτι αισθησιακό μαζί με “μωρό μου”) και στα καπάκια αν “έβαλες προφυλακτικό;”. Μου είπε “όχι”, και αφού είδε πώς τον κοίταξα βγήκε. Του λέω “καλά πώς κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό”, μου λέει “είμαι καθαρός κάνω συνέχεια εξετάσεις”, και του λέω “πώς ξέρεις αν εγώ είμαι καθαρή;” (δεν φτάσαμε καν στο που είχε πρόθεση να τελειώσει) μου λέει “σορυ θα βάλω αν θες” και βγάζει ένα από την κωλότσεπη (δηλαδή είχε μαζί του αλλά επέλεξε να τεστάρει!) και βάζει. Και συνεχίζουμε αλλά εγώ φυσικά με την ξενέρα ούτε λόγος να τελειώσω. Αυτός πάλι μια χαρά. Κοιμήθηκε και στο σπίτι μου, την άλλη μέρα ξανακάναμε σεξ, εγώ πάλι δεν τελείωσα και μετά πήγαμε για πρωινό καφέ. Εγώ ήμουν πολύ χαρούμενη. Κι ας υπήρχε κάτι μέσα μου που δε μου καθόταν καλά.

Παρ’όλη την ξενέρα που έφαγα εκείνο το βράδυ η γνώμη μου για αυτόν δεν άλλαξε. Η λαμαρίνα έμεινε δαγκωμένη για αρκετά μεγάλο διάστημα, παρόλο που αυτή ήταν η προτελευταία φορά που βρεθήκαμε από κοντά και η τελευταία που κάναμε σεξ. Όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά γιατί δεν ήθελα την επόμενη φορά που θα τον δω να είναι με την προϋπόθεση να έρθει σπίτι μου, ήθελα να τον γνωρίσω λίγο καλύτερα, σε ένα σινεμά, για ένα ποτό, χωρίς να είναι σίγουρο το μετά. Και νομίζω ότι η ιστορία θα είχε την ίδια εξέλιξη ακόμη κι αν εκείνη η βραδιά είχε πάει τέλεια. Αφού η επικοινωνία μεταξύ μας δεν εξελισσόταν με τους δικούς μου όρους, κι ο τύπος μου έστελνε μόνο όταν ξέμενε από “ραντεβού με σπίτι”, ο εγωισμός και η λογική μου υπερίσχυσαν και αποφάσισα να ξεκόψω οριστικά.

Δέκα χρόνια μετά, μην έχοντας κανένα ερωτικό συναίσθημα ή απωθημένο από αυτή την ιστορία, έχοντας προχωρήσει πολύ στην προσωπική κι επαγγελματική ζωή, έχοντας διαβάσει πολύ Α,μπα, έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου, έχοντας προσπαθήσει να κατανοήσω τον κόσμο, τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχία, το σεξ ως διαδικασία γνωριμίας δυο ανθρώπων, κι έχοντας ερμηνεύσει και τη συμπεριφορά του ίδιου αλλά και το γιατί εγώ την είχα πατήσει τόσο άσχημα μαζί του, το μόνο που έχει μείνει από την ιστορία αναπάντητο είναι εκείνο το περίεργο πράγμα που κλότσαγε μέσα μου από εκείνο το βράδυ κι εγώ το αγνοούσα επειδή θεωρούσα ότι το σημαντικό ήταν που “αυτός ο θεός με ήθελε”. Η αίσθηση ότι έγινε κάτι χωρίς να έχω τον έλεγχό του σώματός μου εκείνη την ώρα, χωρίς να μπορούσα να το δω για να το σταματήσω.

Το γεγονός ότι τότε έκανα φόκους στο προφυλακτικό δείχνει σίγουρα ότι πάνω απ’ όλα βάζω την υγεία μου και για κανέναν θεό δεν έκανα, ακόμη και τότε, εξαιρέσεις. Αλλά πώς θα είχα αντιδράσει αν η ιστορία ήταν ίδια με τη διαφορά ότι είχε βάλει προφυλακτικό; Σίγουρα θα είχα φρικάρει πάλι με την ξαφνική διείσδυση, αλλά θα είχα θεωρήσει ότι έχω το ίδιο δικαίωμα να του πω να βγεί; Ή έστω ότι δεν έπρεπε να έχει μπει χωρίς να με ρωτήσει από τη στιγμή που ήμουν μπρούμυτα; Αλλά θέλαμε και ξέραμε και οι δύο που θα κατέληγε η συνάντησή μας εκείνο το βράδυ. Άρα είχα δώσει ή όχι τη συναίνεσή μου στη διείσδυση; Ήταν δικό του το λάθος ή δικό μου που αφέθηκα και δεν κράτησα οπτική επαφή ώστε να μπορώ να ελέγξω το πότε ακριβώς και το πότε θα γίνει αυτό; Εκείνος μήπως το έκανε επίτηδες ή θεώρησε ότι έχω τον έλεγχο; Ανήκει αυτή η ιστορία σε μια κάποια γκρίζα ζώνη rape date;

