Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Η δήλωση της Κάτιας Δανδουλάκη

Η αλήθεια είναι ότι εδώ στην κοινότητα του Α,μπα είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι συζητήσεις περί ισότητας και κουλτούρας του βιασμού. Και κάθε φορά νιώθω πως κάνουμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα ως γενιά προς την κατάργηση των στερεοτύπων και της μόνιμης προσβολής της γυναικείας υπόστασης. Ίσως είμαι περισσότερο ονειροπόλα από όσο επιτρέπεται, αλλά το πιστεύω.

Αλλά η πραγματικότητα κάθε φορά μας προλαβαίνει και, σαν δυνατό χαστούκι, είναι εκεί για να μας θυμίσει ότι απέχουμε έτη φωτός από το στόχο μας.

Χαζεύοντας στο YouTube τις προάλλες, έπεσα πάνω σε συνεντεύξεις Ελλήνων επωνύμων σε γνωστό μαγκαζίνο που πλεόν εκπέμπει ιντερνετικά μόνο. Παρακολούθησα κάποιες από αυτές, ανάμεσά τους αυτή της κας Κάτιας Δανδουλάκη.

Η συγκεκριμένη κυρία δήλωσε αυτολεξεί: “Με ενοχλεί το θέμα των παρενοχλήσεων. Συγγνώμη, αλλά γιατί εμένα δεν με έχει παρενοχλήσει ποτέ κανένας; Γιατί ήμουν απαγορευτική, με το μάτι κοβόταν η κίνηση, δεν τολμούσαν να φτάσουν παραπέρα. Και εγώ σου λέω ότι τόλμησε να φτάσει κάποιος παραπέρα: που ήταν το θέμα της οποιασδήποτε κοπέλας να του αστράψει ένα χαστούκι και να σηκωθεί να φύγει και να μην πάρει το ρόλο; Και γιατί πρέπει να το θυμηθώ εγώ αυτό μετά από 20-30 χρόνια; Και στο λέω εγώ που είμαι φεμινίστρια(!!!)”

Και απαντά ο δημοσιογράφος: “Τότε μπορεί να είναι μικρά κορίτσια, ευάλωτα…”

Και συνεχίζει η κυρία: “Όχι, να μην πάρουν το ρόλο!”

Πως να αντιδράσει κανείς όταν ακούει μια καταξιωμένη ηθοποιό, την οποία γνωρίζει και ακολουθεί φανατικά μεγάλη μερίδα του κοινού, να δηλώνει αυτά τα πράγματα; Πως να νιώσει μια νέα κοπέλα, όχι μόνο ηθοποιός, η οποία έχει δεχθεί κακοποίηση στο χώρο της δουλειάς της, όταν κυρίες σαν την προαναφερθείσα, ρίχνουν ουσιαστικά όλο το μερίδιο ευθύνης στα θύματα της κακοποίησης; Πως θα καταφέρουμε να μιλήσουμε σοβαρά για το ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν ευθύνεται το θύμα, όταν υπάρχουν ακόμα άπειρες γυναίκες οι οποίες πιστεύουν ότι η σοβαρότητα του χαρακτήρα και της εμφάνισης μπορούν να αποτρέψουν ένα βιασμό;

Μόνο λύπη και απογοήτευση.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

61
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
41 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
33 Συντάκτες σχολίων
mikro mou pioniβλαχάκι(το)Velay Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ορίστε, μάθαμε και πώς μπορούμε να γλιτώσουμε την σεξουαλική παρενόχληση: ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ. Μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Άντε καλέ, κι εγώ που όχι μόνο το σκέφτηκα, όχι μόνο το έκανα αλλά μέχρι και ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ στην πλάτη έβγαλα μήπως και γλιτώσω, γλίτωσα νομίζεις; Και πόσες σαν εμένα φυσικά. Συγχύστηκα.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Μπορεί και με το ξεμάτιασμα! Κρίμα που δεν ζει η Γεωργία Βασιλειάδου να μας πει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Η αλλιώς πώς να ξεπλυνετε το θύτη ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στο θύμα σε τρία απλά βήματα. Κατά τα άλλα φεμινίστρια σου λέει…

Κάστανο 🌰
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

“Οι γυναίκες είναι άτιμο πράγμα, οι άντρες υπέροχα, αγαθά ζώα”… Μάλιστα…. Πολύ ξενέρωσα τώρα.

