Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Η γραμματέας

Κάζουαλ σεξισμός vol.39431181

Το τελευταίο διάστημα, εργάζομαι σε κάποια δημόσια υπηρεσία, εμπειρία που αποτελεί και την πρώτη μου επαφή με τη δημόσια διοίκηση εκ των έσω. Στο κτίριο λοιπόν, όπου στεγάζεται η υπηρεσία, μετακόμισε πρόσφατα ολόκληρο το αρμόδιο υπουργείο, του οποίου προϊσταται άντρας υπουργός. Σε ανύποπτο λοιπόν χρόνο και ενώ είμαστε συγκεντρωμέν@ για μία ενημέρωση όλ@ οι υπάλληλοι ενός συγκεκριμένου πόστου ,  διακόπτει την ενημέρωση ο διευθυντής και ζητά ΚΟΠΕΛΕΣ που ενδιαφέρονται να σταματήσουν να είναι στο συγκεκριμένο πόστο, χωρίς άλλη διευκρίνιση. Δηλώνουν ενδιαφέρον ορισμένες και φεύγουν απ’ την ενημέρωση μαζί με το διευθυντή. Ακολουθεί σούσουρο και απορία.  Τελικά ο υπουργός ήθελε να διαλέξει γραμματέα.

Η οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ. Και συγκεκριμένα, ΚΟΠΕΛΑ, μην του πάμε κανένα χούφταλο και μαυρίσει η καρδιά του του ανθρώπου.

Ευτυχισμένο το 1950, είπαμε;

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-17 points
Upvote Downvote

47
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
44 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
Φούστα ΚλαρωτήdariaClementineElizabethπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πρόσφατα έψαχνα για γραμματέα. Έλαβα πολλά βιογραφικά απο γυναίκες και μόλις 3 απο άντρες. Απο περιέργεια και καθώς το βιογραφικό και των 3ων ήταν κατάλληλο τους κάλεσα για συνέντευξη. Ο ένας απο τους 3 δυστυχώς δεν θα ήταν ικανός να δουλέψει σε γραφείο γενικότερα ενώ είχε καλές σπουδές αλλά μου φάνηκε αρκετά προβληματικος, οι άλλοι 2 όταν τους είπα οτι στις αρμοδιότητες τους είναι και να φτιάχνουν καφέ στους επισκέπτες και σε κάποια στελέχη ξίνισαν τα μούτρα τους. Όπως καταλαβαίνετε προσέλαβα γυναίκα. ΥΓ. Όταν ανακοίνωσα στα στελέχη (άντρες και γυναίκες) οτι θα δω και άντρες γι αυτή τη θέση το… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Για ποιο λόγο να φτιάχνει ο γραμματέας καφέ στους επισκέπτες; Αν οι επισκέπτες θέλουν καφέ, μπορούν κάλλιστα να φέρνουν δικό τους. Η πρόσληψη υποτίθεται ότι αφορά δουλειά γραφείου και όχι καφετζή.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με συγχωρείς αλλά αυτό το ορίζουμε εμείς ως εταιρία. Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι είδους εξυπηρέτηση θέλω να παρέχω στους πελάτες μου και ούτε σε αφορά. Αν στο job description της θέσης δεν το είχα αναφέρει τότε θα ήμουν λάθος, αλλά το ξεκαθαρίζω απο την αρχή.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Περιγραφή καθηκόντων λέγεται το job description. Θα μπορούσε με αυτή τη λογική να έχει και καθαριότητα γραφείων/τουαλέτας. Το ότι κάτι περιγράφεται εξαρχής δεν μας λέει κάτι. Καλα έκαναν και ξινισαν. Οκ, δεν είναι κακο να φτιάξεις έναν καφε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις και γραμματέας / barista. Μπορείτε και να παραγγείλετε βέβαια απέξω, δεν είναι κακο…

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορούμε να παραγγέλνουμε απέξω φυσικά. Την παραγγελία ποιος θα την κάνει; Ποιός θα κατέβει απο τον 7ο στο ισόγειο να τους παραλάβει και να τους πάει στην αίθουσα; Α και επίσης, γιατί να χρησιμοποιήσουμε τόσες συσκευασίες μίας χρήσης; Ψιλά γράμματα φυσικά όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο μου ήταν άλλο και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν πως υπα΄ρχουν ετερίες που άκουσον άκουσον θέλοιυν να προσφέρουν καφέ στα ραντεβού τους και αν είναι δυνατόν προσλαμβάνουν κα κάποιον άνθρωπο που θα κάνει και αυτό.