Σήμερα, αν και δεν έχουμε επαφή, ακολουθιόμαστε στα σόσιαλ μιντια από τότε, σαν παλιοί γνωστοί. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μου προκαλεί αμηχανία κάθε φορά που βλέπω κάτι από αυτόν… και θυμό. Σαν υπενθύμιση ότι πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση “είμαι υπερβολική;”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

12 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
aeromangoFaniidrilPJ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μουσίτσα
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Μουσίτσα

Λυπάμαι . Ένας ακόμη κουτοπόνηρος κάφρος που δεν ήξερε να φέρεται.
Και χρησιμοποιώ αόριστο γιατί ελπιζω να εχει αλλάξει.
Λοιπόν, φταίει αναμφίβολα ο φίλαράκος σου που σου ζήτησε λαδάκι για να σου κάνει μασαζάκι . Εσύ συναίνεσες στο μασαζάκι με το λαδάκι και όχι στο…μεζεδάκι .
Τραγικός .
Και το ότι δεν σε ρώτησε για το προφυλακτικό και για την έλλειψη οπτικής επαφής που επιδίωξε τεχνηέντως και για ότι εν τέλει σε ξεγέλασε. Σου την έφερε.
Γιατί αυτό έκανε ας μη γελιόμαστε.
Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δυστυχώς.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δικό σου το λάθος που δεν κράτησες οπτική επαφή;;;
Όχι και πάλι όχι. Δεν είναι σκύλος που έπρεπε να τον έχεις με λουρί και τον άφησες λυμένο. Προφανώς ο τύπος θεώρησε ότι εφόσον ήσουν γυμνή, είχε και το οκ. Το ότι δεν έβαλε και προφυλακτικό, επιβεβαιώνει οτι είναι για κλωτσιές.
Γιατί δεν του γράφεις ένα μήνυμα στα σοσιαλ μίντια με όλα αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι; Τι φοβάσαι ότι θα συμβεί;
Θα σε πει υπερβολική, Θα σε βγάλει τρελή.
Σε νοιάζει;

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν ωφελεί σε τίποτα να του στείλει και να περιμένει κάποια απάντηση μετά από τόσα χρόνια. Την απάντηση την γνωρίζει μέσα της. Άσε που δεν θα απαντήσει ή αν απαντήσει δεν θα αρέσει καθόλου η απάντηση του. Τι περιμένεις οτι θα ζητήσει συγνώμη; ή θα ντραπεί και θα νιώσει ενοχές για την πράξη του; Μόνες μας μαθαίνουμε να προστατευόμαστε με το να πράττουμε αυτό που θέλουμε και ας μην είμαστε αρεστές. Μην κάνεις δύσκολη την καθημερινότητα σου με το να τον ακολουθείς στα social . Διέγραψε τον. Όπως τον διέγραψες και απο την ζωή σου. Απο την στιγμή που πήγατε… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν χρειάζεται να περιμένει απάντηση. Ούτε χρειάζεται να τον βρίσει. Χρειάζεται όμως να το βγάλει από μέσα της. Ήρεμα και ξεκάθαρα. Έχουν περάσει χρόνια και έχει ακόμα μέσα της θυμό. Για αυτό χρειάζεται.
Δεν χρειάζεται όσα κάνουμε να έχουν να κάνουν με τον άλλον.

Lio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πιστευεις οτι την τεχνική αυτη την εκανε μόνο μαζι σου; Μπρούμυτα, λαδακι, σεξακι (χωρις προφυλακτικό); Η κακή αίσθηση σου δημιουργήθηκε δικαίως γιατι απλα δεν το επέλεξες εκείνη την χρονική στιγμή, ανεξάρτητα αν θα το έκανες λιγο μετά. Ή αν σε είχε προειδοποιήσει.

Fani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα μου φαινεται κακό, συναινετικό σεξ. Έχει τύχει σε όλους μας και είναι συχνότερο οταν πρόκειται για την πρώτη φορά με κάποιον που εχουμε κανει build up προσδοκίες.
Δεν θα ξεχάσω οταν μετά από χρόνια συνάντησα έναν «παιδικό» μου έρωτα σε ενα μπαρ. Φλερτάραμε ολη νύχτα και καταλήξαμε στο αμάξι του να το κανουμε για πρώτη φορά. Μετά απο την πράξη εμφανώς απογοητεύμενος μου είπε ότι με περίμενε αλλιώς! Η δήλωσή του με εξέπληξε τόσο που παραλίγο να τπυ ζητήσω συγγνώμη 🙂 το σεξ ηταν κακό όμως και μας ξίνισε την ωραία βραδιά. Δεν ξαναεπικοινωνήσαμε , ούτε ειμαστε φίλοι στο ΦΒ

