Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου;

Ερώτηση απαντημένη από τη διατροφολόγο του Α,μπα, Ευαγγελία Σχοινά

Βασανιζομαι εδω και χρόνια με τα κιλά μου. Από παιδί ήμουν γεματούλα, όχι κάτι υπερβολικό αλλά δεν ήμουν το κλασσικό αδύνατο κοριτσάκι. Μεγαλώνοντας,στο πανεπιστήμιο, άρχισαν να με απασχολούν τα κιλά μου και εφόσον φρόντιζα πλέον η ίδια τη διατροφή μου, ξεκίνησα δίαιτες με διαιτολόγους κτλ. Εχανα κάποια κιλά,πάντα με πολύ κόπο και δυσκολία χωρίς ποτε να έχω γίνει πολύ αδύνατη(όχι ότι ήταν το ζητούμενο,απλά δεν γινόταν κιόλας.δεν πήγαινε παρακάτω το σώμα μου). Δηλαδή ,τα λιγότερα κιλά που έχω υπάρξει είναι 58 (ύψος 1.60). Τα χρόνια περνούσαν με αυξομειώσεις, συν πλην 6 κιλά. Και ερχόμαστε στο τώρα. 40 χρονών, με τρείς απανωτές εγκυμοσύνες και θηλασμους (τελευταίος θηλασμός σταμάτησε πριν 9 μήνες) που είμαι 72 κιλά και προσπαθώ απεγνωσμένα να χάσω βάρος και δεν μπορώ με τίποτα. Έχω πάει σε διαιτολόγο. Έκανα δυο μήνες διατροφή και δεν έχασα γραμμάριο. Συνέχισα με γνωστή πρωτεινική δίαιτα που υπόσχεται μεγαλες απώλειες, τίποτα. Συνέχισα με άλλη δίαιτα από ενδοκρινολόγο, τίποτα. Έκοψα τα γαλακτοκομικά, πάλι τίποτα. Είμαι κολλημένη στα 72 και δεν κατεβαίνει η ζυγαριά με τίποτα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και πως να το αντιμετωπίσω όλο αυτο. Εχω χασιμότο, το οποίο είναι ρυθμισμένο. Δεν ξέρω τι άλλο να κανω. Είμαι πολυ στενοχωρημένη, δεν ξέρω πού να καταφύγω. Εχεις κάτι να προτείνεις? Τι γνώμη έχεις για τις δυσανεξίες στα φαγητά και τα διάφορα τεστ που κάνουν? Έχω διαβάσει για βελονισμούς, οζονοθεραπείες και διάφορα για ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αλλα δεν ξέρω αν πρέπει να τα εμπιστευθώ.Και τέλος, ενργοποίηση μεταβολισμού υφίσταται?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Μπορώ να καταλάβω την αγωνία σου να βρεις λύση για το βάρος σου που φαίνεται να σε ενοχλεί, αλλά η πρώτη κουβέντα που θέλω να σου πω είναι ”ψυχραιμία”. Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά, για να σε βοηθήσω να λύσεις τις απορίες σου.

Αρχικά λες ότι από παιδί ήσουν ”γεματούλα”. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ήσουν όντως υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ο αριθμός των λιποκυττάρων που δημιουργούνται στο σώμα μας αυξάνεται έως και την εφηβεία και μετά παραμένει σταθερός (απλά γεμίζουν παραπάνω όταν παίρνουμε βάρος). Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς το σώμα σου να έχει φτιάξει ”παραπανίσια” λιποκύτταρα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής σου, οπότε οργανικά υπάρχει μια δυσκολία στο να φτάσεις σε ένα αρκετά χαμηλότερο βάρος από αυτό που έχεις αυτή τη στιγμή. Πάντως τα 58 κιλά για μια γυναίκα με ύψος 1,60 είναι μέσα στο όριο του υγιούς Δείκτη Μάζας Σώματος. Τώρα στα 72 θεωρείσαι υπέρβαρη, αλλά όχι παχύσαρκη. Η σύσταση του σώματος παίζει μεγαλύτερο ρόλο και μπορείς να διαβάσεις περισσότερα σχετικά με το ιδανικό βάρος εδώ.

