Ο καζουλ σεξισμός της ημέρας: «Σιγά μην τους βάλουμε να μαζέψουν κιόλας»

Μόλις γύρισα από τραπέζι που κάνανε δίδυμες μου φίλες, 30 άτομα όλοι 17-18 χρονών. Το είχαμε κάνει ρεφενέ, 1 τα αγόρια δεν έφεραν τίποτα, και φτάνουμε στην ώρα να μαζέψουμε και μαντέψτε ποιοι σηκωθήκαν. Ζω στο εξωτερικό και οι περισσότερες φίλες μου είναι μουσουλμάνες (αν και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαφορετικά) είχε σηκωθεί ένα από τα αγόρια και λέω σε μια φίλη μου άστο θα το μαζέψει ο τάδε. Με κοίταξε υποτιμητικά και πήρε το πιάτο μέσα, γνωρίζει της απόψεις μου και ήταν σαν να μου λέει “άσε μας που θα τους βάλουμε να μαζέψουν κιόλας”.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ!

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
19 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
xrusaidrilSnooppiipyroklaniΝίκος Γούλιαρος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το ρεφενέ δηλαδή το έβαλαν μόνο οι γυναίκες; Τους ταϊσατε τζάμπα και τα μαζέψατε κιόλας και αυτοί μόνο έφαγαν;

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Κλασικό φαινόμενο και στην Ελλάδα, αυτό με το μάζεμα εννοώ, και απόλυτα εκνευριστικό. Όσο για το ρεφενέ, ανεκδιήγητο. Αλλά, το ότι ήταν δίδυμες οι οικοδέσποινες πού κολλάει; Επειδή είμαι διδυμη ρωτάω, μήπως μου διαφεύγει κατι😜.

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εγώ που έιμαι ζυγός μου διαφέυγει κάτι?

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σου έχω καλύτερο, σε παρόμοιο δείπνο, 15 άτομα, 35-45 χρόνων, οι γυναίκες όχι μόνο μαγειρέψαμε (και εννοείται είχαμε πληρώσει και τα υλικά), σερβίραμε, μαζέψαμε και καθαρίσαμε, αλλά και οι άντρες στρώθηκαν και στις καλύτερες θέσεις – για το φαι στην τραπεζαρία και για το γλυκό στους καναπέδες. Οι γυναίκες φάγαμε το φαϊ στα πόδια μας και το γλυκό παράμερα μόνες μας. Όταν παραπονέθηκα έπεσαν και να με φάνε. Δεν εξετάζω τι τους έκανε σεξιστές άντρες, γυναίκες γιατί μόνο εγώ διαμαρτυρήθηκα. Θρησκεία, ανατροφή, περιβάλλον, οκ whatever delete και γεια σας.

Νίκος Γούλιαρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο κάζουαλ ρατσισμός της ημέρας:

“Οι φίλες μου δεν περιμένουν από τους άντρες να κάνουν δουλειές που θεωρούνται γυναικείες, όπως το μάζεμα των πιάτων. Αναμενόμενο, είναι μουσουλμάνες.”

(Όχι ότι το Ισλάμ δεν είναι μια σεξιστική θρησκεία – λιγάκι παραπάνω από το Χριστιανισμό νομίζω. Αλλά άλλο να κρίνεις μια θρησκεία συνολικά, άλλο να ερμηνεύεις τις συμπεριφορές ατόμων βάσει της θρησκείας τους.)

seb
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Oι συμπεριφορές των ατόμων καθορίζονται απο τη θρησκεία τους χιλιετίες ολοκληρες…η κοινωνικη εξέλιξη στο δυτικο ανεπτυγμένο κόσμο και ειδικοτερα η παγκοσμιοποιηση είναι αυτη που μας έχει φέρει στο σημείο να μιλάμε για τη θρησκεια σαν κάτι αυστηρά προσωπικό που πρεπει να μένει σε πνευματικο-μεταφυσικό επίπεδο,οχι ακόμα με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα…

Νίκος Γούλιαρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η συζήτηση είναι μεγάλη και λεπτή, ωστόσο ως μια τελευταία συμβολή μου σε αυτήν μπορώ να προσθέσω το εξής: στην προσπάθειά μου να διακρίνω αν μια άποψη περιέχει στοιχεία προκατάληψης με βοηθάει ως κριτήριο αν περνάει από το γενικό (η πολιτισμική/εθνοτική/φυλεκτική/θρησκευτική ομάδα) στο ειδικό (ένα άτομο ή μια συγκεκριμένη παρέα).

