Πώς να απαλλαγώ από την τριχοφυία στο πηγούνι;

Απάντηση από την δερματολόγο του Α,μπα, Κατερίνα Μπίμπου

Καλημέρα και βοήθεια . Πως μπορώ να απαλλαγώ από τος τρίχες στο πηγούνι. Μια βγάζω με το τσπιδάκι , τρεις βγαίνουν. Το λέιζερ γιατί απαγορεύεται ; Είναι θέμα δερματολόγου ή αισθητικού; Τα φώτα σας ρε παιδιά γιατί με βλέπω να καταλήγω στον μπαρμπέρη.  

Ένα είναι σίγουρο. Η τριχοφυΐα στο πηγούνι, δεν είναι θέμα μπαρμπέρη. Αναρωτιέμαι από πού προέρχεται το συμπέρασμα ότι το laser αποτρίχωσης έχει αντενδείξεις και είναι απαγορευτικό σε κάποιες καταστάσεις. Σίγουρα όχι από τη βιβλιογραφία.Ίσα ίσα το laser αποτρίχωσης είναι ο καλύτερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος να διώξουμε τις επίμονες ενοχλητικές τρίχες. Όλες οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης, απλά εξαφανίζουν τις τρίχες για μικρό χρονικό διάστημα.Δεν υπάρχουν αντενδείξεις, ακόμα και εγκυμονούσες μπορούν να κάνουν laser σε όλη τη διάρκεια της κύησης με τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα, από σωστά εκπαιδευμένους χειριστές και την κατάλληλη επίβλεψη ιατρικού προσωπικού.Οι επικρατούσες τεχνολογίες laser αποτρίχωσης είναι το laser αλεξανδρίτη και το διοδικό. Το laser αλεξανδρίτη, που από πολλούς θεωρείται κι αποτελεσματικότερο, επεμβαίνει απ’ευθείας στο θύλακα της τρίχας και τον εξασθενεί, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας χωρίς να βλάπτονται όμως παρακείμενοι ιστοί, αγγεία και η γύρω περιοχή του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία αν και βέβαια ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από την υπάρχουσα τριχοφυΐα. Στο πρόσωπο ειδικά που είναι μια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή ο αριθμός των συνεδρίων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο ενώ απαιτείται αυξημένη εμπειρία του χειριστή και η επίβλεψη από τον υπεύθυνο δερματολόγο είναι πάντα επιβεβλημένη.

Λύση λοιπόν υπάρχει και θα τη βρεις εύκολα με μία επίσκεψη σε ένα δερματολογικό ιατρείο. Προσοχή στον εξοπλισμό του ιατρείου, ενημερώσου για την προέλευση τους (κυκλοφορούν πολλά κινέζικα διοδικά laser χαμηλού κόστους) την παλαιότητα τους και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Προσοχή σε μηχανήματα που διαφημίζονται ως laser αλεξανδρίτη αλλά δεν είναι. Με το γιατρό θα συζητήσετε εξατομικευμένα το θέμα σου, θα αξιολογήσει την τριχοφυΐα και τον τύπο του δέρματός σου κι από κοινού να καταλήξετε στην πιο αποτελεσματική για ‘σένα λύση.

 

Μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματα σας στο σάιτ και η δερματολόγος θα απαντήσει ώστε να λυθούν οι απορίες σας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Μαη Οκουμπο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μαη Οκουμπο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ποια η γνωμη σας για την περιοχη των θηλων και του στερνου? Υπαρχουν αντιενδειξεις?