Ο βιασμός, τα τραγικά λάθος άλλοθι, και οι ανειδίκευτοι “ειδικοί”

H Nάσια Μετόκη, υποψήφια διδάκτορας ψυχολογίας και νευροεπιστήμης, σχολιάζει

Σε ρεπορτάζ για τους βιασμούς στην Ελλάδα η “Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας” (με εισαγωγικά διότι ΔΕΝ είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας όπως παρουσιάζεται) Αδαμαντία Καζάκου υποστηρίζει πως οι βιασμοί οφείλονται στην βιταμίνη D και τα ρούχα των γυναικών. Η Life & Business Mentoring group , Adamantia Kazakou εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (https://bit.ly/2tWyqtr στο 33ο λεπτό) ότι:

«Σε συνδυασμό με τον ήλιο, ο οποίος όπως γνωρίζουμε καλά ενεργοποιεί την Βιταμίνη D, η Βιταμίνη D μας φέρνει και έχουμε ερωτική διάθεση περισσότερο το καλοκαίρι, κι εκείνη την ώρα τα ρούχα παίζουν πολύ δυνατό ρόλο».

Επιπλέον, σε σχόλια στην επαγγελματική της σελίδα στο Facebook (την οποία έχει τώρα κατεβάσει), διευκρινίζει πως:

«Κορίτσια καλησπέρα , η απάντηση αφορά τι ενεργοποιεί τον άνθρωπο που πάει για να βιάσει , είπαμε πολλα.

Κ τα ρούχα κ ο ήλιος που ενεργοποιεί τη τεστοστερόνη κ.α.»

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον βιασμό, η παραπάνω δήλωση και τα σχόλια δεν είναι απλώς προβληματικά αλλά είναι επικίνδυνα.

Η κα Καζάκου δεν είναι ψυχολόγος. Δεν είναι κοινωνική λειτουργός, και δεν έχει σπουδές σε οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή επιστήμη. Απο το προσωπικό της σάιτ διαπιστώνουμε πως έχει κάνει μόνο σεμινάρια life coaching. Η έλλειψη γνώσεων στον τομέα της ψυχολογίας και ειδικότερα σε θέματα όπως σεξουαλική κακοποίηση και επίθεση είναι πασιφανή διότι στη δήλωσή της, όπως και στα σχόλια της, υπάρχουν τραγικά λάθη.

Καταρχάς μεταθέτει την ευθύνη της σεξουαλικής επίθεσης στη βιολογία και στο θύμα. Μας λέει πώς ο λόγος που κάποιος άντρας «πάει» να βιάσει είναι πως ο ήλιος ενεργοποιεί τη Βιταμίνη D, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την τεστοστερόνη κάτι που αυξάνει την «ερωτική διάθεση». Κοινώς η κα Καζάκου μας λέει πως οι άντρες είναι έρμαια της βιολογίας/ορμονών/ηλιοφάνειας καθώς αυτά τους δημιουργούν την επιθυμία να βιάσουν. Την οποία (προφανώς) δεν μπορούν να ελέγξουν. Επιπλέον «εκείνη την ώρα τα ρούχα παίζουν πολύ δυνατό ρόλο». Τα ρούχα των γυναικών.

Αυτό που προσπαθεί να μας πει η κα Καζάκου είναι πως η ιδέα/παρόρμηση σε έναν άντρα να βιάσει γεννιέται από τον ήλιο και τη Βιταμίνη D σε συνδυασμό με τον ρουχισμό της γυναίκας. Πρακτικά, μας λέει «δε φταίει ο άντρας αλλά η φύση του και η γυναίκα που προκάλεσε με τη συμπεριφορά/εμφάνισή της». Αυτή η πατριαρχική, μισογύνικη αντίληψη δεν είναι καινούργια και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής σε άντρες που θεωρούν πως οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα, αλλά και σε γυναίκες με εσωτερικευμένο μισογυνισμό που πιστεύουν στο δίπολο της αγίας/πόρνης.

