Πώς θα αποβάλω αυτό το παράλογο άγχος στο σεξ;

Ερωτήσεις απαντημένες από την ψυχολόγο Φαίνια Ξανθοπουλίδου.

Ερώτηση προς την κυρία Ξανθοπουλίδου μάλλον, αλλά κρίνετε εσείς ποια θα απαντήσει. Από όταν μου ήρθε περίοδος και άρχισα να έχω σεξουαλική επιθυμία άρχισα να πειραματίζομαι με τον εαυτό μου, από μικρή δηλαδή ήξερα τι ήθελα στο σεξ. Αυτό βοήθησε με τους μετέπειτα συντρόφους μου να ξέρω τι μου αρέσει, να τους το δείχνω και κατ’ επέκταση να έρχομαι σε οργασμό με τη βοήθεια του κοινού, αλλά κυρίως επειδή ξέρω εγώ τι θέλω. Ταυτόχρονα, μου αρέσει να πειραματίζομαι στο σεξ, να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακάνει, είμαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις και προσπαθώ να μιλάω και στις φίλες μου για αυτό, γιατί ξέρω ότι είναι ταμπού στις γυναίκες. Σκέψου τώρα, 22 χρονών γαιδουρες να μην έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό. Απαράδεκτο. Και φυσικά λογικό, αν δεν έχουν δοκιμάσει μόνες τους να δουν τι τους αρέσει ή αν ντρέπονται να το ζητήσουν. Αναφέρω τα παραπάνω για να σου δείξω πως ούτε ντρέπομαι στο σεξ, αλλά και ξέρω τι μου αρέσει. Το πρόβλημα είναι το εξής. Δυσκολεύομαι πολύ να τελειώσω. Ενώ μόνη μου τελειώνω στο πι και φι, όταν κάνω σεξ με κάποιον σύντροφό μου δυσκολεύομαι πολύ. Στην αρχή ήταν η ανασφάλεια για το σώμα μου. Είναι επίσης όμως και το γεγονός πως μου έχει κολλήσει για κάποιον λόγο ότι θέλει ο εκάστοτε σύντροφός μου να τελειώσει και εγώ τον καθυστερώ προσπαθώντας να έρθω σε οργασμό οπότε δυσκολεύομαι ακόμα πιο πολύ. Με τον πρώην μου ευτυχώς, παρόλο που το σεξ δεν ήταν και το πιο παθιασμένο, τελείωνα κάθε φορά γιατί πρώτα έβαζε εμένα και μετά τον εαυτό του (κύριος) και έτσι μου είχε φύγει και λίγο το άγχος. Με τους επόμενους εφήμερους που ακολούθησαν όμως, άστο να πάει. Ο ένας σκέψου τελείωνε και σηκωνόταν και έφευγε από το κρεβάτι, λες και ήμουν εκεί για να ικανοποιώ αυτόν, κομπάρσα. Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, ήταν ένας γείτονας που προσπάθησε να με κακοποιήσει σεξουαλικά, αλλά δεν νομίζω πως συνδέεται αυτό, νομίζω πως το έχω αποβάλλει από μέσ μου. Απλά το αναφέρω γιατί εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Μήπως δε χρειάζεται να έρχομαι σε οργασμό κάθε φορά που κάνω σεξ; Μήπως απλά να μη με νοιάζει τι κάνει ο άλλος και να επικεντρώνομαι σε εμένα; Πώς θα αποβάλω αυτό το παράλογο άγχος; Είμαι μικρή και ξέρω ότι έχω καιρό μπροστά μου, αλλά το σεξ είναι όμορφο πράγμα και θέλω να το απολαμβάνω όσο πιο πολύ μπορώ. Είναι κρίμα να έχω την επιθυμία, αλλά να δυσκολεύομαι να ολοκληρώσω. Βοηθήστε με παρακαλώ.

