Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Πώς να δικτυώνεστε χωρίς οι άντρες να θέλουν να κοιμηθούν μαζί σας

Κείμενο στο Linkedin (το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματικά θέματα), αναφέρεται στο συχνό φαινόμενο οι άντρες να “παρερμηνεύουν” τις προθέσεις των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο, όταν εκείνες τους πλησιάζουν για επαγγελματικούς λόγους (aka “networking).

Το κείμενο αναφέρει πως αυτό γίνεται εξαιτίας της κακής επικοινωνίας (miscommunication) και δίνει τιπς στις γυναίκες πώς να το αποφύγουν αυτό. Τα τρία τιπς συνοπτικά είναι:

α) φέρνετε πάντα μαζί μια φίλη σας σε συνάντηση με άντρες

β) μην συναναστρέφεστε για επαγγελματικά θέματα βραδυνές ώρες

γ) στη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρτε ότι έχετε σύντροφο/σύζυγο (ακόμα και αν δεν έχετε).

Σύμφωνα με το κείμενο, έτσι κανένας άντρας δεν θα μπερδευτεί ότι τον φλερτάρετε.

Α! Το κείμενο γράφτηκε το 2020 και όχι το 1920.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
κουκουρούκουno-noTropiqueBourbouritaΜετά την καταιγίδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Γιατί φυσικά υποτίθεται ότι είναι ευθύνη των γυναικών να μην γίνει παρεξήγηση. Δεν νομίζω ας πούμε να γράφτηκε κάποιο κείμενο για άντρες που να λέει: “Προσέχετε και μην φέρνετε σε δύσκολη θέση τις συναδέλφους σας, επειδή νομίζετε ότι εκείνες σάς φλερτάρουν.”.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι καλέ, γιατί αν αναφέρεις οτι έχεις σύζυγο, κανείς απο αυτούς τους λιγούρηδες δεν θα σκεφτεί οτι ίσως ψάχνεσαι για εξωσυζυγική σχέση. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Τι σκατά μόλις διάβασα; Τι miscommunication και μπαρμπουτσαλα; Και πάλι φυσικά φταίει η γυναίκα, δεν το έκανε σαφές ότι ήθελε να μιλήσει για δουλειά επειδή δεν κοτσαρε τον άντρα της παντού να ξέρουν όλοι ότι δεν ψάχνεται; Δεν ξέρω από πού να το πιάσω και που να το αφήσω

TER
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ααααα, εις τριπλούν χρειάζεται η απόδειξη ότι δεν φλερτάρεις αλλά συζητάς για δουλειά!!!!! Αυτό δεν είναι miscommunication· ιδιωτεία λέγεται.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εντωμεταξύ, ρε γαμώτο, σε πιο παράλληλο σύμπαν ζουν οι άντρες και πιστεύουν ότι οι γυναίκες συνεχώς τούς την πέφτουν; Δεν βλέπουν ότι, έτσι όπως είναι ακόμα η κοινωνία, η γυναίκα ντρέπεται ακόμα και εκτός δουλειάς με έναν άσχετο άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση; Δεν έχουν ακούσει ότι οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο φοβούνται καταρχάς την σεξουαλική παρενόχληση και κατά δεύτερον το να μην δείξουν την εικόνα της “εύκολης” στους συναδέλφους για αυτό και είναι ακόμα πιο μαζεμένες στο εργασιακό περιβάλλον; Πιστεύουν δηλαδή ειλικρινά ότι είναι τόσο απλό για μια γυναίκα να προσεγγίσει έναν άντρα και μάλιστα συνάδερφο της; Μακάρι… Διαβάστε περισσότερα »

Μετά την καταιγίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Στον δικό μου επαγγελματικό χώρο πάντως έχω δει γυναίκες που χρησιμοποίησαν την σεξουαλικότητά τους για να κερδίσουν ευνοϊκή μεταχείριση. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Και δεν μιλάω για πολυεθνική αλλά για ένα νοσοκομείο της επαρχίας.