Μας αναφέρεις ότι το σώμα σου έχει περάσει από 3 απανωτές εγκυμοσύνες και θηλασμούς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η εγκυμοσύνη δεν παύει να είναι μια ταλαιπωρία για το γυναικείο σώμα. Η πρόσληψη βάρους συχνά είναι μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη και αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν (που περιλαμβάνουν και την περίοδο του θηλασμού) μπορεί να κάνει την απώλεια του βάρους αργή, κυρίως εάν ανάμεσα στις εγκυμοσύνες το σώμα σου δεν είχε τον χρόνο να επανέλθει στο προηγούμενο βάρος του. Επίσης, υποθέτω ότι είναι πιθανό με 3 μικρά παιδιά να μην έχεις αρκετό χρόνο για ποιοτικό ύπνο, άσκηση και χαλαρωτικές δραστηριότητες. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αξίζει να διαβάσεις και αυτό το άρθρο για τη σχέση μεταξύ του στρες και της διαχείρισης του βάρους.

Σχετικά με τις δίαιτες που ακολούθησες ή που σκέφτεσαι να ακολουθήσεις, μπορώ να σου πω ότι οι απανωτές προσπάθειες απώλειας βάρους με μη σωστό τρόπο, μπορεί να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Δοκίμασε να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις το φαγητό και να ξεχάσεις για λίγο τη λέξη ”δίαιτα”. Βρες κάποιον ειδικό διατροφολόγο να σε καθοδηγήσει και να σου δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρεις να τρως ισορροπημένα γενικότερα, σαν τρόπο ζωής. Το να αποκλείεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων από τη διατροφή σου ή να φτάσεις να καταναλώνεις 800 θερμίδες ημερησίως δεν είναι λύση και μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνο για την υγεία σου. Οι διάφορες εναλλακτικές θεραπείες δε θα σε βοηθήσουν σε κάτι, ούτε υπάρχει κάποια επιστημονική βάση στα διάφορα τεστ δυσανεξίας που κυκλοφορούν. Μπορείς να διαβάσεις πώς να ξεχωρίζεις τις επικίνδυνες δίαιτες εδώ και την επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σχετικά με τα τεστ δυσανεξίας τροφίμων εδώ.

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto μπορεί να είναι ρυθμισμένη, αλλά έχεις κάνει επιπλέον πλήρη ενδοκρινολογικό έλεγχο; Η δυσκολία στην απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται και σε άλλες ορμονικές δυσλειτουργίες (πχ ινσουλινοαντίσταση, αυξημένη κορτιζόλη κ.ά.), οπότε θα σου πρότεινα να επισκεφτείς έναν καταρτισμένο σχετικά ενδοκρινολόγο και να ελέγξεις όλους τους πιθανούς παράγοντες.

Τέλος, αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε μεταβολισμό, είναι ένα συνονθύλευμα από πολλές (πραγματικά πολλές) βιοχημικές και ορμονικές διαδικασίες. Δεν είναι κάτι απλό και ενιαίο για να κάνουμε ένα ”μαγικό” και να τον ενεργοποιήσουμε. Πολλές φορές χρειάζεται να συνεργαστεί ομάδα ειδικών που να φροντίσει όχι μόνο για τη διατροφή, αλλά και τη συνολική υγεία (σωματική και ψυχοσυναισθηματική) του ατόμου που αντιμετωπίζει δυσκολίες με το βάρος του.

Υ.Γ.: Κάτι ακόμη, που απευθύνεται σε όλους τους / τις αναγνώστες-στριες: Ο μόνος επιστημονικά καταρτισμένος επαγγελματίας υγείας για να σχεδιάζει και να δίνει προγράμματα διατροφής είναι ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Την εν λόγω άδεια κατέχουν οι απόφοιτοι του ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ της χώρας και των ισοδύναμων τμημάτων του εξωτερικού. Λοιποί επαγγελματίες όπως ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, γυμναστές, αισθητικοί κτλ δεν έχουν ούτε νομικά ούτε επιστημονικά το αντίστοιχο δικαίωμα, ακόμη και αν έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της διατροφής. Για όποιον ενδιαφέρεται, περισσότερα εδώ και εδώ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

42
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
35 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
SunshineAlouteroZouzouna GoutsounaMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
TER
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η συνεργασία ομάδας ειδικών που προτείνει η κα Σχοινά ήταν και για μένα η λύση (1,65, 85 κιλά, hashimoto). Τα δε επεισόδια υπερφαγίας έγιναν κατανοητά με τη βοήθεια ψυχολόγου. Μόνο τότε κατάλαβα τι σήμαινε το φαγητό για μένα. Ίσως να ψάξεις να βρεις ομάδα επαγγελματιών για να σε βοηθήσει; (παθολόγος-διατροφολόγος-ενδοκρινολόγος)

