Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Μαρίνα Πατούλη

Φωτο: eurokinissi

Είμαι στο γυμναστήριο και κάνω διάδρομο αποθεραπείας. Απέναντί μου μια τηλεόραση να παίζει “Το πρωινό” με τη Φαίη Σκορδά, να παίρνει συνέντευξη από την Μαρίνα Πατούλη. Ο ήχος είναι χαμηλωμένος και ακούγεται σαν ψίθυρος. Από κάτω στην μπάρα γράφει: «ο γιος μου, όταν φοράω κάτι που δεν του αρέσει, μου κάνει παρατήρηση. Θέλει να είμαι “πίσω” από τον πατέρα του».

Ελληνική τηλεόραση 2019. Ένα μέσο που επηρεάζει συνειδήσεις.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Po the PandaΤετράγωνη ΛογικήLouk RitiaΕντελβάις Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι σεξισμός αυτό, απλως το παιδάκι δεν της έμοιαζε και βγήκε καλόγουστο!

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το παιδί προφανώς μεγάλωσε με μία πολύ συγκεκριμένη νοοτροπία που θέλει τη γυναίκα να βρίσκεται πίσω από τον άντρα, ανεξάρτητα από το τι έχει καταφέρει η ίδια. Τα σχόλια για το ντύσιμο δεν είναι θέμα, αλλά το σκεπτικό που έχει υιοθετήσει το παιδί σχετικά με τη θέση της γυναίκας είναι πολύ πιο σύνθετο και βαθύ και φαίνεται πως η συγκεκριμένη μαμά και σύζυγος είναι τύπου “ο,τι πουν οι άντρες του σπιτιού”. Τέλος, το παιδί αύριο μεθαύριο θα γίνει ένας ενήλικας ο οποίος ήδη γνωρίζει ποια θα είναι η θέση της γυναίκας στη ζωή του. Θα πρωταγωνιστεί στους κάζουαλ σεξισμούς.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με τη θέση κάποιων σχολιαστών. Ναι, είναι κακόγουστη, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχει κανείς/καμία το δικαίωμα να την πατροναρει για αυτό. Είναι δικαίωμά της να φοράει οτι θέλει, οσο κιτς κι αν είναι. Μην το βρίσκουμε αυτό ως δικαιολογία για τον καραμπινατο σεξισμό που δέχεται απο το γιο της. Δηλαδή πρέπει να σέβονται οι άλλοι την αυτοδιάθεση μας μόνο αν το προσωπικό μας γούστο συμφωνεί με το δικό τους;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δηλαδή η Πατουλαινα δεν είναι από μόνη της ένα κακό σεξιστικό πρότυπο; τυπου Μπαρμπι; το ντύσιμο της δεν κραυγάζει κάτι τετοιο + κακογουστιά ; για να μγν τρελαθουμε τελειως δηλαδή…

Απλά Μαθηματικά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις δίκιο.
Κάτι τέτοιες δηλώσεις πρέπει να λογοκρίνονται από το εκάστοτε κανάλι, αν είναι δυνατόν να λέει ο οποιοσδήποτε την άποψη του ελεύθερα στην τηλεόραση!
Για να μη σχολιάσω το δικαίωμα του παιδιού να σχολιάζει το ντύσιμο της μάνας του, που ακούστηκε?…

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ε εντάξει αν η μάνα του ντύνεται σα λατέρνα τι να κάνει και το παιδί, κι εγώ στη θέση του δε θα κρατιόμουν. 🤭

Τετράγωνη Λογική
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κατανοητό το ότι σε ενοχλεί να ακούς τέτοια πράγματα, αλλά η σΣκόρδα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και το κοινό αυτό μια χαρά συμφωνεί με την κα Πατουλη. Ελευθεροι είναι να επιλέξουν τι θα παρακολουθουν και η συνείδηση τους είναι διαμορφωμένη εδώ και χρόνια.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εντάξει, αλλά δεν είναι θέμα μέσου. Αν δεν υπήρχε η τηλεόραση, κάπου θα έβρισκε να τα πει, πχ καμιά εφημερίδα/περιοδικό. Γυναικεία πρότυπα 2019: Τραγικότατο!