Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Το σεξιστικό διάλειμμα της ημέρας»

Χθες σε συζητήσεις σε διαλείμματα στο μεταπτυχιακό με άντρες συναδέλφους…

αφού άκουσα ότι “οι γυναίκες απορρίπτουν ένα λάπτοπ με καλά χαρακτηριστικά (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών κλπ.) επειδή είναι μαύρο, γιατί θέλουν ένα ροζ κι ας είναι σαράβαλο”, αργότερα ακούω σε μια συζήτηση για έναν γάμο: “Η νέα μόδα λέει είναι να τις παίρνουν έτοιμες με παιδιά για να μην χρειάζεται να ασχολούνται και με αυτό.”

‘eyeroll’

Λίγο μετά αφού είχαν πιάσει την συζήτηση για φαγητά και διατροφές (κλασσικά “τι σου μαγειρεύει η γυναίκα σου για να χωράς στα πουκάμισα για να πας στον γάμο”) σαρκαστικά πάνω σε αυτό πετάω “ναι είναι “μόδα” να μαγειρεύει πλέον και ο άντρας”. (σε φάση “ξεκουνηθείτε και λίγο”)

Βρασίδας: “Ναι αφού οι άντρες είμαστε πιο δημιουργικοί απ ότι οι γυναίκες στη μαγειρική (κλπ περί ανωτερότητας του αντρικού φύλου στην δημιουργικότητα).”

Μούσου: “Αυτό που λες είναι σεξιστικό”

Βρασίδας: “Μα οι μεγαλύτεροι σεφ είναι άντρες τόσα χρόνια”

Και εκεί που πάω να του εξηγήσω γιατί και αυτό δεν στέκει με κόβει και μου λέει “ΑΜΑΝ ΠΧΙΑ ΦΤΥΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ! Τι θέλετε τέλος πάντων;;;!! Ισότητα ή να μαγειρεύουν οι άντρες;;;!!!

Μούσου: “Την ισότητα την χρειαζόμαστε σίγουρα, δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό να μαγειρεύει και ο άλλος, ειδικά αν εμένα δεν μου αρέσει και αυτός το απολαμβάνει.”

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

14 points
Upvote Downvote