 

Δεν μπορώ να ξέρω καλύτερα πως η παρολίγον σεξουαλική κακοποίηση σου έπαιξε ρόλο στην γενικότερη ψυχοσεξουαλική σου ανάπτυξη, απλά με την αναφορά που κάνεις. Δεν γνωρίζω ούτε τις συνθήκες ούτε το πλαίσιο ούτε τον βαθμό που έφτασε. Μου φαίνεται απλά παράδοξο να το έχεις αποβάλει, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αρκετά έως πολύ τραυματικό, χωρίς να μπορώ να ξέρω όμως πως εν τέλει αυτό το τραύμα, αν υπήρξε, μετουσιώθηκε στη ζωή σου.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως το σεξ είναι κάτι το πολύπλοκο και πως μεγαλώνουμε εσωτερικεύοντας ένα σωρό παρανοήσεις σχετικά με αυτό. Όντως μια καλή λύση ώστε να απολαμβάνουν οι δύο το σεξ, είναι είτε ο ένας να εξυπηρετεί τον άλλον (που είναι και το συνηθέστερο στην «επιτυχημένη» σεξουαλική συνεύρεση) είτε να ικανοποιεί ο καθένας τον εαυτό του. Όπως οι φίλες σου και οι γνωστές σου έχουν πιθανά την παρανόηση (δεν φταίνε όμως, μην είσαι τόσο σκληρή μαζί τους) πως η αυτοϊκανοποίηση είναι κάτι το εφηβικό, παρωχημένο ή αχρείαστο, εφόσον είναι ενεργές σεξουαλικά, με αποτέλεσμα όπως πολύ σωστά διατυπώνεις να μην φτάνουν με επιτυχία στον οργασμό, έτσι και εσύ ίσως θεωρείς πως επειδή πέτυχες δύο τρεις κακούς ερωτικούς συντρόφους και δεν ολοκλήρωσες, έχεις ξαφνικά θέμα, ενώ αποδεδειγμένα είχες επιτυχημένες συνευρέσεις στο παρελθόν.

Το γράμμα σου με μπέρδεψε, γιατί ξεκινάς παρουσιάζοντας μια επιτυχημένη ερωτική ζωή, πως ολοκληρώνεις, πως μπορείς και έχεις την άνεση και συζητάς για αυτά που θες και που σου αρέσουν, όπως εννοείται πρέπει να κάνεις, και καταλήγεις πως εν τέλει με κάποιους άστα να πάνε. Τι τελικά ισχύει; Πάντως ένα είναι σίγουρο. Όσο καλά και να ξέρουμε τη σεξουαλικότητα μας, τι μας αρέσει, τι όχι, δεν ταιριάζουμε με όλους ούτε είναι όλοι διαθέσιμοι να μας ικανοποιήσουν. Αν καταλήγεις ότι το θέμα είναι η ανασφάλεια σου για το σώμα σου, να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως βρέθηκες να κάνεις σεξ με αυτόν που κάνεις γιατί του αρέσεις, και εσύ και το σώμα σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

