Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Πρώτα θα σερβίρω τον κύριο»

Είχα πάει ένα απόγευμα για καφέ με την αδερφή μου, τους γονείς μου και μια οικογενειακή μας φίλη. Παραγγέλνουμε, λοιπόν, και λέει ο σερβιτόρος “με συγχωρείτε, αν και λένε ότι πρώτα σερβίρουμε στις κύριες, θα σερβίρω πρώτα τον κύριο μιας και είναι ο μοναδικός στην παρέα” και συνεχίζει με τον σεξισμό του” έτσι κι αλλιώς αυτός θα πληρώσει τους καφέδες” … Κοιταχτήκαμε με την αδερφή μου με ένα ύφος really; Δεν ξέρω τελικά ποιος πλήρωσε αλλά οι γονείς μας έχουν κοινό ταμείο οπότε άτοπο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-37 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
xrusaPo the Panda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εντωμεταξύ, κάποιος μπορεί να πετάξει μια μισογυνίστικη ατάκα χωρίς την παραμικρή αφορμή (όπως ο συγκεκριμένος τύπος), και δεν τρέχει τίποτα γιατί: “Σιγά μωρέ, μια κουβέντα είπε.”. Ενώ αν κάποιος πει κάτι φεμινιστικό, αμέσως αρχίζουν τα: “Αμάν πια, με το παραμικρό βρισκεις αφορμή να πετάξεις τα φεμινιστικά σου, μας έχεις κουράσει πια.”.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Κανονικά ούτε μισυγυνιστικα αλλά ούτε και φεμινιστικά σχόλια πετάμε σε άγνωστους ανθρώπους που δε μας έχουν δώσει το παραμικρό δείγμα οτι θέλουν κουβέντα. Ακόμα χειρότερα που ο συγκεκριμένος ήταν εν ώρα εργασίας και έπρεπε να κρατήσει τα σχολιακια για τον εαυτό του εφόσον δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη του και δεν τον προσβαλε κανεις. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί για κάποιους ανθρώπους είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Τι νόμιζε δηλαδή, οτι με αυτές τις βλακείες θα πάρει παραπάνω πουρμπουάρ;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Po the Panda, για κάποιους ανθρώπους είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό γιατί ο μισογυνισμός ξεχειλίζει από μέσα τους και θέλουν να τον εκφράσουν οπωσδήποτε. Μάλιστα πολλές φορές ακόμα και εργαζόμενοι άντρες τόν εκφράζουν σε γυναίκες πελάτισσες χωρίς να τούς νοιάζει ακόμα και το να τίς χάσουν από πελάτισσες (το έχουμε δει σε ιστορίες του “κάζουαλ σεξισμού”). Τόσο πολύ θέλουν να πουν την κακία τους για το γυναικείο φύλο!

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για πουρμπουάρ να απευθυνθείς επίσης στον κύριο γιατί το δικό μου το έχασες.