Ο συγκεκριμένος κύριος λέγεται Trevor Noah και είναι κωμικός, πολιτικός σχολιαστής και τηλεπαρουσιαστής. Λέει λοιπόν: “Αφαίρεσε το σεξ από μία σχέση και θα ανακαλύψεις ότι πάνω από το 90% των γυναικών δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις σχέσεις. Αφαίρεσε τα λεφτά από μία σχέση και θα ανακαλύψεις ότι πάνω από το 90% των γυναικών δεν βρίσκουν κανένα λόγο να βρίσκονται σε αυτή την σχέση.”
Προσέξτε: στο πρώτο σκέλος λέει ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν μόνο σεξ, δηλαδή το μόνο χάρισμα που έχουν ειναι το σώμα τους. Ομως, στο δεύτερο σκέλος δεν λέει αντίστοιχα: “οι άντρες μπορούν να προσφέρουν μόνο λεφτά” αλλά λέει ότι οι γυναίκες δεν βρίσκουν άλλο λόγο εκτός από τα λεφτά για να βρίσκονται σε μια σχέση. Μας λέει δηλαδή ότι ο άντρας έχει πολλά παραπάνω χαρίσματα από τα χρήματα του (εξυπνάδα, προσωπικότητα, χιούμορ, χαρακτήρα). Απλά η γυναίκα το μόνο που θέλει είναι τα χρήματα. ΥΓ. Παρεπιπτόντως γιατί είναι εντάξει ένας άντρας να πει ότι το μόνο που θέλει από μια γυναίκα είναι σεξ, ενώ δεν είναι εντάξει μια γυναίκα να πει ότι το μόνο που θέλει από έναν άντρα είναι να έχει λεφτά; Αν ένας άντρας μπορεί να βλέπει μια γυναίκα σαν κρέας, γιατί να μην μπορεί μια γυναίκα να βλέπει έναν άντρα σαν πορτοφόλι; Υποθέτω για τον ίδιο λόγο που η πόρνη θεωρείται ανήθικη ενώ ο πελάτης θεωρείται ηθικός.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω το πλαίσιο μέσα στο οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη ατάκα. Αν ξέρει κάποιος, ας παραθέσει κάποιο link/βίντεο.
Βλέπω από τα σχόλια σας και τα βίντεο που έστειλε ο piroroko ts ότι μάλλον η συγκεκριμένη ατάκα ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω, ας ενημερώσει.
Μήπως ήταν δική σου δουλειά αυτό που έπρεπε να έχεις κάνει πρίν? Μήπως να κατέβαζες την ανάρτηση και να ζητούσες συγγνώμη? Ιδέες για τις επόμενες δύο μέρες!!
Charles Mark, Έχεις δίκιο, έπρεπε να είχα ψάξει περισσότερο πριν ανεβάσω το ποστ. Ζητώ συγνώμη και θα ήθελα το σάιτ να κατεβάσει το συγκεκριμένο ποστ (μόνη μου δεν μπορώ να το κάνω).
Μπράβο ρε φίλη!! Θέλει κότσια να παραδεχτεί το λάθος του κανείς και όλοι έχουμε κάνει και χειρότερα εννοείται. Απλά τον έχω πολύ ψηλά τον συγκεκριμένο άνθρωπο και ήθελα να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.
Εύγε για την στάση σου!
Επίσης, αν δε βαριέσαι, ψάξε την υπόθεση του βιβλίου του born a crime. Μια που είμαστε σε καραντίνα εκεί θα δεις γιατί έπρεπε να περάσει τα οκτώ πρώτα χρόνια της ζωής του κλεισμένος σπίτι του!!
Αφαίρεσε και το χιούμορ τότε μας κάνει έναν μισογύνη.
Ο Trevor Noah είναι από τους πιο, αν όχι ο πιό, woke, τηλεπαρουσιαστές στον κόσμο. Θα μπορούσατε να έχετε λινκ το βίντεο στο οποίο λέει τα όσα αναφέρετε? Μήπως το context έχει σημασία? Τα λέω αυτά γιατί έτσι που το διάβασα είναι σα να κατηγορείται τον Μαντέλα για ρατσιστική συμπεριφορά…
O Trevor Noah μισογύνης!! Ναί, ίσως και ρατσιστής. Τι άλλο θα διαβάσουμε!
Καλό θα ήταν να έχουμε συνολικότερη εικόνα της δουλειάς κάποιου πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Το “κύριος” που γράφεις είναι περισσότερο υποτιμητικό, από όσο ήταν ποτέ ο συγκεκριμένος απέναντι στις γυναίκες.