33 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
KarleeCuriousollandezaacantholimon Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μιλάς υπεροπτικά και απαξιωτικά για τις φίλες σου, ότι είναι μεγάλες γαϊδούρες και δεν καταφέρνουν να τελειώνουν στο σεξ, ενώ εσύ μπορείς και μετά λες ότι κάνεις 32 ώρες να τελειώσεις και ότι είχες μια τραυματική εμπειρία. Όπως λέει και η Φαίνια τι τελικά ισχύει; Το πρόβλημα σου ποιο είναι;θέλεις επιστημονική απάντηση πάνω στο ποιο είναι τελικά το σωστό σεξ; Λες ότι είσαι πολύ άνετη και ζητάς αυτό που θέλεις , αλλά γιατί δε γίνεται αυτό που θές; Μήπως γιατί στο σεξ δεν υπάρχουν οδηγίες παρκαρίσματος;Τέλος πάντων, δε θα νευρίαζα τόσο αν δε μείωνες άλλες γυναίκες και αν δεν έβλεπα… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Μπορεί και να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι απαραίτητα πυρηνική φυσική αγαπητή γράφουσα, καθώς και γυναίκες και άνδρες και δη γυναίκες δύνανται να έρχονται σε οργασμό σε max 3 λεπτά, μόνες τους, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας είναι ότι μπορεί να έχεις πιο πολλή διάθεση, ερεθισμό και υγρασία όταν σου έρχεται η επιθυμία για αυτοικανοποίηση, παρά όταν έρχεται η διάθεση στον γκόμενο και ένας άλλος είναι ότι το είδος του ερεθισμού που προκαλείς στον εαυτό σου πρακτικώς να διαφέρει αρκετά από αυτόν που σου προκαλεί ο γκόμενος και φυσικά αυτά που αναφέρεις και εσύ (άγχος μην “δυσαρεστήσεις”… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Και μένα με εκνεύρισε αρχικά ο τρόπος γραφής, προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι το οποίο αναιρείς στη συνέχεια. Αν δεν έλεγες ηλικία θα νόμιζα ότι μας μιλάει 50άρα που βγάζει συμπερασμα από δεκαετίες σεξουαλικής ζωής. Μετά έδειξα κατανόηση, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις ιδέα τι σου ταιριάζει ακόμα, σου εύχομαι ολόψυχα να το ανακαλύψεις τα επόμενα χρόνια.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ε,δεν έχουμε πάντα τον οργασμό στο τσεπάκι.Έχει πολύ μεγάλη σημασία με ποιον κάνουμε σεξ.Πρώτο θέμα για μένα είναι η ασφάλεια.Όταν δεν ξέρουμε κάποιον καλά ή και να τον ξέρουμε,δε γνωρίζουμε πριν βρεθούμε ερωτικά τη συμπεριφορά του στο σεξ,είναι αναμενόμενο να υπάρχει ένα σφίξιμο.Μπορεί να διαλυθεί πολύ γρήγορα,μπορεί να επιμείνει και παραπάνω.Κι αυτός τι κάνει;Ακούει;Διαβάζει τις αντιδράσεις μας;Κι αν ενδιαφέρεται να το κάνει,ανταποκρίνεται με τον τρόπο που μας αρέσει;Καλό είναι να ξέρουμε τι μας αρέσει και να το ζητάμε.Δε σημαίνει όμως,ότι ο άλλος θα εκτελέσει τις οδηγίες μας ακριβώς με τον τρόπο που μας φτιάχνει.Μπορεί να του πάρει λίγο μέχρι να… Διαβάστε περισσότερα »

ollandeza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ μου άρεσε αυτό το kinder έκπληξη acantholimon! Έτσι ακριβώς είναι όμως.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά θα τρελαθώ όσες κάνετε σεξ έρχεστε πάντα σε οργασμό; Και όταν δεν έρχεστε τρελαίνεστε; όταν μιλάμε για οργασμό εννοούμε τον κολπικό; Γιατί υπάρχει και κάποιος άλλος δύσμοιρος-περί κλειτοριδικού ο λόγος- που είναι και αυτός αρκετά συνήθης. Προς τι το όλο άγχος δεν καταλαβαίνω, εαν περνάς με κάποιον καλά το καταλαβαίνεις αμέσως και δεν χρειάζεται να έρχεσαι διαρκώς σε οργασμούς για να περνάς καλά. Δεν είναι bullet σε υποχρεώσεις εβδομάδας για να το τικάρεις, ούτε αγώνισμα 400 μετ’ εμποδίων. Και κάτι άλλο, οι φίλες μου- για τις οποίες μιλάς όλιγον τι απαξιωτικά, μπορεί τελικά να περνούν καλύτερα από εσένα… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αληθεια, επρεπε να γραψεις την τελευταια προταση? Πωπω, θυμωνω πολυ οταν ακουω τι προβληματα εχει ο κοσμος! Επειδη υπαρχουν και πιο σοβαρα, δεν μπορει να υπαρχουν και λιγοτερο σοβαρα? Η τα δικα μας αξιζουν περισσοτερης προσοχης?

