Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: η κόρη μου

Τα κορίτσια δεν φορούν γραβάτες

Η κόρη μου είναι 4.5 χρ, έχει αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια, ρούχα όλων των χρωμάτων και μην τα πολυλογώ  από εμάς τους γονείς της δεν έχει ακούσει σεξιστικές ατάκες. Έλα μου όμως που αυτό δεν φθάνει!

Παίζει λοιπόν ένα απόγευμα και τραγουδάει ότι αυτό το πάρτυ είναι μόνο για κορίτσια. Τη ρωτάω γιατί, απαντάει – πάντα τραγουδιστά, ότι τα αγόρια είναι διαφορετικααααα. Σε τι διαφέρουν, λέω εγώ. Στο σωμααααα, μου απαντά και ετοιμάζομαι να φύγω λέγοντας “όντως”.

Συνεχίζει όμως : “τα αγορά δεν βάφουν τα νύχια τους ή τα μάτια, τα μάγουλα ή τα χείλη τους. Τα αγόρια δεν φορούν φιόγκους. Τα κορίτσια δεν φορούν γραβάτες.”

Που τα έμαθε άραγε όλα αυτά; Της απαντάω πως και τα αγόρια και τα κορίτσια μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά αν θέλουν,αλλα βρίσκω αντίσταση καθώς απαντάει όχι οοοοοοχι. Λέω έτσι είσαι; θα σε φτιάξω εγώ και της δείχνω φωτογραφίες με αγόρια με βαμμένα νύχια και χείλη και κορίτσια με γραβάτες. Την άφησα με ανοιχτό το στόμα, αποχωρώντας θριαμβευτικά χάχα <3

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Ela NinetaMarinaΩσάνΕύα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

@Marina τυχερή η μικρή μέλλουσα α,μπαholic που έχει τη μητέρα της να αποδομεί τα στερεότυπα εν τη γενέσει τους. Το δύσκολο κομμάτι είναι πως ακόμη και με γονείς με τις καλύτερες των προθέσεων τα πιτσιρικάκια έρχονται από τόσο νωρίς σε επαφή με το σεξισμό μέσα από τις άλλες τους προσλαμβάνουσες 🙁 Καλό κουράγιο!

Ωσάν
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό το “Λέω έτσι είσαι; θα σε φτιάξω εγώ ” ακούγεται πολύ η φωνή μου. Θριαμβευτική πορεία αλλά πώς αντέδρασε μετα; Συνέχιζε σπαστικα τα οχι; Φίλη πάντως μαλλον πρεπει να δρας πιο συχνά ειναι απίστευτο απο πού θα μαθαινει πράγματα, απο παντού!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

καθηλωτική η απάντησή σου! Μπράβο σου❤❤❤

Ela Nineta
Μέλος
Συμμετέχων

Έχω γιο 3 ετών. Πάω για πεντικιουρ, βλέπει τα νύχια μου πορτοκαλι, λέει ουαου μαμά είναι πολύ ωραία. Άλλη μέρα με βλέπει να βάφω νύχια χεριών. Λέει μαμά κι εμένα. Του βάφω τα νύχια. Κάτι πήγε να πει ο μπαμπάς, το μάζεψε. Κάτι πήγε να πει το συμπεθεριό, τα άκουσε. Όλα καλά λοιπόν.