Οι άντρες προκαλούν το 100% των ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών (Μέρος 2ο)

Ας μιλήσουμε περισσότερο για ευθύνες και υπευθυνότητα. Οι άντρες συχνά δεν ξέρουν, και δε ρωτούν, και δε σκέφτονται να ρωτήσουν, εάν έχουν προκαλέσει εγκυμοσύνη. Μπορεί να μην το σκεφτούν ποτέ, ή να μη σχετίζουν στο μυαλό τους καθόλου το σεξ με την εγκυμοσύνη και τη δημιουργία μωρών. Γιατί; Διότι υπάρχουν 0 συνέπειες για τους άντρες που προκαλούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Αν η γυναίκα αποφασίσει να κάνει έκτρωση, ο άντρας μπορεί να μη μάθει ποτέ πως προκάλεσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με την ανεύθυνη εκσπερμάτισή του.

Αν η γυναίκα αποφασίσει να γεννήσει το μωρό, ή να το δώσει για υιοθεσία, ο άντρας μπορεί να μη μάθει ποτέ πως προκάλεσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με την ανεύθυνη εκσπερμάτισή του, ή πως τώρα κυκλοφορεί εκεί έξω ένα παιδί με το 50% του DNA του.

Αν η γυναίκα του πει πως προκάλεσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και πως θα γεννήσει το μωρό, το πιο κοντινό σε συνέπεια για εκείνον, είναι πως ίσως χρειαστεί να πληρώσει διατροφή για το παιδί. Αλλά το τωρινό μας σύστημα διατροφής για παιδιά είναι, ως γνωστόν, γελοίο.

Το 61% των αντρών (ή γυναικών) που είναι νομικά υποχρεωμένοι να πληρώσουν διατροφή, απλώς δεν το κάνουν. Με λίγες ή και καθόλου συνέπειες. Δεν επηρεάζεται καν το credit score τους. Επομένως, πολλοί άντρες απλώς συνεχίζουν την ίδια πρακτική, προκαλώντας ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες με ανεύθυνες εκσπερματίσεις χωρίς καν να το σκέφτονται.

Όταν το ζήτημα της έκτρωσης συζητιέται, οι άντρες μπορεί να σκέφτονται: Η έκτρωση είναι φρικτή· οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν εκτρώσεις. Και ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτονται τον άντρα που ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αν δεν καθιστάτε τους άντρες υπεύθυνους για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, τότε σπαταλάτε το χρόνο σας.

Σταματήστε να κάνετε διαμαρτυρίες έξω από κλινικές όπου γίνονται εκτρώσεις. Σταματήστε να εξευτελίζετε τις γυναίκες. Σταματήστε να προσπαθείτε να ακυρώσετε νόμους για τις εκτρώσεις (που την επιτρέπουν και την καθιστούν νόμιμη). Αν όντως σας ενδιαφέρει να μειώσετε ή να εξαλείψετε τον αριθμό των εκτρώσεων στη χώρα, τότε απλώς ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Πως θα έμοιαζε αυτό; Πως θα ήταν αν υπήρχε μια αληθινή και άμεση συνέπεια για άντρες οι οποίοι προκαλούν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; Τι είδους συνέπεια θα ήταν λογική; Θα έπρεπε να είναι τόσο σκληρή, οδυνηρή, αναγουλιαστική, τρομακτική, ακριβή, επικίνδυνη, και που να προκαλεί δραματικές αλλαγές στη ζωή…

…όπως το να αναγκάζεις μια γυναίκα να βιώσει μια 9-μηνη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;

Απ’ όσο γνωρίζω, στους άντρες αρέσουν πολύ οι όρχεις τους. Αν οι ανεύθυνες εκσπερματίσεις έθεταν τ’ αρχίδια τους σε κίνδυνο, τότε θα έπαυαν να είναι ανεύθυνοι. Μοιάζει ο ευνουχισμός να είναι σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία; Οπωσδήποτε.