Το να κάνει όμως ένας «ειδικός ψυχικής υγείας» (που δεν είναι η κα Καζάκου φυσικά) τέτοια δήλωση, και μάλιστα να μιλά για «ερωτική διάθεση» δείχνει τραγική ανιδεότητα.

Η χρήση της φράσης «ερωτική διάθεση» είναι το δεύτερο πρόβλημα μέσω του οποίου γίνεται ξεκάθαρο το πόσο ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μιλούν μη σχετικοί άνθρωποι για σοβαρά θέματα όπως ο βιασμός. Ο βιασμός δεν έχει σχέση με ερωτική διάθεση. Δεν έχει σχέση με ερωτική έλξη. Δεν έχει καν σχέση με σεξ. Είναι μια βίαιη πράξη μέσω της οποίας ο βιαστής επιδιώκει να ασκήσει εξουσία στο θύμα και να το τρομοκρατήσει. Οπότε το να σχετίζουμε την «ερωτική διάθεση» κάποιου με την πράξη του βιασμού δείχνει για άλλη μια φορά δυσθεώρητη ασχετοσύνη.

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο είναι απαράδεκτο να γίνονται δηλώσεις για τέτοια σοβαρά θέματα από ανίδεους ανθρώπους, είναι οι επιζώντες. Όλες οι γυναίκες, άντρες, και παιδιά που έχουν υποστεί βιασμό. Που υπέστησαν αυτό το τραύμα, και είτε το μοιράστηκαν (με αποτέλεσμα κάποιες φορές, δυστυχώς, να υποστούν και την κακόβουλη κριτική του κόσμου) ή το κράτησαν μέσα τους και τους βαραίνει. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας λένε πάντα πως το να μιλήσεις γι αυτό που σε βασανίζει βοηθάει να το δουλέψεις και να μάθεις να ζεις με αυτό. Όταν η κα Καζάκου (και ο όποιος άλλος) βγαίνει και κάνει δηλώσεις ρίχνοντας πρακτικά την ευθύνη στο θύμα, δημιουργείται κίνδυνος επιβάρυνσης της ψυχολογίας των επιζώντων τέτοιων επιθέσεων. Αυτές οι δηλώσεις  μπορεί να δημιουργήσουν ενοχές στο θύμα κάτι που μπορει να το αποτρέψει από το να καταγγείλει την σεξουαλική του κακοποίηση.

Κάπου εδώ είναι σημαντικό να αναφέρω το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο ευθύνης που φέρουν τα κανάλια τα οποία δίνουν δημόσιο βήμα σε άτομα όπως η κα Καζάκου για να μοιραστούν τις «επαγγελματικές» τους απόψεις. Δεν ξέρω εάν ο τίτλος «ειδικός ψυχικής υγείας» στη λεζάντα του δελτίου ήταν ιδέα της ίδιας της κας Καζάκου ή του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως και να ‘χει το να δίνουμε credits που δεν ισχύουν σε άτομα των οποίων τις απόψεις δεν έχουμε διπλοτσεκάρει, είναι τραγική παράλειψη και ο τηλεοπτικός σταθμός θα έπρεπε να λογοδοτήσει.

Ένα ωραίο σχόλιο που διάβασα ως απάντηση στη δήλωση της κας Καζάκου προήλθε από την αδελφή μου:

«Επειδή σιχαίνομαι να διαβάσω πιο πολλά… Οκ, έστω ότι ναι, η βιταμίνη D ευθύνεται για τους βιασμούς. Η κυρία προτείνει κάποια λύση; Πχ απαγόρευση κυκλοφορίας σε άντρες μέρες με έντονη ηλιοφάνεια; Κάλυψη ώστε να μην τους βλέπει ήλιος και να μην παράγεται η εν λόγω βιταμίνη; Κάτι;

