Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Ο μεγαλύτερος μάγκας της εκδρομής»

Γειά σας! Διδάσκω σε Γυμνάσιο  μυστηριώδους, εξωτικού νησιού του Ιονίου με έμβλημα το Ποντικονήσι. Με τους μαθητές μου, συνήθως θίγουμε ζητήματα σεξισμού, ρατσισμού και γενικότερα προσπαθούμε να αποδομούμε τα στερεοτύπα. Την περσινή χρονιά ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου (14-15 ετών) είχαν μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τέτοια ζητήματα και εγώ η καλή σας φούσκωνα σαν το παγώνι από περηφάνια που τα καμάρια μου κατανοούσαν τι σημαίνει σεξισμός και βηματάκι βηματάκι φίλτραραν τα πράγματα αλλιώς! (Θα ήθελα να πάρω το credit, αλλά η ομοιοκαταληξία ήταν τυχαία).

Και ήρθε η ώρα να τα συνοδέψω με δύο άντρες συναδέλφους στην τριήμερη εκδρομή τους στην πρωτεύουσα, να πάμε στα θέατρά μας, στα μουσεία και τους κινηματογράφους μας, να πάμε και στο λατρεμένο Allou fun park (ζητάω συγγνώμη, αλλά δυστυχώς αναπόφευκτα η εκπομπή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος).

Και αφού κάναμε τα βαρετά (συγκρουόμενα, ρόδες, τραμπολίνο και τέτοια ανιαρά), κατάφερα να πείσω με πολύ κόπο τον έναν από τους δύο συναδέλφους, ας τον πούμε Σπύρο, πως ήρθε ή ώρα να ξεπεράσει τις φοβίες του και να μπούμε στο υπέρτατο Red Devil και παραθέτω: “Απότομες εναλλαγές στην κίνηση, κατακόρυφες πτώσεις, έντονες 360 στροφές και όλα αυτά με επιτάχυνση 4 φορές μεγαλύτερη από τη δύναμη της βαρύτητας!”

Ο Σπύρος παραλίγο να πάθει κρίση πανικού, εγώ ευχαρίστως θα έκανα άλλον έναν γύρο και τα πιτσιρίκια, παρότι είχαν διαπιστώσει με τα ίδια τους τα μάτια πως επιβιώσαμε, ούτε καν σκεφτόντουσαν να το πλησιάσουν. Μαθητής κατενθουσιασμένος, ας τον πούμε Τάκη, μας πλησιάζει. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Τάκης: «Ο κύριος Σπύρος είναι ο πιο μάγκας της εκδρομής, γιατί είναι ο μοναδικός που τόλμησε να ανεβεί στο Red Devil». (Στο σημείο αυτό αναρωτιέμαι αν είμαι αόρατη και αν δεν βλέπει πως ο κύριος Σπύρος είναι στα όρια του να κάνει εμετό, έχω όμως ήδη φάει την πρώτη σφαίρα).

Εγώ: «Τάκη, νομίζω πως αυτό που λες είναι σεξιστικό».

Τάκης: «Ναι, σωστά, δίκιο έχετε!» (Στιγμιαία ανακούφιση, απλά με πείραζε). «Ο μεγαλύτερος μάγκας της εκδρομής είναι η κυρία Εύα, γιατί παρότι γυναίκα ανέβηκε στο Red Devil».

Bang Bang… I hit the ground…Bang Bang, my student shot me down.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

76 points
Upvote Downvote