Αλλά είναι πράγματι χειρότερο από το να εξαναγκάζονται 500.000 γυναίκες ετησίως να κάνουν εμετό καθημερινά για μήνες, να παίρνουν 20 κιλά, κι έπειτα να ξεσκίζουν τα κορμιά τους κατά τη γέννα; Είναι ένα μάτσο ευνουχισμοί χειρότεροι από το να πεθαίνουν γυναίκες κατά τη διάρκεια εξαναγκασμένης εγκυμοσύνης και γέννας;

Βάλτε έναν νόμο ευνουχισμού στα βιβλία, εφαρμόστε τον, αφήστε τα μίντια να αναμεταδώσουν το ρεπορτάζ, και σε 3 μήνες ή λιγότερο, τα ντα! οι εκτρώσεις θα έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί. Μπορείτε να το φανταστείτε; Τέρμα οι εκτρώσεις σε λιγότερο από 3 μήνες, χωρίς να χρειαστεί καν να τις θέσουμε εκτός νόμου. Καταπληκτικό.

Για εσάς που θεωρείτε την έκτρωση δολοφονία, δεν θα συμφωνούσατε να ευνουχίζαμε ένα μάτσο άντρες αν επρόκειτο να αποτρέψει 500.000 δολοφονίες κάθε χρόνο;

Κι αν όχι, είναι επειδή στην πραγματικότητα ενδιαφέρεστε περισσότερο για την αστυνόμευση των σωμάτων των γυναικών, την ηθική τους, και τη σεξουαλικότητά τους, παρά για τη μείωση ή την εξάλειψη των εκτρώσεων; (Ρητορική η ερώτηση.)

Έι, μπορείτε ακόμη και να φροντίσετε ώστε οι άντρες που πρόκειται να ευνουχιστούν να φυλάσσουν το σπέρμα τους σε μια τράπεζα σπέρματος πριν τον ευνουχισμό – σε περίπτωση που θέλουν να κάνουν παιδιά με υπευθυνότητα στο μέλλον.

Δυσκολεύεστε να διανοηθείτε μία σωματική τιμωρία για τους άντρες; Ακόμη κι αν απ’ ότι φαίνεται είστε εντελώς οκ με σωματική τιμωρία για τις γυναίκες; Οκ. Τότε τι λέτε γι’ αυτήν την προληπτική ιδέα: Στο ξεκίνημα της εφηβείας, όλοι οι άντρες στις ΗΠΑ θα απαιτείται δια νόμου να κάνουν βασεκτομή (αναστρέψιμη αντρική στειροποίηση).

Οι βασεκτομές είναι πολύ ασφαλείς, απολύτως αναστρέψιμες, και περίπου τόσο επεμβατικές όσο μια ιατρική εξέταση για μια γυναίκα η οποία πρόκειται να πάρει συνταγή για αντισυλληπτικά. Υπάρχει λίγος πόνος έπειτα για περίπου 24 ώρες, αλλά αυτή είναι η μόνη παρενέργεια.

(Πολύ καλύτερα συγκριτικά με το αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο παίρνουν εκατομμύρια γυναίκες στη χώρα, με παρενέργειες οι οποίες είναι γνωστές και μπορεί να είναι βάναυσες.)

Αν/όταν ο άντρας γίνει υπεύθυνος ενήλικας, και ίσως βρει ένα ταίρι, εάν θέλουν να κάνουν μωρό, η βασεκτομή μπορεί να αναστραφεί, και έπειτα να ξαναγίνει όταν το στάδιο της δημιουργίας παιδιών λήξει. Και ο κάθε άντρας μπορεί να αποθηκεύσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος πριν την βασεκτομή, για παν ενδεχόμενο.

Δεν είναι τόσο τρελή ιδέα. Το 80% των αντρών στις ΗΠΑ έχουν περιτομή που στους περισσότερους έγινε όταν ήταν βρέφη. Και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.

Δεν σας αρέσουν οι ιδέες μου. Είναι οκ. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν καλύτερες. Προτείνετε τις δικές σας ιδέες. Η ουσία των λόγων μου είναι πως είναι παράλογο και γελοίο να εστιάζουμε στις γυναίκες στην προσπάθειά μας να εξαλείψουμε τις εκτρώσεις. Η έκτρωση είναι η «θεραπεία» για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αν θέλετε να σταματήσετε τις εκτρώσεις, πρέπει να αποτρέψετε την «ασθένεια» – που σημαίνει, τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι εστιάζοντας στους άντρες, καθώς: ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΩΝ. Ή. ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΩΝ.