Μετά την καταιγίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Και φυσικά δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το κείμενο, πόσο μάλλον να αναφέρεται μόνο στο γυναικείο φύλο. Ένα επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα έπρεπε να αφήνει τέτοιες αιχμές για κανέναν ,ανεξαρτήτως φύλου. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι αν υπάρχει τρόπος να διαμαρτυρηθεί κάποια για το κείμενο και τα λεγόμενά του.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Μετά την καταιγίδα, νομίζω ότι το κείμενο εννοεί ότι μια γυναίκα μπορεί να πλησιάσει έναν άντρα για να συνεργαστούν επαγγελματικά και αυτός να νομίζει ότι τον φλερτάρει όχι για να κερδίσει ευνοϊκή μεταχείριση αλλά γιατί τής αρέσει ο άντρας. Πάντως, οι γυναίκες που θα χρησιμοποιήσουν το σεξ για να κερδίσουν κάτι στην δουλειά είναι ελάχιστη μειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία φοβάται μήπως δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και οι περισσότερες γυναίκες ακόμα και αν τους αρέσει κάποιος συνάδελφος διστάζουν να το εκδηλώσουν γιατί αν κάτι πάει στραβά στην σχέση σε αυτές θα μείνει το στίγμα της “εύκολης που τα φτιάχνει με συναδέλφους”.

Μετά την καταιγίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Συμφωνώ πως είναι λίγες οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν το σεξ για να πετύχουν κάποιο ωφελος επαγγελματικό και ότι οι περισσότερες παλεύουν για ίση αντιμετώπιση. Το ανέφερα μόνο σαν απάντηση στο σχόλιο ότι οι γυναίκες προσπαθούν με μόνο όπλο τα προσόντα τους. Φυσικά η χρήση πλαγίων μέσων δεν είναι μόνο τακτική των γυναικών ,μην τρελαθούμε.Εχω δει διδακτορικά να έρχονται στο σπίτι ουκ ολίγες φορές. Και από άνθρωπο μέσα από το εργαστήριο να μαθαίνω ότι όλη η δουλειά έγινε από μεταπτυχιακούς που σιωπηρά δέχτηκαν να κάνουν τα πειράματα άλλων. Και όλα αυτά γιατί η καθηγήτρια ”συμπαθούσε”πολύ τον καημένο τον εργαζόμενο φοιτητή.Και ο… Διαβάστε περισσότερα »

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Και το γράφει και άντρας. Και λέει You are not alone. Αχου το μωρέ το γλυκούλι, έχει και καλή διάθεση. Μου αρέσει που ισχυρίζεται οτι συμβαίνει και στους άντρες και φυσικά όλα τα τιπς απευθύνονται σε γυναίκες. Μα δεν μπορεί να ξέρουμε καλύτερα απο αυτόν πώς μας συμπεριφέρονται και πώς να νιώσουμε για αυτό. Και φυσικά φταίμε εμείς που δίνουμε πράισνο φως, γιατί είναι πολύ δύσκολο κάποιος να κρατήσει τυπικούς κοινωνικούς κανόνες και να έχει αμφιβολία για τον αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον. Δηαλδή, όλοι αυτοί που λένε οτι χαλάει το φλερτ με την πολιτική ορθότητα, όταν είναι με φίλους, πάλι… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου έφυγε το μαλλί πάλι. Μην τα λέμε μόνο εδώ μεταξύ μας. Οποία και όποιος έχει λογαριασμό στο LinkedIn μπορεί να γράψει σχόλιο.

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Κοιτάξτε πως λέγεται το λινκ του κειμένου:
https://www.linkedin.com/pulse/can-women-network-men-without-trying-sleep-them-nick-shelton/
Τραγικός ο τύπος… Πάντως προσπαθώ να μπω τώρα και δεν τον βρίσκει τον σύνδεσμο, ή το μετακίνησαν ή το κατέβασαν. Το εύχομαι.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτά μάλλον είναι τα απόνερα του me too. Σου λένε πάρε τα μέτρα σου no matter what.
Kαι να είναι ο άνθρωπος νορμάλ και να πας εσύ με ενισχύσεις στο επαγγελματικό ραντεβού γιατί φοβάσαι μη σου την πέσει- πόσο προσβεβλημένος θα νιώσει αν το καταλάβει, το σκέφτηκε κανείς;
Πάντως το θέμα πού τίθεται πιο κάτω ισχύει – ανάλογα με το χώρο εργασίας, αν είσαι ωραίος/α και σέξυ και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για προνόμια στη δουλειά (χώνοντας συναδέλφους να σε βοηθήσουν ενώ δεν βοηθάνε λιγότερο εμφανίσιμους, αλλά ακόμα και φλερτ με εργοδότη), δεν είναι λίγες οι ευκαιρίες που μπορείς να έχεις.