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είναι πολύ λάθος αυτή η τοποθέτηση. Μια εταιρεία ή οργανισμός, όταν καλεί για συναντήσεις εργασίας κάποιος πρεπει να ασχοληθεί με το θέμα της εστίασης. Σε μικρές ομάδες συνήθως ο γραμματέας έχει επιφορτισθεί με αυτό το κομμάτι, να φέρει νερα, να κανει καφε (αν δεν υπάρχει ειδικος που το κάνει) να φροντίσει για το φαγητό (αυτό δεν σημαίνει μαγείρεμα, αλλά μάλλον στήσιμο και μάζεμα). Σε μεγάλες εταιρίες κάτι τετοιο ετοιμάζεται απο ειδικούς, σε μικρες όμως παει πακέτο με τη γραμματειακή υποστήριξη.

Belle and Sebastian
Μέλος
Συμμετέχων

Ο διευθυντής της εταιρείας μου στην Αγγλία φτιάχνει τον καφέ του μόνος του (ένα λεπτό υπόθεση είναι πια), και όταν έχουμε επισκέπτες θα φροντίσει να τους φτιάξει καφέ όποιος τους κάλεσε, ή καμιά φορά φτιάχνουν και οι ίδιοι μόνοι τους. Μακάρι να ξίνιζαν και οι γυναίκες υποψήφιες γραμματείς όταν τους έλεγαν πως πρέπει να φτιάχνουν καφέ.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά κάνετε στην εταιρία που εργάζεστε εμείς κάνουμε αλλιώς. Απο την στιγμή που είναι στα job description της θέσης και αμοίβεται η θέση σωστά και τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες εργασίες, όλα τα άλλα θα ήταν να χαμε να λέγαμε.

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

Καφε να φτιάχνει όποιος θέλει μόνος του! Ελεος πια με τους εργοδότες, που ενω εχεις προσληφθεί για αλλο πραγμα, καταλήγεις να φτιάχνεις καφέδες!

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΚΑταρχάς γιατί είναι ντροπή να φτιάχνει κάποιος καφέδες; ΑΝ όταν σε προσέλαβαν δεν στο είπαν και σε προσέλαβαν για άλλο και σε έχουν μόνο για να φτιάχνεις κάφε ναι, αλλα πραγματικά δεν την καταλαβίνω την ντροπή. Στη ζωή μου έχω φτιάξει άπειρους καφέδες σε επισκέπτες και ας ήμουν και η κόρη του αφεντικού, δεν ένιωσα προσβεβλημένη. Και εν πάση περιπτώσει, η συγκεκριμένη θέση στην εταιρία μας έχει και αυτο το καθήκον όπως και να παραλαμβάνει την αλληλογραφία και να την μοιράζει στα ανάλογα τμήματα, όπως και να σηκώνει τηλέφωνα και να κανονίζει τα ταξίδια των στελεχών. Ναι θα μπορούσαμε να… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εντυπώσιαστικα με τα σχόλια που έμειναν στον καφέ. Λες και είναι ντροπή να φτιάχνει κανείς καφέ. Απο την άλλη κανείς δεν σχολίασε το οτι οι άντρε υποψήφιοι θεώρησαν προσβλητικό να φτιάξουν αυτοι καφέ, γιατί είναι γυναικεία δουλειά αυτό. Οι οτι γενικά οι άντρες σπάνια θα στειλουν βιογραφικό για μια γραμματιακή θέση γιατί είναι γυναικεία δουλειά. Αλλά όχι, το θέμα μας είναι ο καφές.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Και εν τω μεταξύ στις περισσοτερες εταιρίες που έχω δει, η γραμματεία φτιάχνει κ έναν καφέ, φέρνει κ ένα νερό στους επισκέπτες, δεν είναι να πέφτει κάνεις κ από τα σύννεφα που κάποιος το ζητάει από την αρχή.

