Πώς μπορώ να εργαστώ στον τομέα της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων;

Ερώτηση απαντημένη από τη δικηγόρο του ‘Α, μπα’, Μαρίνα Μπούζη

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πάρα πολλά πράγματα αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα αν είναι δυνατόν να με κατευθύνεις εσύ ή η νομική συνεργάτης της παρέας για κάτι πιο πρακτικό. είμαι ασκούμενη δικηγόρος στην Αθήνα και σε λίγο καιρό θα τελειώσω την άσκησή μου και θα ήθελα πολύ να δουλέψω συνεργαστώ με κάποιο φορέα – οργανισμό ή κέντρο βοήθειας (πως είναι τα κέντρα ψυχικής υγείας π.χ), που να ασχολείται με την προστασία δικαιωμάτων γυναικών, παιδιών, μεταναστών ευπαθών ομάδων γενικότερα. δεν θέλω να μου βρείτε δουλειά έτσι και αλλιώς εθελοντικά θα ήθελα να απασχοληθώ με κάτι τέτοιο, αλλά μια κατευθυντήρια γραμμή που να ψάξω αν είναι δυνατόν. Υ.Γ. Ευχαριστώ και ευχαριστούμε όλοι που υπάρχεις εσύ και η λογική σου, πραγματικά με έχεις βοηθήσει πολύ!!

-suits for good cause

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σιδεροκέφαλη και καλή σταδιοδρομία εύχομαι! Από την ερώτησή σου κατάλαβα ότι θέλεις να εργαστείς στο δύσκολο τομέα της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα σου πρότεινα να παρακολουθείς τα διάφορα σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις που γίνονται (ευτυχώς συχνά) προκειμένου να ενημερώνεσαι διαρκώς. Μια καλή ιδέα, την οποία σίγουρα έχεις σκεφτεί, είναι να στείλεις το βιογραφικό σου στους φορείς με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς με την ένδειξη ότι θέλεις να το κάνεις σε εθελοντική βάση.

Αυτό όμως που σκέφτηκα μόλις διάβασα όμως την ερώτησή σου είναι ότι μόλις πάρεις την άδεια σου πρέπει να μπεις στον κατάλογο του “LEGAL AID”, προκειμένου να προσφέρεις τις νομικές σου υπηρεσίες σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα, όπως αυτό προσδιορίζεται νομοθετικά. Και μια γενικότερη σκέψη οι δικηγόροι έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου από όλα τα μετερίζια.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
GiuseppinaLaurelalalaGlamazon Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Laurel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γειά σας, είμαι η κοινωνική λειτουργός της γειτονιάς σας και είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το ποστ. Χρειαζόμαστε πάντα ανθρώπους με όρεξη και νοιάξιμο και πραγματικά ελπίζω να βρεις έναν χώρο που να αγαπήσεις, να μάθεις (έχεις πολλά να μάθεις), να επενδύσεις εκεί και να επενδύσει κι αυτός σε σένα. Ξεκινάω με δυο προτάσεις που μπορώ προσωπικά να εγγυηθώ: – Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, 2103800990, https://www.gcr.gr/el/ Επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου και εξαιρετική δουλειά στην προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. I cannot reccommend them enough, αν ήμουν δικηγόρος εκεί θα δούλευα. – Generation 2.0, https://g2red.org/el/ Ομοίως εξαιρετική δουλειά σε θέματα… Διαβάστε περισσότερα »

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ψάξε για θέσεις σε ξένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πάνω στο προσφυγικό, υπάρχουν έμμισθες θέσεις για δικηγόρους. Από εκεί και πέρα δες και την ΑΡΣΙΣ.

alala
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης στους δήμους λειτουργούν κέντρα προστασίας γυναικών που απασχολούν και δικηγόρους με συμβάσεις. Έχε τον νου σου για προκήρυξη τέτοιων θέσεων.

Giuseppina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης θα μπορούσες να συμμετέχεις και ως ακτιβίστρια στη Διεθνή Αμνηστία σε ενα απο τα τρία δίκτυα εθελοντικών δράσεων.