Ο καζουαλ σεξισμός της ημέρας: Στο φλερτ ο άντρας μιλάει πρώτος

Σε αυτό το βίντεο:  η sex coach Ειρήνη Χειρδάρη δίνει οδηγίες για το φλερτ. Και οι οδηγίες είναι οι γνωστοί πατριαρχικοί κανόνες: {Η γυναίκα δεν μιλάει πρώτη στον άντρα. Ο άντρας μιλάει πρώτος στην γυναίκα, ο άντρας ζητάει το τηλέφωνο της, ο άντρας της στέλνει μήνυμα την επόμενη μέρα.} Δηλαδή η γυναίκα πρέπει να είναι, προφορικά και γραπτά, μουγκή.

Εντωμεταξύ, στην αρχή λέει ότι η γυναίκα δεν μπορεί να γίνει επιθετική και γι αυτό πρέπει να δώσει το πράσινο φως στον άντρα μόνο με την γλώσσα του σώματος: το στήθος της πρέπει να είναι στραμμένο προς τον άντρα (!), να κάθεται σταυροπόδι και να αλλάζει το σταυροπόδι συχνά, να χαϊδεύει το στόμιο του ποτηριού  και το καλαμάκι, να χαϊδεύει τον λαιμό της και τον ώμο της. Δηλαδή, αν η γυναίκα τα κάνει όλα αυτα είναι μια σεμνή, παραδοσιακή κοπέλα. Ενώ αν απλά πει στον άντρα: “Γειά σου, πώς σε λένε;” ο άντρας θα σκεφτεί: “Σαν δεν ντρέπεται  η σουρλουλού, τι επιθετικότητα είναι αυτή, με ευνούχισε!”.

ΥΓ1. Και μόνο το γεγονός ότι μας δίνουν  οδηγίες μην τύχουν και ξεφύγουμε από τους “ρόλους” των δύο φύλων, σημαίνει ότι αυτούς τους ρόλους τούς έχει κατασκευάσει η κοινωνία. Γιατί αν αυτοί οι ρόλοι ήταν στην βιολογία των δύο φύλων, τότε δεν θα χρειάζονταν καμία οδηγία. Πχ. δεν έχω ακούσει ποτέ καμία οδηγία που να λέει: “Ο άντρας πρέπει να αφήσει έγκυο την γυναίκα και μετά αυτή να κυοφορήσει, προσέξτε μην τα κάνετε ανάποδα!”.

ΥΓ2. Και επειδή πολλές φορές πιστεύω ότι παίζουμε και με τις λέξεις, να πω το εξής: Λένε ότι η γυναίκα “δίνει το πράσινο φως” και ο άντρας “κυνηγάει”. Ωραία, και γιατί η γυναίκα να μην δώσει το πράσινο φως λέγοντας: {Θέλεις να πάμε για ένα καφέ;} και ο άντρας να την κυνηγήσει απαντώντας της: {Ναι, θέλω.}.

ΥΓ3. Όποτε βλέπετε τέτοια βίντεο σου YouTube, κάντε dislike και γράψτε από κάτω κανένα σχόλιο (όχι βρίζοντας, βέβαια) για να δείξουμε ότι υπάρχουμε και εμείς που δεν συμφωνούμε με όλες αυτές τις πατροπαράδοτες, μισογυνίστικες οδηγίες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

73 points
Upvote Downvote