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-yparchoyn-stand-up-komikoi-poy-den-geloyn-eis-varos-allon-anthropon/
piroroko ts, δεν ξέρω τίποτα για αυτόν, αλλά ακόμα και αν αυτή η δήλωση ήταν η εξαίρεση, παραμένει σεξιστική. Επίσης, το “κύριος” το είπα όντως με ειρωνικό τόνο αλλά νομίζω δικαιολογούμαι γιατί με εκνεύρισε η δήλωση του.
Το γεγονός πως ψάρεψες κάτι στο διαδίκτυο και βιάστηκες να χαρακτηρίσεις υποτιμητικά συνολικά έναν άνθρωπο, χωρίς να μπεις στον κόπο να ψάξεις τίποτα περισσότερο, ούτε για το ίδιο το «αστείο», αλλά κυρίως ούτε για τον άνθρωπο, είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο επικίνδυνο από αυτό που σε «εκνεύρισε». Αν θες σώνει και καλά να σχολιάσεις το «αστείο» χωρίς περεταίρω προσπάθεια και ψάξιμο, μείνε τουλάχιστον σε αυτό και άφησε στην άκρη τις γενικεύσεις και τα υποτιμητικά σχόλια. Να μαλώσεις και την α-μπα που τον πρότεινε… αλλά να είσαι επιεικής (ο μπαγάσας σε ξεγελάει…)
piroroko ts, Την ατάκα σχολίασα, όχι τον άνθρωπο συνολικά. Πού είδες τις γενικεύσεις και τα υποτιμητικά σχόλια;
Μόλις λίγο πριν παραδέχτηκες πως το «συγκεκριμένος κύριος» ήταν ειρωνικό. Αυτό δεν αναφέρεται στο πρόσωπο;
Επιχείρησες να βάλεις την ταμπέλα του μισογύνη (και δυστυχώς κάποιοι εξίσου εύκολα τον κατέταξαν με βάση την ανάρτησή σου) σε έναν άνθρωπο που λόγω των αντιλήψεών του και σε συνδυασμό με την επιρροή που έχει προσφέρει στην διάδοση των φεμινιστικών ιδεών πολύ περισσότερα από όσα εγώ κι εσύ… Καλό είναι να προσέχουμε όταν ψάχνουμε για «εχθρούς».
Θα συμφωνήσω. Τον παρακολουθώ πολύ κι πέρα από το οτι μ’αρέσει τρομερά το χιούμορ του δεν πιστεύω πως το είπε αυτός. Νομίζω πως απλά το κόλλησαν. Ή, το έίπε σε ειρωνικό στυλ τύπου τι θα έλεγε ο τράμπ.
Και άμα κάποιος αφαιρεσει τα τσιτάτα από την ομιλία του μάλλον θα ανακαλύψει ότι το 90% είναι στερεότυπα και μισογυνισμός υποθέτω….
πφφφφφφ
Φωτεινή επειδή παρακαλουθώ την δουλειά του Trevor Noah εδώ και κάποια χρόνια μπορώ να σου πω οτι με τον ίδιο ή χειρότερο τρόπο έχει σατιρίσει άντρες, γυναίκες, παιδιά και όλων των ειδών εθνικοτήτων, θρησκειών, επαγγελμάτων, τον εαυτό του, όλη την οικογένειά του κλπ. Οι stand up comedian συνηθίζουν να το κάνουν, αν ήταν politically correct δεν θα είχαν δουλειά. Υπάρχουν κάποιοι που είναι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο hardcore, o Νοα είναι κάπου στη μέση. Πολλές φορές οι κωμικοί πατούν σε ήδη υπάρχοντα στερεότυπα για να τα σατιρίσουν τα ίδια τα στερεότυπα. Δεν έχω δει το απόσπασμα που το είπε οπότε… Διαβάστε περισσότερα »
Αν αφαιρέσεις και το context και την οποιαδήποτε κριτική σκέψη καταλήγεις σε ανακριβή συμπεράσματα. Για την ιστορία το έψαξε κάποιος σε τι πλαίσια ειπώθηκε; Με ένα πρόχειρο google search βρίσκει κανείς ότι αναφέρεται στις γυναίκες Αβορίγινες της Αυστραλίας. Τώρα δεν είμαι σε θέση να κρίνω εάν είναι σεξιστικό ως προς τη δική τους κοινωνία, δεν έχω ιδέα για τον τρόπο ζωής τους. Για να συνεισφέρω στο context όμως έχει ζητήσει συγγνώμη δημοσίως και έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει να μην προωθείται το κλιπ. Δεν έχω παρακολουθήσει όλη του την πορεία, μόνο κάποια specials που έχει στο Netflix και μπορώ να πω… Διαβάστε περισσότερα »
Τα βαριεμαι λιγο αυτα…
dune, Όσο αυτές τις απόψεις τίς ασπάζεται η πλειοψηφία, δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να τις βαριόμαστε. Πρέπει να προσπαθούμε να τις αντικρούουμε για να αλλάξει σιγά σιγά η κατάσταση.