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τα κιλά δεν είναι ο στόχος. Όπως μπαίνουν, έτσι θα φύγουν. Μπήκαν λόγω διαφόρων παραγόντων, θα φύγουν αντιμετωπίζοντας έναν-έναν αυτούς τους παράγοντες. Δεν άνοιξες μια πόρτα και μπήκαν, άνοιξαν πολλές χαραμάδες, ίσως και παράθυρα. Ένας κύκλος είναι όλα, αλληλεπιδρούν. Η πραγματικότητα είναι ότι με τρία παιδιά να χρειάζονται την έγνοια σου, δεν περισσεύει χρόνος για να νοιαστείς για σένα. Πες λοιπόν ότι έχεις 4 παιδιά και φρόντισε και τον εαυτό σου, βάλε πρόγραμμα και σ’εσένα και τήρησε το ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. Η πρώτη φορά που έχασα κιλά στη ζωή μου ήταν εκείνη που έλεγα, “μπορείς να φας μόνο μια φέτα ψωμί.… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Πολυ ωραιο αρθρο. Κι εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με την κοπελα της ερωτησης. Μετα απο καποιες θεραπειες με κορτιζονη ( ενεσεις και χαπια) εχει κολλησει η ζυγαρια στα οχτω παραπανισια κιλα και κατω δεν λεει να κατεβει ουτε μισο κιλο. Ολοι μου λενε οτι φταιει η ηλικια, οτι μετα τα τριαντα δηλαδη τα κιλα τα παντρευεσαι. Η ηλικια απο μονη της λογικα εμενα δεν μου φαινεται αρκετη για να με φορτωσει με αυτα τα παραπανησια κιλα που δεν μπορω με τιποτε να ξεφορτωθω. Εν τελει , εχω απελπιστει οπως κι εσυ. Νομιζω ενας πληρης ενδοκρινολογικος ελεγχος θα ηταν απαραιτητος… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τα κιλά τα παντρεύονται οι μοιρολάτρες. Οι ίδιοι δλδ που παντρεύονται τον/την σύντροφο επειδή κάποτε τα έφτιαξαν μαζί του/της και θεωρούν ότι οφείλουν να τον/την υποστούν.

Ξεκίνα από το μυαλό σου, καλά το πας, μείνε στη λογική, αυτή σε σώζει από την απελπισία.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διατροφή χωρίς πάρα πάρα πάρα πολύ cardio δεν γίνεται. Πρέπει να τρέχεις 20 χλμ την εβδομάδα αλλιώς δεν μπορείς να κάψεις τίποτα. Τα λέω γιατί και εγώ αυτά τράβαγα.

Matryoshka
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Βοηθάει περισσότερο το cardio ή τα βάρη; Γιατί έχω διαβάσει κυρίως για το δεύτερο.

Επίσης θέλω να ρωτήσω, εγώ πηγαίνω καθημερινά κολυμβητήριο και μου αρέσει, βοηθά στην απώλεια βάρους ή όχι ιδιαίτερα;

TER
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δηλαδή άνθρωποι που δεν μπορούν να τρέξουν είναι καταδικασμένοι;

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αν ίσχυε αυτό, όλοι οι ηλικιωμένοι, οι υπέρβαροι, οι άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να ασκηθούν, θα ήταν καταδικασμένοι.. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα (αν και θα πρεπε), αλλά απ τις δισεκατομμύρια συζητήσεις που έχω ακούσει, όλοι λένε πως το αδυνάτισμα είναι 90% διατροφή και 10% άσκηση

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εξαρτάται πάρα πολύ από τον κάθε οργανισμό. Εγώ ανήκω στους sugar burners. Αν κάνω πολύ cardio πεινάω σαν τρελή μετά. Και όχι απλώς πεινάω αλλά θέλω να φάω ζάχαρη. Το ελαφρύ περπάτημα με βοήθησε πολύ περισσότερο στο χάσιμο των κιλών από ότι το γυμναστήριο και το τρέξιμο.

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Aloutero, με εσωσες απο εφιαλτικες ωρες στο γυμναστηριο.
Σκοπευα να γραφτω αλλα αν χανει κανεις και με το περπατημα τοτε θα το προτιμησω.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

ZG εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Αλλά συστηματικά όχι όποτε να ‘ναι. Κάνω περίπου 6-7 χλμ τη μέρα. Βοηθάει πολύ ο σκύλος βέβαια 😁 . Και το ρολόι που μετράει χιλιόμετρα, ύπνο κλπ. Σε βάζει στην πρίζα κι υπάρχουν αρκετά φθηνά.
Από φαγητό το μόνο που έκανα ήταν να κόψω τα αναψυκτικά και τις μερίδες στο μισό από αυτό που έτρωγα. Δεν ξέρω τι στόχους έχεις. Εγώ είχα 15 κιλά και τα έχασα τα 11 σε 6 μήνες.

