O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Κοιλιακοί για άντρες

Ήταν η μέρα δύσκολη αλλά αποφάσισα να πειθαρχήσω και έτσι βρέθηκα στο γυμναστήριο και δη στο διάδρομο να βαδίζω γρήγορα στην ανηφόρα.

Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής με πλησιάζει ένας από τους γυμναστές, γνωστή φυσιογνωμία, αλλά μεγάλο το γυμναστήριο και εγώ ελαφρώς ακοινώνητη, οπότε δεν τον γνώριζα προσωπικώς.

Αστειεύεται με τα παπούτσια μου που τρίζουν και με ενθαρρύνει να τρέξω για να σταματήσει ο θόρυβος. Αφού άλλωστε και τα παπούτσια δεν ήταν καινούρια, ούτε και φρεσκοπλυμένα μόνη λύση ήταν να μην πατάω τόσο πολύ. Όχι ότι έχω ανάγκη γιατί δεν έχω πρόβλημα με τα κιλά μου αλλά στόχος είναι να περπατάμε και μετά να τρέχουμε.

Με αυτά και με αυτά μου έφτιαξε τη διάθεση (παρέβλεψα τα περί κιλών – που να ΄ξερε, να ναι καλά το body positivity που πέρασε και δεν τον άγγιξε) και χτυπάω ένα τρεξιματάκι τα τελευταία πέντε λεπτά.

Δεν θα κρυφτώ, ξύπνησε το παιδί / η γυναίκα μέσα μου και λέω θα έλθει να μου πει έναν καλό λόγο δεν θα έλθει;

Δεν ήλθε.

Αργότερα ανακαλύπτω ότι εκείνος θα καθοδηγήσει το 15΄μαθηματάκι περί κοιλιακών. Πάω και σε αυτό με το χαμόγελο έτοιμο να ζωγραφιστεί στο πρόσωπό μου.

Ξαπλώνουμε στα στρώματα μας και περιμένουμε

Και ξεκινάει:

«Σήμερα θα κάνουμε κοιλιακούς για άντρες αν και υπάρχουν και γυναίκες εδώ» (κανένα κόμπιασμα για την προφανή αντίφαση που εμπεριέχει η πρόταση του).

Έχω μείνει κόκκαλο. Συνεχίζω το σετ να τελειώνουμε σκεπτόμενη από πού μου ήρθε πάλι.

Δεν μπορώ να πω, τις ασκήσεις τις έκανα με μια ενεργητικότητα που μάλλον είχε να κάνει με τα νεύρα και την απογοήτευσή μου.

Φυσικά κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών ακούσαμε και άλλα μαργαριτάρια

«Άντε παλληκάρια μου, Εμπρός λεβέντες μου» και άλλο ένα που ευτυχώς το ξέχασα.

Σημειώνω για την τιμή των όπλων ότι αν δεν ήμασταν μισές μισοί τότε σίγουρα υπερτερούσαμε οι γυναίκες κατά μία.

Με την ευκαιρία να πω ότι ευτυχώς δεν είπε και το κλασσικό «όσοι θέλουν να κάνουν τα αντρικά πους απς…». Απλώς θα έτυχε να μου πείτε. Πάντως υπάρχουν και κάποιοι γυμναστές/τριες που πλέον τα διαχωρίζουν σε εύκολα και δύσκολα. Κάτι είναι και αυτό.

Αυτά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλGaeaKarleeΔιαλεχτή Κιούσηδήθεν Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μάθημα κραβ μαγκα, γυναικα προπονήτρια, πολύ νέα και με πολύ χιόμορ προπονεί τμήμα περίπου 20 ατόμων, τα 2/3 άντρες και μερικοί με ύφος “είμαι άντρακλας που γ*μαω και δέρνω”. Στο τέλος κάνουμε ενδυνάμωση και έρχεται η ώρα των πους-απς. Μας λέει αριθμό επαναλήψεων κτλ, μουρμουράμε όλοι εξουθενωμένοι και ετοιμάζεται να ξεκινήσει και αυτή μαζί μας οπότε πετάγεται ένας από τους “άντρακλες” : “Θα κάνουμε όλοι τα αντρικά?” Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση: “Δεν ξέρω τι εννοείς αντρικά αλλά αν κουραστείς μπορείς να συνεχίσεις με στήριξη στα γόνατα.” Μουρμούρισε λίγο και δε τον ξανακούσαμε μέχρι να τελειώσουμε. Γενικά, είχε ακούσει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αφού σου έκανε άσχημο σχόλιο για τα κιλά, εσύ γιατί μετά ευχοσουν να έρθει να σου πει έναν καλό λόγο; Γιατί ήθελες να τον ξαναδείς;

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Την ίδια απορία είχα κι εγώ…

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

την καταλαβαίνω απόλυτα – αυτή η αντίδραση μας έχει περαστεί από τα γεννοφάσκια μας. Η πιο διαδεδομένη παιδαγωγική μέθοδος όταν μεγάλωνα ήταν η κριτική με σκοπό την ντροπή ή τον εξευτελισμό ώστε να νιώσεις τόσο άσχημα κ να μην επαναλάβεις την συμπεριφορά που οι ενήλικες θεωρούσαν κατακριτέα. άρα κ τώρα ως ενήλικες αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο όταν κάποιος/α μας κάνει κριτική – προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που θα κερδίσει την επιδοκιμασία του/της. Αυτή είναι κ η αντίδραση που χρησιμοποιούν οι Pick Up Artists (νομίζω λέγεται negging) για να μειώσουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας κ να την χειριστούν. Χρειάζεται πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις…

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ο καημένος μωρέ, νομίζει παλικάρι και λεβέντη λέμε όποιον κάνει κοιλιακούς, ε; Κρίιιιιμα.
Αυτός κι αν κρύβει ένα παιδί/άντρα μέσα του. Τίποτα, ένα “ξέρω-ξέρω, μη στεναχωριέσαι, αποδέξου τον εαυτό σου με positivity και όλα θα πάνε καλά” θέλει και μετά ή που θα σε περιμένει πώς και πώς ή που θα σε βλέπει και θα εξαφανίζεται.