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

1) Πουθενά νομιζω δε γράφεις οτι θεώρησαν προσβλητικό να φτιαχνουν καφέ. Ειπες ‘ξινισαν τα μουτρα τους’. Αυτο έχει αρκετές ερμηνείες 2) Μπορεί να εισαι ο 1 στους 100 που λεει απο την αρχή τα καθηκοντα του καθενος. Η προσωπικη μου εμπειρία ειναι οτι κανενας μα κανενας δεν μου ελεγε απο την αρχη οτι πχ σα γραμματεας θα φτιαχνω καφε. Προέκυπτε αργοτερα, χωρις να ερωτηθω αν ειμαι σύμφωνη. Και οχι μονο σε μενα. Και στον ευρυτερο κυκλο και τον δικό μου και γνωστων 3) Η αλληλογραφία και τα ταξίδια περιλαμβανονται στα καθηκοντα του γραμματεα 4) Κανείς δεν ειπε οτι ειναι ντροπη… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

1. Καλώς. 2. Ναι πάντα διευκρινίζω όλα τα καθήκοντα απο την αρχή της συνέντευξης. Στην σπάνια περίπτωση που ζητηθεί απο κάποιον να κάνει κάτι που δεν ήταν στα καθήκοντα του και το μάθω αυτό δεν επαναλαμβάνεται. 3. Σε εμάς και ο καφές είναι στα καθήκοντα της γραμματείας, των βοηθών ανάλογα το τμήμα. 4. Την επόμενη φορά που θα έχει συναντηση ο CEO της εταιρίας μας με τον CEO ξένης ναυτιλιακής πχ θα τους πω να φτιάξουν μόνοι τους τον καφέ. Βέβαια αμέσως μετά θα πρέπει να μειώσω τις αποδοχές της αντίστοιχης υπαλλήλου γιατί έχει προσληφθεί ΚΑΙ γι αυτό. Bonus. Έψαχνα… Διαβάστε περισσότερα »

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν ανεφερα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι είναι προσβλητικό να φτιάχνει καποιος καφεδες!!!!!! Είπα οτι ειναι εκτος αρμοδιοτητων σε περιπτωση που δε γινει εξαρχης η συνεννόηση.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όχι, είπες: “καφέ να φτιάχνει όποιος θέλει μόνος του!” και “ο καφές είναι εκτός αρμοδιοτήτων (ποιών αρμοδιοτήτων, ποιάς θέσης; προφανώς το δικό σου προσωπικό θέμα ε΄βγαλες εδώ) Ο καθένας φτιάχνει τον δικό του.” Αυτά δεν είναι δικά σου σχόλια ή κάνω λάθος; ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΓΩ δεν είπα οτι είναι θεμιτό να μην σου εξηγουν τις αρμοδιότητες όποιες είναι αυτές απο την αρχή.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε daria μου οκ μην αρπάζεσαι. Δεν είναι κομπλεξικο φτιάχνεις καφεδες, έχεις δικιο. Απλώς δεν περιλαμβάνεται εξ ορισμού στα καθηκοντα γραμματέως. Οπότε αν η αγγελία δεν έλεγε “Ζητείται Γραμματέας/Barista” λογικό να ξινισει κάποιος.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν ζητήσαμε να φτιάχνουν και macha latte με γάλα αμυγδάλου. Να σερβίρουν τον γαλλικό απο την μηχανή ή να πατήσουν το κουμπί της εσπρεσιέρας 2 φόρες το πολύ την ημέρα. Όποτε όχι δεν υπάρχει λόγος η αγγελία να λέει οτι ζητάμε και Barista. Σορρυ κιόλας. Και αρπάζομαι γιατί σταθήκαετ στον καφέ αντί να δείτε πως αντιμετωπίζουν οι άντρες τη θέση της γραμματείας.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προφανώς δεν είναι εκτός αρμοδιοτήτων, αυτό λέει η daria, είναι μέσα στις αρμοδιότητες που αναθέτει στην γραμματεία και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και είναι και πάρα πολύ σύνηθες, δεν ξέρω σε τι εταιρείες κινείστε που οι επισκέπτες παραγγέλνουν καφέ απ’ έξω ή φτιάχνουν μόνοι τους, είναι πολύ κοινή πρακτική να προσφέρεις καφέ στον πελάτη και κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος γι’ αυτό τον ρημαδοκαφέ και πού είναι το πρόβλημα μ’ αυτό ακριβώς? Οι απαντήσεις σε αυτό το σχόλιο είναι ο ορισμός του βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος πάντως.

