Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Σήμερα, μια παρατήρηση του Θάνου

Αυτή η ερώτηση έδωσε την ιδέα για την στήλη “ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας”. Περιμένουμε την συμμετοχή σας μέσω της γνωστής φόρμας, ή με δικό σας ποστ αν είσαστε εγγεγραμμένος χρήστης.

Διότι “ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες”.

 

Τις προάλλες που λες έκανα τη διαδρομή Λονδίνο-Παρίσι με το υπερσύχρονο τρένο Eurostar. Το τρένο αυτό ενώνει τις δυο αυτές μητροπόλεις με ένα δρομολόγιο 2 περίπου ωρών, με υψηλό κόστος και προδιαγραφές ταξιδίου. Θα έλεγε κανείς ότι απευθύνεται στην ελίτ των δυο χωρών. Συνεπώς μπορείς να καταλάβεις πόσο με παραξένεψε το γεγονός  ότι στο βιντεο οδηγιών ασφαλείας που παιίζει κατα διαρκεια του ταξιδίου και αναπαριστάται μια περίπτωση ατυχήματος όπου οι επιβάτες καλούνται να σπάσουν το τζαμι για να απεγκλωβιστούν, παρακολουθούμε έναν μουσάτο άντρα να παίρνει την κατασταση στα χερια του και να σπαει το τζαμι, ενώ η γυναικα όχι απλά μένει θεατής αλλα φαίνεται και να σοκάρεται/ τρομοκρατείται απο το σπάσιμο του τζαμιού! Πολύ καζουαλ ναι, αλλα τη λεπτομέρεια με το χερι της κοπέλας που δείχνει την αδυναμία της τη βρίσκω επιτιδευμένη. Εσυ τι λες;

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

10 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
VasilisLeave it to BeaverConsciousness Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εμένα μου φαίνεται ότι πάει να καλύψει τα μάτια της επειδή σπάνε μπροστά της γυαλιά, φυσικό ανακλαστικό δηλαδή.
Επίσης δεν μπορώ να μην πω ότι δεν είναι ακριβώς σεξιστικό το να υποθέτεις ότι 1. ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, αυτός που έχει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη θα αναλάβει την πρωτοβουλία να κάνει κάτι που απαιτεί (ή διευκολύνεται από) την χρήση δύναμης και 2. ότι είναι στατικά πολύ πιθανότερο αυτός να είναι ο άνδρας.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Το τζάμι το σπάει ο μουσάτος, αλλά πιο πριν την πόρτα την άνοιξε η γυναίκα σπρώχνοντας. 1-1.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Όποιος το έγραψε προφανώς είδε μόνο το τέλος του βίντεο.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μα είναι καθαρά αυτό που μας περνάνε δεκαετίες τώρα ότι η γυναίκα σε κάποια θέματα είναι πιο αδύναμη από τον άνδρα,ότι η γυναίκα είναι για κάποια μόνο συγκεκριμένα “θέματα” και ότι κάποιες δράσεις όπως η συγκεκριμένη με το σπάσιμο του τζαμιού είναι “καθαρά ανδρική υπόθεση”. Κι έτσι διαιωνίζεται εν γνώση και με την αποδοχή μας κάποιες φορές ο σεξισμός, ο οποίος σημειώνω αφορά και τα δύο φύλα. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Άνδρες γυναίκες πάσχουμε από “κάζουαλ σεξισμό” ο οποίος κάποιες φορές είναι “λανθάνων”, δηλαδή κρύβεται κάτω από κάτι άλλο και περνάει βέβαια το μήνυμα του όπως το βίντεο με το… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ με τους λοιπούς σχολιαστές ότι είναι πολύ εστιασμένη ερμηνεία που αφήνει εκτός το υπόλοιπο βίντεο και την φυσική αντίδραση κάποιου που ένα τεράστιο χοντρό τζάμι σπάει μπροστά του ενόσω βρίσκεται σε κατάσταση έντασης λόγω προβλήματος που έχει δημιουργήσει την ανάγκη την έκτακτη έξοδο. Θα ήθελα να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση τα τρένα της Eurostar δεν απευθύνονται σε ελιτ. Δλδ γελάει ο κόσμος. Όλοι οι φοιτητές και όσοι θέλουν να γλιτώσουν αεροπορικά ή επιθυμούν να πάνε σε περισσότερες από μία πόλεις, το επιλέγουν. Πάρα πολλοί ταξιδεύουν σε καθημερινή΄/εβδομαδιαία βάση για επαγγελματικούς λόγους. Δεν είναι κτελ, αλλά δεν είναι και… Διαβάστε περισσότερα »