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όχι, όχι το cardio δεν είναι η λύση για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. π.χ. ένας άνθρωπος 60 κιλών θα κάψει σε 30 λεπτά αργού τρεξίματος περίπου 200-300 θερμίδες. Δεν είναι πολλές, παρά την δυσκολία του εγχειρήματος, και μπορεί να έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα γιατί νομίζεις ότι έχεις κάψει κάνα τόνο θερμίδες και τελικά να φας ακόμα περισσότερο. Ασε που σου ανοίγει και την όρεξη. Το cardio πρέπει να το κάνουμε , εφόσον μας αρέσει, για να γυμναστούμε. Οχι για να χάσουμε βάρος.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εσύ μπορεί να χρειαζόσουν 20χλμ την εβδομάδα. Εγώ χρειαζόμουν απλά να σηκωθώ απ’τον καναπέ και να πάω στο παρακάτω σούπερ μάρκετ ας πούμε, όχι στο δίπλα. Άλλη μια απόδειξη για το ότι θεραπείες είναι εξατομικευμένες. Ξεκινάνε με ένα στάνταρ για όλους κάποιες φορές και εξατομικεύονται στην πορεία,μέχρι ο ειδικός να δει, πώς λειτουργείς εσύ. Αλλά αυτό μπορεί να φανεί και από την αρχή. Γι’αυτό ζητάνε εξετάσεις.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Καλά, αυτό δεν ισχύει. Ίσα-ίσα, τον πρώτο μήνα της διατροφής, καλό είναι να μην ασκείσαι, χάνεις ευκολότερα λίπος. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζονται τέτοιες υπερβολές, όσο μπορεί ο καθένας να κάνει αεροβική και γυμναστική γενικά. Το σημαντικό στην απώλεια βάρους (και λίπους) είναι η διατροφή.

Υ.Γ. Ειδικός είναι φυσικά η κα Σχοινά, αλλά εντάξει, οι διατροφολόγοι ξέρουν από διατροφή, οι δικηγόροι τα ξέρουν όλα.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εεεερρρ, ήμουν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν gifάκια εδώ μέσα, αλλά από ότι καταλαβαίνω, επειδή ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, θα μου το κοπανάτε στον αιώνα τον άπαντα, αλλά ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (η δίαιτα), ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ ΒΑΘΥ.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Jawohl, mein Führer! 😂
comment image

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δε θα το ξεχάσουμε ΠΟΤΕ! Να ξέρεις….

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Χαρ χαρ!

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τα υποτιθέμενα τεστ δυσανεξιας είναι μ@λακιες.κανε τη σχετική έρευνα και μόνη σου.Ο θυροειδής είναι θέμα,ακόμη και ρυθμισμένος.εκει θα πρέπει να ποντάρεις. Η διατροφή σου θα πρέπει να προσαρμοστεί στο χασιμοτο.Πρακτικα τι θα κάνεις: 1) πλήρεις εξετάσεις.θα δεις τι συμπληρώματα βιταμινών χρειάζεται ο οργανισμός σου 2)καναβελαιο.1κουταλια της σούπας το πρωί και μια το βράδυ.επειδη έχει άσχημη γεύση μπορείς να πιεις την δόση κουταλιού και καπάκι χυμό η νερό. 3)cats claw/ λινέλαιο:1 κουτ γλυκού πρωί και ένα βράδυ/σεληνιο αναλόγως τι έλλειψη έχεις 4)θα κόψεις ζάχαρη και γλουτένη.ειναι βόμβα για το χασιμοτο.μπορεις να καταναλώσεις στέβια και για αρχή να τρως ψωμί χωρίς γλουτένη… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Επίσης μπορεί να πάρει τηλέφωνο την Εξαδέλφη του άντρα μου, να της πει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ και δοσολογίες. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην την εμπιστευτεί, άλλωστε η Εξαδέλφη παρουσιάζει την “ΑΡΙΣΤΗ” υγεία της ως απόδειξη ότι όλα αυτά λειτουργούν. Το ότι η μαμά της ΠΕΘΑΝΕ στα 62 από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, δε θα το πει, γιατί φυσικά δεν το αποδίδει στο ότι δεν την άφησε να κάνει χημειοθεραπεία αλλά στο ότι ήταν καρκίνος και κανείς δε σώθηκε απ’αυτό. (ας μην αρχίσουμε να κατηγορούμε εδώ τη μάνα-ασθενή, δεν ξέρετε την Εξαδέλφη, τη σχέση, την κατάσταση-εγώ την ξέρω). Δε θα… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