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν αναφέρομαι στους πελατες και λαθος μου που δεν το ξεκαθαρισα νωριτερα. Αναφερομαι σε αυτους που εργαζονται εκεί μεσα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για ένα άτομο όμως το δέντρο μπορεί να είναι το έμφυλο ζήτημα και το δάσος το αρμοδιακό. Το ότι το σχόλιο έγινε από εργοδότη ή κομμάτι της στελέχωσης, που ψάχνει γραμματέα, δεν πρέπει να καθορίζει το πλαίσιο του προβληματισμού. Ο καθένας ανάλογα με τη τάξη του, το φύλο του, τη φυλή του κοκ έχει πολλαπλές διεκδικήσεις (αν το επιδιώκει). Και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποια προτεραιότητα σε αυτές τις διεκδικήσεις.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

@Xthesini. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου. Σχολιάζουμε αν πρέπει ή όχι κάποιος να φτιάχνει καφέ σαν κομμάτι της δουλειάς του. Φυσικά και μπορεί να υπάρχει στο Job description κάποιας θέσης αυτή η αρμοδιότητα. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Ναι, όλοι μπορούμε να φτιάχνουμε καφέ, όλοι να κλείνουμε τα εισιτήρια για τα επαγγελματικά μας ταξίδια και όλοι να κλείνουμε τις συναντήσεις μας, δεν αντιλέγει κανείς. Παρ’ όλα αυτά για πολλούς λόγους κάποιες εταιρείες επιλέγουν να πληρώνουν άνθρωπο για να τα κάνει αυτά. Δημιουργούν δηλαδή επιπλέον θέσεις εργασίας. Επίσης να πω, οτι η συγκεκριμένη δουλειά ούτε εύκολη είναι, ούτε όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σε ευχαριστώ! Φυσικά το τέλειο είναι ουτοπικό και εντελώς υποκειμενικό αν κρίνουμε και απο τα σχόλια γενικότερα. Αλλά σε ευχαριστώ δεν με είχα σκεφτεί ποτέ ως τέλεια εργοδότη. Όπως είπα και στην Πόντια, κάτσε να τελειώνουμε με τον κορονοιό και θα σας πω!!

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Α και να συμπληρώσω. Προφανώς δεν είναι εύκολη δουλειά. Καμία δουλειά δεν είναι εύκολη.Και όλες οι θέσεις είναι εξίσου σημαντικές για την ομαλή λειτουργία μίας επιχείρησης.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

H daria δεν είπε ότι τους ζήτησε να φτιάχνουν καφέδες για όλη την εταιρεία, αλλά για τους καλεσμένους τους. Και όχι δεν μπορούν οι καλεσμένοι να φτιάχνουν μόνοι τους τους καφέδες τους. Το πιο συνηθισμένο μοντέλο σε έναν χώρο γραφείων με πολλά άτομα είναι να υπάρχει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα που λειτουργεί και σαν χώρος διαλείμματος των υπαλλήλων. Αυτός ο χώρος δεν θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από άτομα εκτός της εταιρείας καθώς θα πρέπει οι υπάλληλοι να μπορούν να είναι χαλαροί, να τρώνε άνετα το φαγητό τους και να συναναστρέφονται με τους συναδέρφους των άλλων τμημάτων. Η μικρή εμπειρία… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Λες και μπαρίστας και σερβιτόροι δε δουλεύουν άντρες.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι αλλά εκεί δεν θα αναγκαστούν να μπουν με ένα δίσκο με καφέδες σε ενα meeting room όπου η προυστάμενη τους είναι γυναίκα και έχει ραντεβού με την εμπορική διευθύντρια μίας άλλης εταιρίας

