Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Μάθημα σαλσα

Μικρή εισαγωγή: Στο μάθημα σάλσα λοιπόν, στους αρχάριους, κάθε βδομάδα είμαστε το ίδιο γκρουπ ατόμων εδώ και κανένα τρίμηνο. Στο μισό μάθημα μαθαίνουμε τα βήματα σόλο ο καθένας μπροστά στον καθρέφτη και έπειτα σε ζευγάρια (άντρας-γυναίκα/καβαλιέρος-ντάμα) κάνουμε εξάσκηση.

Σε όσα μαθήματα έχω πάει οι γυναίκες ήταν παραπάνω από τους άντρες οπότε την ώρα που χορεύουμε σε ζευγάρια κάποιες από εμάς μένουμε μόνες να κάνουμε τα βήματα. Ο δάσκαλος βέβαια ανά λίγα λεπτά  φωνάζει “αλλαγή”, που σημαίνει ότι τα ζευγάρια αλλάζουν, οπότε δεν είναι ότι αμα δεν έχεις ζευγάρι από την αρχή θα χορεύεις σε όλο το μάθημα μόνη σου. Ίσα ίσα που αλλάζουμε όλη την ώρα και έχει και κάπως πλάκα.

Στο ζουμί της υπόθεσης τώρα..στο τελευταίο μάθημα, ω θεοί, οι άντρες ήταν πολύ περισσότεροι από τις γυναίκες, σε φάση οι μισοί άντρες ήταν χωρίς ζευγάρι. Πριν ξεκινήσουμε καλά καλά το μάθημα ακούω συνομιλία μεταξύ δύο συγχορευτών (άντρες):

-Τι έγινε σήμερα; Είμαστε πολλοί άντρες..

-Θα έρθουν όπου να ναι και οι γυναίκες, αφού αυτές πάντα αργούν (!)

Και δεν ήρθαν ποτέ οι υπόλοιπες γυναίκες, και συνεχίστηκε το μάθημα κανονικά…μέχρι που την επόμενη μέρα βλέπω μήνυμα στο What’s up group του τμήματος από άλλο συγχορευτή:

“Καινούργιος κανόνας: Όσα κορίτσια (girls) δεν ήρθαν χθες στο μάθημα επιτρέπεται να έρθουν την επόμενη βδομάδα μόνο εάν φέρουν γλυκά και peace offerings (δεν ξέρω πως να το μεταφράσω αυτό!)”

Αυτό. Ότι τι ρε φίλε, όσες δεν ήρθαν σου κήρυξαν πόλεμο και πρέπει να ζητήσουν και συγγνώμη από πάνω; Πώς τόλμησαν δηλαδή να αφήσουν την αφεντιά σου να χορεύει μόνη της που βάζεις και κανόνα. Βρε ουστ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-30 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
yiota007Cryodragoncarpe-noctemMitsiAcroposthion Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chopy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξερω απο σαλσα, αλλα δεν μπορούν να χορέψουν μαζι ατομα του ιδιου φυλου;

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Όχι, γιατί άλλα βήματα κάνει ο καβαλιερος και άλλα η νταμα. Εκτός αν κάποιος καταφέρει να μάθει τα βήματα και των δύο, οπότε respect.

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ιιιι… Τζιζ κακά! Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα γίνουν αυτόματα γυναικωτοί και θα τους κρεμάσουν κουδούνια. Τι θα πει ο κόσμος; (Για τις γυναίκες δεν τους πειράζει, ας αγκαλιαστούν και λίγο, καλό είναι)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ο άντρας και η γυναίκα επειδή χορεύουν απέναντι μαθαίνουν άλλα βήματα. Εκεί που ένας πάει αριστερά ο άλλος πάει δεξιά. Οπότε πρέπει να είσαι έμπειρος χορευτής για να αλλάξεις τα βήματα και να το κάνεις αυτό .

Cryodragon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως προ ενός και κάτι χρόνου ο τότε σύντροφος μου χόρευε λάτιν και του άρεσε. Εγώ μη εχοντας ιδέα από χορούς αποφασίζω να παω να μάθω λάτιν σε μια αντίστοιχη ομάδα. Όποτε έρχεται το πρόβλημα ότι αν θέλω να χορέψω με τον φίλο μου προφανώς πρέπει να μάθω τις κινήσεις της ντάμας καθώς εκείνος ηξερε του καβαλιερου. Από μένα κανένα πρόβλημα… έλα μου όμως που σε δυο σχολές πήγα κι άκρη δεν βρηκα. Με έβλεπαν όλοι στην αρχή και χαίρονταν για μου έλεγαν ότι δεν έρχονται πολλοί άντρες και θέλουν καβαλιερους για τις ντάμες και μόλις τους έλεγα ότι… Διαβάστε περισσότερα »

yiota007
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Και προς δική μου μεγάλη απογοήτευση οι ζευγαρωτοί χοροί (λάτιν, ballroom) χορεύονται βάσει πολύ σεξιστικών κανόνων εδώ στην Αθήνα. Έχω να σας πω διάφορα σχόλια που κατά καιρούς με έχουν κάνει έξω φρενών. Και ανήκω και σε εύκολη ομάδα, αυτή την στρέιτ γυναικών που θέλουν να χορεύουν και ως leaders και ως followers.
Για την δική σου περίπτωση και για την περίπτωση που μένεις Αθήνα θα έλεγα να αναζητήσεις τους Rainbow dancers.
Επίσης, νομίζω ότι οι δυο παλιοί μου δασκαλοί μου θα χαιρόντουσαν να σε αναλάβουν. Αν θέλεις στείλε μήνυμα να σου δώσω τα τηλέφωνα τους.

carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Peace offering?? Σαν την πίπα της ειρήνης μου κάνει (wtf)! Kαι σεξιστικό και χυδαίο το σχολιάκι.