‘Η απλώς βρήκε κάτι για να δικαιολογήσει τους βιασμούς κ είναι σε φάση “ε δε φταίνε οι βιαστές, φταίει ο ήλιος”;»

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό point. Φυσικά και η κα Καζάκου δεν προτείνει καμία λύση. Εφόσον όμως θεωρεί πως για τις ορμές των ανδρών ευθύνεται ο ήλιος και η επιλογή ρούχων των γυναικών, φαντάζομαι πως η λύση που θα πρότεινε θα ήταν στο ύφος του «να φοράνε πιο ευπρεπή ρούχα οι γυναίκες». Και το «να φοράνε πιο ευπρεπή ρούχα οι γυναίκες ώστε να μην ερεθίζονται και τις βιάζουν οι άντρες» είναι μια πρόταση την οποία μάλλον έχουν ακούσει πολλές φορές οι φίλες μας σε μουσουλμανικές χώρες που αναγκάζονται να καλύπτουν με μαντήλα τα μαλλιά και τα πρόσωπά τους.

——————Σημείωση: Μετά τη συγγραφή αυτού του άρθρου η κα Καζάκου δημοσίευσε μια απολογία.

«Επιθυμω να διασαφηνισω σχετικα με το αποσπασμα της συνεντευξης μου που προβληθηκε απο το δελτιο ειδησεων του αντ1 , χτες, η τοποθετηση μου αφορουσε στην ερμηνεια των στατιστικων στοιχειων που εχουν συγκεντρωθει σχετικα με την αυξηση των βιασμων τους καλοκαιρινους μηνες και σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν αποδεχομαι ή δικαιολογω τη δραση των θυτων, κατι που ειναι σαφως ξεκαθαρο στην ολοκληρωμενη συνεντευξη μου και προφανως οχι και τοσο στο συγκεκριμενο αποσπασμα που επετρεψε ο περιορισμενος τηλεοπτικος χρονος να προβληθει. Σας ευχαριστω που με τη δικαιολογημενη αντιδραση σας με βοηθησατε να καταλαβω την παρανοηση και να διασαφηνισω. Σαφως και καταδικαζω καθε μορφη βιας και σας υποσχομαι πως αγωνιζομαι εμπρακτα για αυτο.Σας ευχαριστώΑδαμαντία Καζακου»

Είναι πολύ ευχάριστο το ότι εξηγεί πως δεν αποδέχεται ή δικαιολογεί τη δράση των βιαστών.

Βέβαια λέει «η τοποθετηση μου αφορουσε στην ερμηνεια των στατιστικων στοιχειων που εχουν συγκεντρωθει σχετικα με την αυξηση των βιασμων τους καλοκαιρινους μηνες». Η ερμηνεία της όμως προκατειλημμένη για τους λόγους που εξηγώ στο παραπάνω κείμενο. Παγκοσμίως το έγκλημα αυξάνεται τους ζεστούς μήνες (όχι μόνο οι βιασμοί, αλλά και οι ληστείες, ξυλοδαρμοί κλπ) αλλά μια από τις εξηγήσεις στις οποίες έχει καταλήξει η επιστημονική κοινότητα είναι πως ο κόσμος είναι περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για εγκλήματα (όπως πχ. ληστείες σπιτιών, ή σεξουαλική κακοποίηση). Τα ρούχα δεν παίζουν ρόλο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

76 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
AlouteroΜαρίνα ΜπούζηNya92βλαχάκι(το)Nasia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Διάβασα τη δήλωση της κυρίας Καζάκου και πραγματικά θύμωσα. Θύμωσα μαζί της, θύμωσα με το κανάλι, θύμωσα με την πολιτεία που δεν θέτει συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιος μπορεί να δηλώνει σύμβουλος ψυχικής υγείας (στις Η.Π.Α. π.χ. για να μπορείς να έχεις άδεια ως mental health counselor πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα αναγνωρισμένο από το κράτος master) και που το πιθανότερο είναι ότι η εν λόγω κυρία δεν θα έχει νομικές κυρώσεις για την ψευδή της δήλωση ότι είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ή στην περίπτωση που ευθύνεται το κανάλι, δεν θα έχει ούτε αυτό κυρώσεις.