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Δηλαδή είναι σοβαρό προαπαιτούμενο το να ξέρει κάποιος να φτιάχνει καφέ για θέση γραμματέα; Είναι γελοίο. Αν είναι από το εξωτερικό ή οπουδήποτε αλλού οι επισκέπτες, δεν είναι πρόβλημα του/της εκάστοτε υπαλλήλου ο καφές. Αν θέλουν καφέ, ας παραγγείλουν ή ας φτιάξουν μόνοι τους. Σε διαφορετική περίπτωση ας προσλάβει καφετζή ο εργοδότης.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όχι είναι σοβαρό προαπαιτούμενο να μπορεί να σερβίρει απο την μηχανή του γαλλικού σε ένα φλιτζάνι ή να βάλει μια κάψουλα στην εσπρεσσιέρα και να πατήσει το κουμπί. Α! και να βάλει δίπλα ζαχαρίτσα και γαλατάκι και κουταλάκι! Α και καμια φόρα μπισκοτάκι. Το πιο δύσκολο δε είναι να βάλει και νερό σε ένα ποτήρι. Προφανώς αγαπητέ λέμε ό,τι να ναι.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμένα πάντως πολύ μου λείπουν οι καφετζήδες, που τι ωραία σου έφερναν το καφεδάκι και ήξεραν ποιος γουστάρει πάρλα και ποιος όχι, το άφηναν αθόρυβα, το μάζευαν αθόρυβα, ούτε σκουπίδια ούτε πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Το θέμα του καφέ δεν είναι ήσσονος σημασίας και μπράβο σε όποια εταιρεία το λαμβάνει υπόψη όσο χρειάζεται ώστε να ξεκαθαρίζει και να ορίζει πώς και ποιος κάνει τι. Δε θα κάτσουμε να αναλύσουμε γιατί να προσφέρει καφέ μια εταιρία σε επισκέπτες ή γιατί κάποια στελέχη δεν ετοιμάζουν μόνα τον καφέ τους. Εσείς αν θέλετε πείτε στην εταιρία που θα ζητήσετε δουλειά, πώς θέλετε… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αν το έγραφες στο job description σε βρίσκω τυπική και σωστή! Μιας και μιλάμε για καφέ, στην πρώτη εταιρεία που εργάστηκα ως γραμματέας μου ζητούσαν να φτιάχνω καφέ για τους επισκέπτες και καθημερινά για τη διευθύντρια. Κάνω απαίσιο καφέ, μετά από κάποιες φορές που απείλησε ότι θα με απολύσει αν δε μάθω να κάνω σωστό καφέ, τελικά το ανέλαβε η καθαρίστρια. Στη δεύτερη εταιρεία στη συνέντευξη τους είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να παραγγέλνω καφέ, αλλά δεν μπορώ να φτιάχνω γιατί δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτό (ναι, μπορεί κάποιος να μην είναι καλός στο να φτιάχνει φραπέ, νες, ελληνικό),… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ρε παιδιά, δεν είμαστε καφενείο. Εδώ έχουμε τα εξής 3 που μπορεί να προσφέρουμε: γαλλικό καφέ απο μηχανή επαγγελματική που ανεφοδιάζεται απο τον υπάλληλο που την βρήκε άδεια (άρα απο όλους μας), εσπρέσσο που απλά πατάς ένα κουμπί, και τσάι που πατάς πάλι ένα κουμπί για το βραστό νερό και βάζεις δίπλα το φακελάκι. Προφανώς δεν κάνουμε ελληνικούς, φραπέ και δεν ξέρω εγω τι άλλο.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δηλαδή πραγματικά, μπορεί κανείς να υπέθεσε ότι μιλάμε για καφέ στη χόβολη, καϊμακλιδικο με ολίγη, ή νεσκαφέ χτυπημένο στο χέρι; Και αυτά σερβιρισμένα με υπόκλιση;
Ανησυχώ παιδιά, μεγάλη σύγχυση δείχνει η μαγική μου σφαίρα να επικρατεί στη ζωή σας.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

όχι, βρε Πόντια, απλά δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε εταιρικό περιβάλλον/χώρο γραφείου και τους φαίνονται όλα αυτά διαστημικά.