Οι θρησκείες καθορίζουν συμπεριφορές, όμως η συμπεριφορά ενός ατόμου δεν είναι προβλέψιμη βάσει της θρησκείας του.

Νίκος Γούλιαρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η συζήτηση είναι μεγάλη και λεπτή. Ως μια τελευταία συμβολή μου σε αυτήν έχω να προσθέσω: όταν προσπαθώ να διακρίνω την κρυμμένη προκατάληψη, με βοηθάει να απαντάω στο ερώτημα αν υπάρχει γενίκευση από το γενικό (θρησκευτική/φυλετική/εθνοτική ομάδα) στο συγκεκριμένο (άτομο, συγκεκριμένη παρέα).

Η θρησκεία καθορίζει τις συμπεριφορές των ατόμων. Αλλά από τη θρησκεία δεν μπορείς να προβλέψεις τη συμπεριφορά ενός ατόμου.

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εκεί που ήλπιζα πως τα νέα παιδια θα δείξουν άλλο δρομο….

Wolfcry
Μέλος
Συμμετέχων

Κι εγώ αυτό ήλπιζα. Αλλά βλέπω ότι μάλλον το ανάποδο γίνεται και, μάλιστα, πολύ συχνά.

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πολύ λογικό και υγιές που εκνευρίστηκες Snoopii. Σε καμαρωνω που είσαι τόσο νέα και σκέφτεσαι έτσι. Θυμάμαι οταν ήμουν φοιτήτρια είχαμε πάει σαβκο μια συμφοιτητρια και δύο συμφοιτητες στο εξοχικό του ενός. Ειχαμε αγοράσει κρέατα για να κάνουμε μπάρμπεκιου και περίμεναν ότι ολα θα τα καναμε οι δύο γυναίκες. Απαιτησα ότι θα συμμετέχουν όλοι παρά την αντίθετη γνώμη της φίλης. Τσινησαν λιγο αλλά μια χαρά επλυναν πιατα και ποτήρια κτλ. Όσο για το αν είναι ρατσιστικό το σχόλιο δεν θεωρώ ότι είναι. Δεν έβγαλες ενα αυθαίρετο συμπέρασμα βασιζόμενη σε προκατάληψεις, είναι φίλες σου, τις ξέρεις, ξέρεις πως σκέφτονται και έδωσες… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Snooppii εγώ τις χαίρομαι τις ιστορίες σου, και θυμάμαι πάντα πόσο μικρή είσαι και παρόλα αυτά σκέφτεσαι σωστά! Γιατί δεν το συζητάς με τη φίλη σου κάποια άλλη στιγμή που θα είστε ήρεμες; Ρώτα την, τι σκέφτηκες όταν στο είπα αυτό; Γιατί δεν αφήνεις τα αγόρια να μαζέψουν τα πιάτα, εφόσον όλοι πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας; Γιατί να φέρνουμε εμείς φαγητά και τα αγόρια όχι, ας φέρουν μεζεδάκια που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, μόνο κόψιμο/σερβίρισμα (που θα κάνουν οι ίδιοι, εννοείται!) Όσο για τη θρησκεία, τελικά πιστεύω πως δεν έχει σημασία με ποια θρησκεία μεγάλωσες αλλά με τι ιδέες.… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι είναι το ρεφενέ;

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Είναι ο ρεφενές, δάνειο από την τουρκική, που δανείστηκε από τα πέρσικα.
Σημαίνει ότι φέρνουμε όλοι φαγητά και ποτά να μοιραστούμε, δεν επωμίζεται τα έξοδα και την ετοιμασία μόνο αυτός που καλεί. “Θα κάνουμε τραπέζι σε όλους το Πάσχα, θα είναι ρεφενές”.

Στην Αγγλία πάντως αυτό είναι αυτονόητο όταν καλείς για barbecue ή σε μεγάλο πάρτι, ενώ αν σκοπεύεις να έχεις εσύ ετοιμάσει φαγητό/ποτό για όλους πρέπει να το ξεκαθαρίσεις στην πρόσκληση – αλλιώς θα φέρουν!