Phoebe Buffay-Hannigan
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Par Toutatis! Αααα, δηλαδή τόσα χρόνια η λύση για πάταξη των βιασμών ήταν το αντηλιακό;
Επίσης, δεδομένου οτι στην στην Ελλάδα και σε άλλες μεσογειακές χώρες που παρά την ηλιοφάνεια παρουσιάζονται ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D στον πληθυσμό, θα έπρεπε να κοβόταν λίγο η “ερωτική διάθεση” (sic) των αντρών…

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από το στόμα μου το πήρες. Ο ελληνικός πληθυσμός συγκεκριμένα έχει έλλειψη βιταμίνης D σε ποσοστά άνω του 60% σύμφωνα με τους παθολόγους! (εξ ου και τελευταίως συνιστούν συμπλήρωμα στους λίγους που έχει τύχει να έχουν αναλύσει την ποσόστωση της στο αίμα). Επιπλέον μιας και το λευκό δέρμα απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και παράγει περισσότερη βιταμίνη D (με μια θεωρία να αποδίδει την εξελικτική λεύκανση του στην προσαρμογή στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη) τότε στη Σουηδία και τη Νορβηγία, καθώς και στη Μογγολία και τον Καναδά, δεν θα προλάβαιναν να μαζεύουν τις βιασθείσες και βιασθέντες από τα πεζοδρόμια. Όμως κοίτα να… Διαβάστε περισσότερα »

Ευαγγελία Σχοινά
Μέλος
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ τι να πω, που τη συνταγογραφώ κιόλας? Δε μας είχε ενημερώσει νωρίτερα, ποιος ξέρει πόσους εν δυνάμει βιαστές έχω δημιουργήσει στην Αττική δηλαδή κ τώρα θα έχω τύψεις.

Εξαιρετική ανάλυση κα Μετόκη, ευχαριστούμε.

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εξαιρετικό άρθρο και αρκετά ώριμη η τοποθέτηση σας.

Το περιστατικό εκτός από όλα όσα αναφέρθηκαν, είναι δείγμα προχειρότητας στην προσπάθεια του σταθμού να προσεγγίσει ή να προβάλει ένα ζήτημα με σοβαρές και πολλές φορές μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Στην Ελλάδα του ό,τι δηλώσεις είσαι!

Alice
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Alice

Για μένα τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν τα μηντια. Αυτά επικοινωνούν και δημιουργούν τις κυρίαρχες αντιλήψεις. Ως σκληροί ιδεολογικοί μηχανισμοί ουσιαστικά παραχώρησαν χώρο να επικοινωνήσει ένα μήνυμα το οποίο είναι κυρίαρχο, δηλαδή οι γυναίκες να προσέχουμε τι φοράμε και πως συμπεριφερόμαστε. Αυτά που είπε η Καζακου τα πιστεύουν πολλοί, όπως και άλλοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, ότι δεν πρέπει να εμβολιάζουμε τα παιδιά και στρέφονται τα τελευταία χρόνια μαζικά σε Ακροδεξιά πολιτικά κομματα. Όποτε η αυστηρή κριτική μας πρέπει να γίνει στον Αντ1 και στο ίδιο το μήνυμα. Να αντισταθούμε στο λόγο που μας παρουσιάζει ως υπεύθυνες και… Διαβάστε περισσότερα »

Alice
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Alice

Υπάρχει σελίδα του ΑΝΤ1 στα σοσιαλ μηντια αν η καθεμία μας γράψει από ένα σχόλιο αυτή η συζήτηση που γίνεται εδώ θα φτάσει σε ένα μεγαλύτερο κοινό, αν τελικά το κανάλι ζητήσει συγγνώμη.