1 κουταλιά της σούπας καναβέλαιο χωρίς να αναφέρεται καν τι είδους και τι περιεκτικότητας!!!! Ελπίζω να μη δίνεις συμβουλές έτσι σε όλο το ίντερνετ. Δηλαδή…..τι να πω…..

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Εγώ πάντως ένα καναβέλαιο για chill και yolo θα το έριχνα και όσον αφορά το cats claw, για να έχει γάτα θα είναι καλό, οπότε μέσα κι αυτό.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

χαχαχαχαχαχαχχαχα

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καναβελαιο CBD.τι εννοείς τι είδους? αυτό πουλάνε σε φαρμακεία.
Προφανώς και δεν εννοώ την ναρκωτική του ουσία.και να ήθελε κανείς δεν θα την έβρισκε να πωλείται πουθενά, εκτός αν έχει κονέ με βαπορακια η με την μαφία.
Σε ένα δύο μήνες βλέπεις δραματικά αποτελέσματα.Αλλα το συνεχίζει κάποιος μέχρι να δει το αποτέλεσμα που θέλει.οχι μόνο για θέμα θυροειδή.Μονο καλο στην υγεία σου κάνει.Σωματικα και ψυχικά.
Οπότε μην βιάζεσαι να πανικοβληθεις ότι δίνω έτσι συμβουλές στο ίντερνετ

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μια κουταλιά cbd oil ημερησίως!
Ποιο από όλα; το 3%, το 5% ή το 10%.
Όλα τα cbd oil το ξεκινας με μια σταγόνα πρωί και μία το βράδυ και αυξάνεις σταδιακά κάθε 3 ημέρες για να φτάσουν σε μάξιμουμ 12 σταγόνες για τις πολύ σοβαρές παθήσεις. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.
Έχεις μπερδέψει το cbd oil με το βρώσιμο λάδι ψυχρής έκθλιψης.
Και λες ότι δεν είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνα αυτά που λες;

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Και το να πάει κάποιος σε ψυχολόγο, πρακτική λύση είναι. Μπορεί πηγαίνοντας σε ψυχολόγο να χάσεις κιλά. Γιατί πηγαίνοντας σε ψυχολόγο, νιώθεις σταδιακά πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου, και τότε αρχίζεις να τον φροντίζεις. Μπαίνεις στο τριπάκι να θέλεις να σου κάνεις καλό, όχι κακό. Μπαίνει το μυαλό σε υγιή λειτουργία και κάνει υγιείς και υγιεινές επιλογές. Και αυτό, είναι μόνιμο. Ο βελονισμός δίνει απλά την ψευδαίσθηση ότι φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά δεν τον φροντίζεις. Τον διαθέτεις προς εκμετάλλευση, με τη συγκατάθεση σου. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι επιλέγουν αυτές τις πρακτικές, ούτε στην προσωπική τους ζωή είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το θέμα χασιμοτο το ερευνώ ΧΡΟΝΙΑ.εχω δει δραματική αλλαγή σε μένα αλλά κι άλλοι που ενημερώνονται εντός και εκτός Ελλάδος.Δεν μιλάω στον αέρα. Η γραφουσα δεν είναι μωρό παιδί για να “παρασυρθεί” από κάτι που διάβασε.Ειναι ενήλικη και αν θέλει το ακολουθεί η όχι. Εγώ παρέθεσα πρακτικές συμβουλές που έχουν πιάσει τόπο σε πάρα πολλούς. Υπάρχει και ανάλογη σελίδα στο φμπ θυροειδιτιδα χασιμοτο όπου πολλοί παραθέτουν τις εμπειρίες τους. Ο θυρεοειδής και ρυθμισμένος να είναι, ειδικά το χασιμοτο που επιτίθεται στην ουσία στον ίδιο του τον εαυτό,αποσυντονιζει τελείως τον οργανισμό.Και την καλύτερη δίαιτα να κάνει δεν θα έχει τα αποτελέσματα… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι έχεις κάνεις την έρευνα σου ούτε ότι εσύ έχεις δει βελτίωση. Δεν σου είπε κανείς να σταματήσεις εσύ να κάνεις ο,τι κάνεις, θα ήταν εξίσου παρεμβατικό και λάθος. Είναι παρεμβατικό και λάθος, να ρωτάει κάποια τι να κανει με τα κιλά της, να παίρνει απάντηση επώνυμα από άνθρωπο που έχει φοιτήσει σε πανεπιστημιακή σχολή και άρα έχει διαβάσει όχι μόνο για το χασιμότο αλλά για πολλά ακόμα, και να έρχεται μια Κοσμική Νεράιδα (δεν το λέω ειρωνικά, το λέω παραμυθένια) να της πει τι πρέπει να κάνει, δίνοντας δοσολογίες, μετά από προσωπική έρευνα,… Διαβάστε περισσότερα »