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αγενέστατος, απαπα, προς τι η αξιολόγηση; Σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται αμήχανη σιωπή, παγωμένο χαμόγελο κ ένα “μη χαθούμε” κ δεν ξαναβλεπόμαστε ποτέ, όλοι το ξέρουν αυτό 😉

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πώς έδωσε η κοπέλα συναίνεση στη διείσδυση;
Απάντηση: ΔΕΝ έδωσε. Έδωσε συναίνεση στο μασάζ. Το σεξ δεν προκύπτει από το μασάζ. Ο τύπος είναι απαράδεκτος και δεν το καταλαβαίνει καν.

Fani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εντάξει, για μενα η «συναίνεση» δεν ειναι ενα ειδος GDPR pop up window . Τις περισσότερες φορές το ενα οδηγεί στο άλλο κτλ.
Εξάλλου οταν η κοπέλα ενοχλήθηκε και του ζήτησε προφυλακτικό, ο τύπος συμμορφώθηκε. Δεν τον σταμάτησε αλλου. Ναι η συμπεριφορά του ήταν γλοιώδης αλλά αλίμονο αμα βγάζαμε όλους τους μαλάκες βιαστές το πράμα θα εχανε τη σημασία του.

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τη δεδομένη στιγμή εσύ είχες δώσει τη συγκατάθεση σου για το μασάζ. Η συγκατάθεση δεν είναι κάτι που δίνεται εφάπαξ και δεν μπορείς να την πάρεις πίσω. Υπόκειται σε διαπραγμάτευση και επαναδιαπραγμάτευση, που σημαίνει ότι μπορείς να την πάρεις πίσω ή να συναινεσεις στο Α αλλα στο Β οχι. Κακώς ο τύπος προχώρησε σε διείσδυση χωρις τη συγκατάθεση σου, όχι δεν εχει σημασία που ήσουν γυμνή, όχι δεν έχει σημασία που ξέρατε και οι δυο που πηγαινε η βραδιά. Ακομα και αν ξερουμε οτι ο αλλος θελει σεξ δεν τον πιανουμε στον υπνο με κλειστα ματια. Το οτι μπηκε χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ακριβώς αυτό που λέει η/o aeromango. Λυπάμαι που το έζησες φίλη, δούλεψε την ενοχή και το θυμό σου για να μην καταπιεί εσένα, και μια μεγάλη αγκαλιά από εμένα.

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Δε νομίζω οτι το θέμα σου ήταν η διείσδυση αυτή καθεαυτή, όσο το οτι έγινε χωρίς προφυλακτικό. Αυτό ήταν το σημείο που δεν είχες συναινέσει. Η όλη φάση είναι παρεμφερής με το stealthing, που είναι και αυτό μια μορφή βιασμού, αφού ο άλλος δεν σέβεται την επιθυμία σου και τα όριά σου για την βασικότερη παράμετρο της πράξης.

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Τέλειο σενάριο για συζήτηση! Όσον αφορά τον τύπο νομίζω είναι απλά τα πράγματα, ρούνι ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι, μπορεί να ήταν μια σχετικά άκακη μορφή γουρουνιού αλλά είναι προφανές πως κάπου άκουσε κι αυτός that it’s easier to ask forgiveness than permission. Για την ερώτησή σου τώρα, από τη μία θα ήθελα να πω ότι ξεκάθαρα δεν έδωσες συναίνεση. Από την άλλη σκέφτομαι πως αν δεν έδωσες συναίνεση (που θέλω να ισχύει) και αν η έλλειψη συναίνεσης συνιστά βιασμό (που επίσης θέλω να ισχύει), τότε ο τύπος είναι βιαστής. Και αυτό δεν θέλω να ισχύει, γιατί με όλο το… Διαβάστε περισσότερα »

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειναι γκριζα ζώνη. Ειναι απο αυτους τους βιασμούς που δεν θα κατέληγαν ποτέ στο δικαστήριο, ποτέ σε καταδίκη, που αν το συζητήσεις με φίλους και γνωστούς θα ακούσεις και κανένα “είσαι υπερβολική” ή στην καλύτερη “α το γλίτσα”, αλλά που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Που πάντα θα θυμασαι με μια αηδία, μια ανατριχίλα.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Το να αφαιρέσει ο άντρας το προφυλακτικό χωρίς την συγκατάθεση της γυναίκας θεωρείται βιασμός. Με την ίδια λογική, δεν είναι βιασμός το να μπει μέσα σου κάποιος χωρίς προφυλακτικό χωρίς να ζητήσει την συγκατάθεση σου; Για εμένα αυτό που έζησες ήταν date rape.