Curious
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πολύ ωραία η απάντηση και τα σχόλια μέχρι στιγμής. Εννοείται ότι το κατά πόσο είναι πιθανό αφενός να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις και αφετέρου να τελειώσεις εξαρτάται πάρα πολύ από το με ποιον είσαι, τι όντως προσπαθεί να κάνει, πόσο καιρό τον ξέρεις κλπ. Δε “χρειάζεται” να τελειώνεις κάθε φορά που κάνεις σεξ, αν δηλαδή τύχει να προσπαθείς πολλή ώρα και να μη σου βγαίνει, δεν πειράζει, ξαναπροσπαθήστε αργότερα. Το θέμα είναι να μη γίνει συνήθεια να τελειώνει μόνο ο εκάστοτε παρτενέρ. Αν κάποιος είναι ήδη μαζί σου στο κρεβάτι, είναι δεδομένο ότι του αρέσεις. Ακόμα και να θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λυπάμαι που σου συνένη αυτή η σεξουαλική παρενόχληση σε τόσο μικρή ηλικία-ελπίζω τουλάχιστον να μην σε επηρέασε πολύ. Από εκεί και πέρα, ο Woody Alen έλεγε ότι δεν υπάρχει καλύτερος εραστής από τον εαυτό μου. Έχω την αίσθηση ότι και εσύ συμφωνείς με αυτό 😉 Πάντως, συγκρίνεις διαφορετικές περιπτώσεις στις εμπειρίες σου στο σεξ: Σε one-night stand, είναι πιο δύσκολο να σε ικανοποιήσει ο άλλος-ειδικά όταν ξέρεις τον άλλον για κανα 2ωρο. Είμαι της άποψης ότι το καλό σεξ έρχεται με τον καιρό,να βρείτε ο ένας τα κουμπιά του άλλου. Ίσως γι’αυτό να έκανες καλό σεξ με τον πρώην σου… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Συμφωνώ με τον scientist, νομίζω κι εγώ πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αλλιώς είναι το σεξ με κάποιον που αισθάνεσαι οικεία και αλλιώς με κάποιον που γνωρίζεις λίγες ώρες. Ενδεχομένως έχει να κάνει και με την ηλικία του εκάστοτε “εφήμερου” συντρόφου. Οι μικρότεροι ηλικιακά ακόμα ψάχνονται και οι ίδιοι και ίσως δεν καταλαβαίνουν πως το εργαλείο από μόνο του δεν την κάνει τη δουλειά (όχι ότι οι μεγαλύτεροι καταλαβαίνουν, αλλά λέμε τώρα). Επίσης, το λες και μόνη σου πως υπεραγχώνεσαι για το τί κάνει ο άλλος, αν τον “καθυστερείς” ή τον κουράζεις ίσως. Μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ, όπως έχεις δει… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με την κα. Ξανθοπουλίδου. Βασικά θα έλεγα στην γράφουσα να ψάξει βαθιά μέσα της και να βρει πότε της πρωτοξεκίνησε αυτό το άγχος της με την ολοκλήρωση της στο σεξ. Πότε ήταν η πρώτη φορά που το εντόπισε. Να ψάξει εννοώ ποιές καταστάσεις, πρόσωπα, γεγονότα της το δημιούργησαν. Γιατί το έχει αναγάγει σε ν.1 πρόβλημα και το έχει μεγενθύνει μέσα της σε σημείο που να μην απολαμβάνει καθόλου την ερωτική πράξη αυτή καθεαυτή. Ενώ φαίνεται open mind άτομο που μιλάει για το σεξ και μάλιστα της αρέσει να πειραματίζεται, ξαφνικά βλέπουμε μια γυναίκα που αρνείται πιστεύω σε μια σχέση… Διαβάστε περισσότερα »