Ας μην πηγαινουμε στο αλλο ακρο και γινομαστε μισανδρες, οι περισσοτεροι που γνωριζω δεν κουβαλανε τετοια μυαλα. Αυτοι που σκεφτονται σαν τον κυριο ειναι αξιοι της μοιρας τους!
dune, δεν αναφερόμαστε μόνο στους άντρες. Η πλειοψηφία των ανθρώπων, αντρών και γυναικών, ακόμα έχει μισογυνίστικες απόψεις.
Μόλις είπε το 90% του γυναικείου πλυθησμού πουτ@νες… (σεξ+χρήμα!) και άφησε το 10%… έ, γιατί κάποιες είναι καλές για να τις παντρευτούν κατά τα πρότυπα της μητερούλας τους!!
Πάντως, ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη ατάκα ή αν έχει μετανιώσει που την είπε, έχω να πω το εξής: Οι γυναίκες μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν δικά τους χρήματα, άρα αναγκαστικά έπρεπε να παντρευτούν έναν άντρα για να επιβιώσουν. Στις μέρες μας είναι, ακόμα, πιο δύσκολο για μια γυναίκα να βγάλει χρήματα, και αυτός είναι ο λόγος που αναγκαστικά κάποιες γυναίκες κοιτούν και τα λεφτά σε έναν άντρα. Αν λοιπόν είσαι stand up comedian, τότε πρέπει να σατιρίσεις την πατριαρχική κοινωνία που εμποδίζει τις γυναίκες να βγάλουν λεφτά και όχι τις γυναίκες οι οποίες… Διαβάστε περισσότερα »
Και αυτό ακριβώς κάνει αυτός που καταγγέλλεις!
https://www.youtube.com/watch?v=w8cCy22KD2c
https://www.youtube.com/watch?v=w8cCy22KD2c
https://www.youtube.com/watch?v=fj76U62kfg0
https://www.youtube.com/watch?v=damICjtD_RA
Αναγνωρίζεις ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να είναι οι γλάστρες ενός άνδρα για χρήματα, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να συνταχθούν υπέρ των συμφερόντων σου, έτσι; Όταν θα βρεθούν λοιπόν απέναντι σου σε κάποια θεσμική ανατροπή, η σάτυρα θα είναι το λιγότερο που θα σε απασχολεί, θα συγκρουστείτε πολύ χειρότερα.
Etern1ty_ GR, Υπάρχουν γυναίκες που δεν κατάφεραν να γίνουν ανεξάρτητες οικονομικά και τις συντηρούσε ο άντρας τους και ακριβώς για αυτό πίεσαν τις κόρες τους να σπουδάσουν, να βρουν δουλειά και να γίνουν ανεξάρτητες οικονομικά , για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Μην είσαι τόσο σίγουρος λοιπόν ότι θα είναι απέναντι μου…
Αυτές οι γυναίκες είναι τώρα στα 60-70, δεν μιλάμε για τον ίδιο κόσμο.
.
ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αντρών (αλλά και γυναικών δυστυχώς παρολο που και οι ιδιες παραδεχονται οτι εχουν υποστει διακρισεις εξαιτιας του φυλου τους ) κωμικών ειναι τέρμα μισογύνιδες, βλ bill burr τον οποιο απεχθανομαι… Εχει γινει καποια μυστικη συμφωνια που λεει οτι αν θες να γινεις διάσημος πρεπει να κραζεις γυναικες για το φυλο τους, να ξερνας στερεοτυπα;;;γιατι εδω μιλαμε ήρθε ο διάολος να πάρει το μερτικό του, τι χαλι ειναι αυτο, δε βγαζει καν γελιο…
Ευτυχως υπαρχουν εξαιρεσεις πχ John Oliver, Sam Morril, Αντζαρακης για να λεμε και για τους δικους μας…