Luthien
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Εγώ πάντως παλιότερα που έκανα δίαιτα (με χασιμότο) μια χαρά 17 κιλά έχασα!

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Το θέμα ξες ποιο είναι; Ότι εσύ προσωπικά έκανες αυτά που λες και την ίδια χρονική περίοδο είδες βελτίωση. Μπορεί όντως να ήταν όλα αυτά μαζί, μπορεί να ήταν ένα ή δύο και να θεωρείς οτι είναι όλα. Μπορεί να μην είναι κανένα απο αυτά και απλά να βοήθησε κάτι άλλο που δεν το λαμβάνεις υπόψιν. Μπορεί όντως αυτά τα 4 σε εσένα προσωπικά να βοήθησαν, αλλά οποιονδήποτε άλλον να μην του κάνουν τίποτα ή να έχουν μικρή επίδραση ή να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγώ ας πούμε παρακολουθώ μια ομάδα low carb και κέτο. Βλέπω οτι υπάρχουν πολλοί με χασιμότο… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Με παρακολουθεί διαιτολόγος ναι ενδοκρινολόγος που συνεργάζονται εδώ και χρόνια ακριβώς γι’αυτον τον λόγο. Και πάλι δεν είναι εύκολο αν έχεις θέματα υγείας όπως έχω εγώ. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σου συστήσω που να πας. Πάντως διατροφές οι ενδοκρινολόγοι δεν είναι καταρτισμένοι να δίνουν. Μου έδειξε διατροφικές οδηγίες που της έδωσε φίλη μου έγγυος με κίνδυνο για διαβήτη κύησης από ενδοκρινολόγο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Τις έδειξα στη διαιτολόγο μου και τραβούσε και αυτή τα δικά της. Ο σωστός ενδοκρινολόγος σε στέλνει σε διαιτολόγο, δε σου δίνει καρμπον οδηγίες από το ίντερνετ

Sunshine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις σε ποιον διαιτολόγο πας στη Θεσσαλονίκη; Θέλω να πάω εδώ και καιρό αλλά δεν ξέρω σε ποιον. Είχα πάει παλαιότερα σε μία που έβγαινε και στην τηλεόραση (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα της) και ήταν απαράδεκτη! Μου είχε δώσει μια τυποποιημένη δίαιτα όπως αυτές που κυκλοφορούν στα περιοδικά και την είχα χρυσοπληρώσει. Μετά έμαθα ότι είχε σπουδάσει Βιολογία και το γραφείο είχε άδεια λειτουργίας χάρη στην αδελφή της που ήταν διαιτολόγος. Απορώ πως έγινε τόσο γνωστή και έγραψε και βιβλίο με συνταγές.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ημουν παντα μια γυμνασμενη κοπελα κανονικη προς το αδυνατο που ετρωγα τα παντα με μεγαλη αδυναμια τα γλυκα που τα ετρωγα σε ποσοτητες. Στην εγκυνοσυνη πηρα 28 κιλα που εχασα μεσα σε τρεις μηνες εντελως μαγικα. Παντα γυμναζομουν συστηματικα γιατι μου αρεσε και παντα ετρωγα ο τι μου αρεσε. Υψος 1.68 κ κιλα μαξιμουμ 61 στα παχια μου. Ομως απο περισυ λογω μιας διετιας εντονου στρες κ αστατων ωραριων που επηρεαζαν τα σταθερα γευματα ξαφνικα αρχισα να παιρνω κιλα και για ποτε η ζυγαρια εφτασε στα 82 ουτε που καταλαβα. Αυτο που εκανα μετα απο συνεργασια με εξειδιεκευμενο ενδοκρινολογο ηταν… Διαβάστε περισσότερα »