Αν είσαι άντρας, ποια θα ήταν η συνέπεια που θα χρειαζόσουν ώστε να μην εκσπερματίσεις ανεύθυνα πότε ξανά; Θα ήταν σχετική με χρήματα; Ίσως η απώλεια κάποιου δικαιώματος ή ελευθερίας; Σωματικός πόνος;

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι θα χρειαζόταν ώστε να δώσετε περισσότερη αξία στη ζωή του σεξουαλικού παρτενέρ σας, απ’ ότι στη δική σας προσωπική απόλαυση ή βολή;

Είσαι κάποιος που μαθαίνει καλύτερα με αναλογίες; Ας προσπαθήσουμε αυτή: Σκέψου μια άλλη μεγάλη απόλαυση στη ζωή, για παράδειγμα το φαγητό. Σκέψου το αγαπημένο σου φαγητό, επιδόρπιο, ή ποτό.

Τι θα γινόταν αν ανακάλυπτες πως κάθε φορά που ενέδιδες στο αγαπημένο σου φαγητό ρίσκαρες να προκαλέσεις μεγάλο σωματικό και ψυχικό πόνο σε κάποιον που γνωρίζεις πολύ προσωπικά. Μπορεί και να μην προκαλούσες πόνο, αλλά είναι ένα μεγάλο, αληθινό ρίσκο.

Θα ήσουν μάλλον λυπημένος, αλλά μάλλον δεν θα ενέδιδες σε αυτό το φαγητό ξανά, σωστά; Δεν αξίζει το ρίσκο!

Κι έπειτα τι θα γινόταν αν μάθαινες πως υπάρχει ένας απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις πριν φας το αγαπημένο σου φαγητό, που θα εξαφάνιζε το ρίσκο του να προκαλέσεις πόνο σε κάποιον άλλον. Κάτι που είναι σπουδαίο νέο!

ΑΛΛΑ το απλό πράγμα που πρέπει να κάνεις κάνει την εμπειρία του να τρως το φαγητό ελαφρώς λιγότερο απολαυστική. Για να είμαστε ξεκάθαροι, θα εξακολουθούσε να είναι ΠΟΛΥ απολαυστικό, απλώς ελαφρώς λιγότερο. Όπως για παράδειγμα αν πρέπει να φας το φαγητό με ένα πιρούνι ή κουτάλι που δε σου αρέσει ιδιαίτερα.

Θα ήσουν διατεθειμένος να κάνεις αυτό το απλό πράγμα, και να εξαφανίσεις το ρίσκο του να προκαλέσεις πόνο σε κάποιον που γνωρίζεις πολύ προσωπικά, κάθε φορά που έτρωγες το αγαπημένο σου φαγητό;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ.

Τα προφυλακτικά (ή έστω το να τραβηχτείς) είναι αυτό το απλό πράγμα. Μην βάζεις τις γυναίκες σε κίνδυνο. Μην επιλέγεις να μεγιστοποιήσεις τη δική σου απόλαυση αν έτσι ρισκάρεις να προκαλέσεις πόνο σε γυναίκες.

Άντρες κυρίως «τρέχουν» την κυβέρνησή μας. Άντρες κυρίως παρασκευάζουν τους νόμους. Και άντρες θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις εκτρώσεις σε 3 μήνες ή λιγότερο χωρίς να πειράξουν καν τους νόμους που επιτρέπουν τις εκτρώσεις, ή χωρίς καν να αναφερθούν στις γυναίκες.

Συνοπτικά: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ.

Τέλος.

————

(Το παρόν κείμενο αναρτήθηκε στο Twitter από την Gabrielle Blair, κάτοικο Oakland, CA, USA, στις 13/09/18. Το μετέφρασα ώστε να μπορέσουν να το διαβάσουν και άτομα με λιγότερη άνεση στα αγγλικά. Για όποιον ενδιαφέρεται, το original thread στα αγγλικά στο Twitter είναι εδώ: https://twitter.com/designmom/status/1040363431893725184)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-85 points
Upvote Downvote