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Έχοντας δουλέψει μια δεκαετία ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση έχω να πω το εξής. Η συγκεκριμένη «πατάτα» οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Αφενός, οι «ειδικοί» που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε στα ρεπορτάζ μας αλλά και ως καλεσμένοι εκπομπών βρίσκονται συχνά στη λεγόμενη ατζέντα μας γιατί «γράφουν», «τα λένε» ή «είναι η ανηψιά του τάδε τρεχαγυρευόπουλου». Αφετέρου, ο κλάδος έχει χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση με αποτέλεσμα οι ρεπόρτερ να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, να κάνουν 3,4 η 5 θέματα την ημέρα υπό πίεση χρόνου και χωρίς να κάνουν έλεγχο στο ποιος είναι τι, βασίζονται σε αυτό που λέτε και παραπάνω «στην Ελλάδα είσαι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

{Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο μεγαλης μερίδας εργαζομένων. Πρόκειται για έναν κλάδο που διακατέχεται από βαθύ σεξισμό και έννοιες όπως ισότητα των φύλων, φεμινισμός κλπ είναι άγνωστες λέξεις τύπου «μη μου λες σπαννιες λέξεις Φάννη μου»…. } Mηπως θα γινοταν να γράψετε ένα άρθρο στο σάιτ σχετικά με αυτό το θέμα; Ίσως έτσι καταλάβουμε λιγο καλύτερα γιατί οι απόψεις που ακούγονται σχετικά με τις γυναίκες στα περισσότερα ΜΜΕ είναι τόσο μισογυνιστικες.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η κανονικοποίηση της σεξουλαικης βίας μέσω της βιολογικοποιησης είναι τεράστιο πρόβλημα. Τις προάλλες διάβαζα εδώ την απάντηση σε μια ερώτηση για την παιδεραστία και την πατριαρχία και στην απάντηση γράφει ότι “ειδικοί” θεωρούν πλέον πως η παιδεραστία είναι σεξουαλική επιλογή και πάρε και γονίδια και δώστου γονίδια. Επικίνδυνα πράγματα που ουσιαστικά σου λένε πως το κακό είναι γραμμένο στα γονίδια σου, στις βιταμίνες κτλ και άρα ίσως και να είναι κάτι “φυσιολογικό” με το οποίο πρέπει να μάθεις να ζεις. Αν βάζαμε όμως αυτά τα φαινόμενα στην κοινωνική τους διάσταση θα βλέπαμε και πώς προκύπτει η παθογένεια αλλά και πώς… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

“ότι «ειδικοί» θεωρούν, πλέον, πως η παιδεραστία είναι σεξουαλική επιλογή και πάρε και γονίδια και δώστου γονίδια” Επειδή μετείχα της εν λόγω συζητήσεως, κανένας δεν ανέφερε ότι η “παιδεραστία είναι επιλογή” (το εντελώς αντίθετο, μάλιστα). Αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι σύμφωνα με την γνώμη ειδικών υπάρχει και η διατύπωση ότι η exclusive “true” παιδοφιλία, μοιάζει να έχει στοιχεία σεξουαλικού προσανατολισμού. Επίσης αναφέρθηκε η πιθανότητα γενετικής προδιάθεσης και επιγενετικών παραγόντων. Η αναζήτηση των αιτιών, θεωρητικά, αφορά στην καλύτερη αντιμετώπιση των παθογενιών. Αν ο σκοπός μας είναι να λέμε: “τέρατα-πατέρατα” και να βγάζουμε ανακλαστικές άναρθρες κραυγές ως κοινωνία, δεν νομίζω ότι οδηγούμεθα… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η αυξημένη τεστοστερόνη δεν είναι ΑΠΟ ΜΟΝΗ της αιτία για βιασμούς.
Το γονίδιο δεν μπορεί να είναι ΑΠΟ ΜΟΝΟ του αιτία για βιασμούς παιδιών ή ενηλίκων.