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις τον κόσμο γεμάτο με ανθρώπους που ποτέ δεν έφτασαν το επίπεδο ωριμότητας όπου καταλαβαίνεις ότι είναι τερματικά ηλίθιο να νομίζεις πως οι δικές σου προσωπικές εμπειρίες είναι ρεαλιστικό (ή ακόμα και επιθυμητό) να αποτελούν το μόνο αποδεκτό τρόπο διαχείρισης κάποιας κατάστασης.

Χωρίς καμία πλάκα, κάποτε επεξεργάστηκα την ιδέα ότι υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται στον ένα ή τον άλλο βαθμό το σκοτάδι, ακόμα και μέσα στο σπίτι τους, και με βοήθησε να καταλάβω μερικά πράγματα για τη ζωή.

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θεωρώ πως από το πρώτο κύμα του φεμινισμού μέχρι τις μέρες μας, πέρα από την ισότητα των δύο φύλων ήταν και παραμένει η κατάρρευση των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και της γενικολογίας. Στην συνέντευξη της η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρεται για την εκ προτέρων αντίδραση των γυναικών. Το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και τον κόσμο. Το να τις προσάπτουμε στοιχεία σεξισμού, μισογυνισμού κτλ από μια αποκομμένη πρότασή της και να την ερμηνεύουμε εντελώς διαφορετικά, μας καθιστά … τυφλές. Σε κανένα σημείο της συνέντευξης δεν αναφέρει πως η έλλειψη αντίδρασης αθωώνει και δικαιώνει τον θύτη. Σε κανένα σημείο της συνέντευξης δεν… Διαβάστε περισσότερα »

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις από το quote “συγγνώμη εμένα γιατί δε με έχει παρενοχλήσει ποτέ κανένας”;

Δε ρίχνει το βάρος στο θύμα; Σε ποιόν το ρίχνει, σε μένα;

Δε σου λέει τίποτα για το τι υπάρχει μέσα στο μυαλό του ανθρώπου που θα το πει αυτό δημοσίως και έχοντας πλήρη ελευθερία έκφρασης;

Μπορεί η κα Δανδουλάκη να έχει σούπερ φεμινιστικές απόψεις αν την πετύχεις σε άλλη στιγμή, αλλά αυτό είναι ο ορισμός του κατηγορώ το θύμα επειδή δεν αντέδρασε όπως έπρεπε. Όπου έπρεπε, ίσον όπως έκανε η αφεντιά μου. Αν μη τι άλλο δείχνει πλήρη αδυναμία κατανόησης του θύματος.

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μάλλον δεν κατάλαβες τα λεγόμενα μου περί γενίκευσης και δημιουργίας νέων στερεοτύπων.
Μιλάει για πολύ συγκεκριμένη κατάσταση.
Είναι κρίμα να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τέτοια εμπάθεια και φανατισμό.

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Entropy, υπάρχει και το σενάριο όπου προκειμένου να προωθήσει κάποιος πράγματα που θεωρούμε θετικά in a vacuum, λέει ανάρμοστες χοντράδες για οποιοδήποτε λόγο.

