Αγαπάτε το παγωτό; Ναι. Τρώτε ψωμί ακόμα και με μακαρόνια; Ναι. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε τις δυο σας αγάπες, ενώνοντάς τες σε μία, σε έναν σφιχτό εναγκαλισμό.
Δεν είναι παγωτό σε σχήμα ψωμιού. Δεν είναι ψωμί που έχει μέσα και παγωτό. Είναι παγωτόψωμο. Και γίνεται με τον πιο απλό τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε:
Χρειάζεστε δύο μόνο υλικά: παγωτό και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τα ανακατεύετε, βάζετε το μίγμα σε φόρμα και το ψήνετε σαν κέικ. Τέλος.
Παράδειγμα:
2 φλιτζάνια παγωτό, όποια γεύση σας αρέσει, αφήστε το λίγο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει (καλύτερα να μην είναι λάιτ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το παγωτό με το αλεύρι, δεν χρειάζεται να γίνει διεξοδικά. Βάλτε το μίγμα στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Αν έχετε κέφια, μπορείτε να προσθέσετε το μίγμα κομμάτια σοκολάτας, μπανάνες, μπισκότα – οι συνδυασμοί είναι τόσοι που θα σας έρθει ζάλη.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Να τι θα πάθει το υπόλοιπο παγωτό που είναι στο ψυγείο 😍
Σ’ευχαριστω τοσο πολυ γι’αυτο το ποστ. Το παγωτομπανανοψωμο θα συμβει οπωσδηποτε.
Δεν μπορω να φανταστω τι γευση μπορει να εχει… Πως τρωγεται καλυτερα? Με τον καφέ; Ως πρωινο με χυμο και γάλα πχ?
Αν το έκανε κάποιος ας μας πει εντυπώσεις..
Το έφτιαξα εγώ χθες. Βγαίνει σαν κέικ αλλά αρκετά στεγνό (ίσως επειδή πρόσθεσα και τριμμένο μπισκότο εγώ;).
Πολύ εύκολη συνταγή αλλά η συγκεκριμένη δοσολογία είναι μικρή. Για μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ, θέλει την διπλάσια ποσότητα.