Αν αποδώσεις την χι παθογένεια σε αυτούς τους παράγοντες μόνο, ξεχνάς ότι οι φορείς των ορμονών και των γονιδίων,οι άνθρωποι,ζουν και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά τους μέσα σε κοινωνιες στις οποίες κυριαρχούν ή όχι κάποια συγκεκριμένα πρότυπα/χαρακτηριστικά κτλ.

Αυτό λέω με απλά λόγια.

ΥΓ. Η βιολογία είναι σοβαρή επιστήμη. Υπήρξε όμως και η ευγονική στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η επιστήμη από μόνη της δεν είναι καλή ή κακή, εξαρτάται πώς και για ποιο σκοπό τη χρησιμοποιείς.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Δεν χρειάζονται κεφαλαία γράμματα για κάτι που ξέρουμε πολύ καλά, κανείς δεν μίλησε για άσπρο και μαύρο άλλωστε, ας μην συνεχίζεται η διαστρέβλωση, παρακαλω! Επιπλέον η ευγονική …οι λοβοτομές και τα ηλεκτροσόκ (τα “αγαπημένα” ημών των λοατκι) εξυπηρετούσαν κοινωνικές αντιλήψεις και η επιστήμη ήταν ενταγμένη στα ανάλογα πλαίσια κάθε φορά. Ποιος έδωσε θετικό ή αρνητικό πρόσημο per se? Κανείς! Ποιος δίνει λευκές επιταγές; Κανείς! Αλλά, επουδενί, θα αρνηθώ και την ανάλογη μελέτη, γενικώς, που αφορά στο wiring του εγκεφάλου και σε βιολογικά αίτια. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε με ενθουσιασμό άλλα advances και ανακαλύψεις, όπως π.χ. στο πεδίο των εξαρτησιογόνων ουσιών… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εμετικές δηλώσεις πραγματικά.. Η συσχέτιση του βιασμού με την ερωτική επιθυμία απλά σοκαριστική.
Ο ΑΝΤ1 οφείλει τουλάχιστον μία συγγνώμη στους τηλεθεατές για την προβολή της κάθε πανάσχετης ως ειδήμονα. Για την ίδια απλά να μην ξαναεμφανιστεί πουθενά με ψεύτικη ιδιότητα, είναι επικίνδυνα αδαής.

Είδα φως και μπήκα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την τοποθέτηση της Νάσιας και την λύπη μου για την ποιότητα του περιεχομένου που προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση, την οποία και έχω εγκαταλείψει να παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε καθημερινό επίπεδο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει την πληροφορία παρά να γίνει δέκτης οποιουδήποτε μηνύματος ακριβώς επειδή εμπιστεύεται ανιδείκευτα πρόσωπα με ταμπέλες όπως ”Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας”, ”Ψυχολόγος” οπότε ασυνείδητα είναι πολύ εύκολο εάν κάποιος δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, να ενστερνιστεί τις απόψεις που προβάλλονται. Το ζήτημα… Διαβάστε περισσότερα »

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραίο το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα, απλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Και σε αυτό και στη συνέντευξη από οτι κατάλαβα αναφέρονται μόνο οι άντρες βιαστές και οι γυναίκες παραμένουν μόνο θύματα τους, κανείς δεν αναφέρει τις γυναίκες βιαστές. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν είναι το θέμα του άρθρου αλλά 1) γιατί φτάνουμε στο αμάρτημα της Εύας αλλά από την αντίθετη του πλευρά 2) οι γυναίκες συνεχίζουν να παρουσιάζονται σαν μονοδιάστατες προσωπικότητες που δεν κάνουν κακό, μόνο το υπομένουν και 3) δημιουργούνται επιπλέον ερωτήσεις για τα λεγόμενα της κυρίας. Οι ακτίνες του ήλιου και η βιταμίνη D… Διαβάστε περισσότερα »