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

Φουστα, σε εμενα προσωπικα τιποτα δε φαίνεται διαστημικό. Εχω δουλεψει σε μεγαλες εταιρείες και ξερω πολυ καλα τι σκηνικα παιζονται (τουλαχιστον στις εταιρείες που εχω δουλεψει και εγω και γνωστοι μου). Το πιο ηλ!θ!ο σκηνικο που εχω βιωσει ηταν ‘γιατί ο καφες να ειναι στην καφέ κούπα και οχι την κιτρινη’. Τραγικο!!

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Elizabeth, σε εναν εργασιακό χώρο συνήθως παίζονται παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμού. Στα πλαίσια αυτών των μακιαβελισμών ο καφές ή ο καθαρισμός ή οποιαδήποτε άλλη μικρότητα θα γίνει εργαλείο στα χέρια κάθε κομπλεξικού για να βγάλει το άχτι του/τα γούστα του. Αυτό όμως απέχει έτη φωτός από αυτό που λέει η daria – δηλαδή ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας με σαφή όρια και καθήκοντα προσυμφωνημένα.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για τον ελληνικό η απαραίτητη προυπόθεση είναι αυτός που θα τον φτιάξει/σερβίρει να ξέρει να τον λέει κιόλας, αλλιώς δεν προσλαμβάνεται.

tsoupra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε συ Ντάρια, πόσα θερμά συγχαρητήρια σου δίνω δεν φαντάζεσαι με την υπομονή να απαντάς και να εξηγείς σε όλα αυτά που διάβασες! τι να πω… μπράβο!! φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, δεν θα σχολιάσω για όλα τα άλλα που γράφτηκαν. κάπως έλεος…

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμένα δε μου φαίνεται και πολύ έξυπνο πάντως να απορρίπτει κανείς τη δουλειά σε μια εταιρεία που ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θέλει απ’τη συνέντευξη. Βέβαια έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα, αν ήμουν στο HR θα έβαζα επίτηδες τον καφέ στα καθήκοντα για τσεκάρω αντιδράσεις. Δε θα ήθελα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που ταράζονται αν πρέπει να φτιάξουν καφέ, ή φοβούνται ότι θα τους εκμεταλλευτούν και ότι ο καφές είναι μόνο η αρχή. Δεν ξέρω τι μύγα τσιμπάει τους υποψήφιους όταν τους λένε ότι θα φτιάχνουν καφέ. Ίσως σχετίζεται με τις σπουδές και την ατάκα “σπούδασε, τι θα κάνεις, καφέδες θα φτιάχνεις”;… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

daria, πού αφήνουμε βιογραφικό, σώσε με!

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχαχαχ κάτσε να τελειώνουμε με τον κορονοιό και θα σε ενημερώσω.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είμαι αποτελεσματική ΚΑΙ στην απολύμανση, υπόψη ε.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αρκεί να φέρεις και το απολυμαντικό μαζί σου, πληρώνω όσο-όσο! Δεν υπάρχει τίποτα στην αγορα και οι προμήθειες τελειώνουν.

Clementine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χαρά στο κουράγιο σου ρε ντάρια

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Και μετά, ο υπουργός θα βγει στην τηλεόραση να μιλήσει για την ισότητα των φύλων…

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Καλά, μην το λες, είδαμε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 😉

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Το ποιος φτιάχνει τον καφέ σε μια εταιρία είναι μια από τις διαφορές της Δύσης με την Ανατολή, LoL.
Το να είναι @ γραμματέας κοπέλα, μεγάλο στερεότυπο.
Παλιότερα δούλευα στην Ελλάδα σε μια μεγάλη εταιρία. Όταν πήγαινα με τον διευθυντή μου σε συνέδρια πολλοί θεωρούσαν ότι είμαι η γραμματέας/βοηθός του, καμία σχέση όμως. Αυτός ήταν πολύ σωστός άνθρωπος, φρόντιζε να διευκρινήσει ότι είμαι η συνεργάτιδά του και πάντα έφτιαχνε μόνος του τον καφέ του (δεν ζητούσε από τη γραμματέα όπως οι υπόλοιποι διευθυντές της εταιρίας).