Σε μια κοινωνικού χαρακτήρα συζήτηση οι ανάρμοστες χοντράδες κρίνονται. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Anatomyofheart
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάνετε πάλι το ίδιο λάθος. Κόβετε φράσεις και τις κοιτάτε μεμονωμένα. Στη συνέχεια σας λέει γιατί ακριβώς δεν την παρενόχλησαν. Μπορεί όντως ο χαρακτήρας της να είναι επιβλητικός και ο άλλος να φοβάται να κάνει κίνηση. Δεν δικαιώνει κανένα θύτη και δεν καταδικάζει κανένα θύμα. Καταδικάζει την έλλειψη αντίδρασης και την αποδοχή της κατάστασης. Όταν ο σκηνοθέτης σου ζητάει για αντάλλαγμα να του κάτσεις για έναν ρόλο και εσύ το δέχεσαι δεν χάνεις το δίκιο σου ούτε αυτός παύει να είναι θύτης. Είσαι όμως υπέύθυνη με την αποδοχή σου (εφόσον δεν εξασκείται βία πάνω σου) για τη συνέχηση της συμπεριφοράς… Διαβάστε περισσότερα »

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Anatomyofaheart, καλά τα λες. Εξάλλου η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις όπου το θύμα μίλησε και σαν άμεσο αποτέλεσμα ο θύτης διέκοψε αυτή τη συμπεριφορά και τιμωρήθηκε παραδειγματικά, ενώ το θύμα θα πανηγύριζε την εξέλιξη αν δεν είχε αυτοκτονήσει λόγω του διασυρμού και της αδικίας.

In other news, να σας πω μια μέρα για το πόσο εύκολο μου είναι να πω σε κάποιον “σταμάτα γιατί θα φας ξύλο” και πόσο συντηρείτε την κουλτούρα του bullying όσοι δε μιλάτε έτσι επειδή ο άλλος σας ρίχνει τριάντα πόντους.

🙄

Anatomyofheart
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν το σχόλιό σας δεν ήταν ειρωνικό…. Άρα μου λέτε πως εφόσον είναι ανούσιο κανείς να διαμαρτύρεται τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αφού δεν αλλάζει τίποτα… Όμως μονός καυγάς δεν γίνεται. Γιατί αν οι γυναίκες άστραφταν χαστούκια, έλεγαν όχι ή έριχναν μηνύσεις δεν θα έβρισκαν πάτημα οι άντρες. Σας αρέσει; Μήπως η άποψή μου αυτή είναι πολύ εγωιστική και πολύ μονόπλευρη και κοιτάω μόνο ό,τι με συμφέρει;Μήπως και τα δύο φύλα φταίνε άλλο περισσότερο και άλλο λιγότερο; Μήπως πρέπει να ενημερώσουμε τους μεγάλους και να μάθουμε στους μικρούς ότι είμαστε κύριοι του εαυτού μας και ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Πιπέρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω με τα προηγούμενα και θα προσθέσω “με οποιοδήποτε ρίσκο”????? wtf?????? Είσαι καλά; Σοβαρά προτείνεις να ρισκάρουν μια γυναικοκτονία για τον αγώνα ; Έχω χάσει τα λόγια μου, δεν ξέρω τι να πω..safety first φίλε/φίλη μου.

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άρα ο αγώνας του φεμινισμού είναι εγωιστικός και εγωκεντρικός? Μόνο για εμάς?
Όχι το τι θα αφήσουμε πίσω μας? Όχι οι επόμενες γενιές?
Δηλαδή, ας ανεχόμαστε τα πάντα και να μπαίνουμε σε ένα φόρουμ να ξεσπάμε?

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και κάτι άλλο περί ασφάλειας. Όταν ένας φίλος μου, πριν πολλά χρόνια γυρνώντας σπίτι του από έξοδο, είδε ένα περιστατικό παρενόχλησης δύο αντρών σε μια γυναίκα και σταμάτησε με κίνδυνο την ζωής του? Έκανε λάθος? Έπρεπε να σκεφτεί “safety first”? (Ευτυχώς απλά χρειάστηκε να πάει στο τμήμα μόνο κάποιες φορές)

Beholder
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ανθρωποκτονία είναι η λέξη. Η λέξη γυναικοκτονια δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα

Bruja
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ίσως αν μελετούσατε μερικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης γλώσσας (άρα και της ελληνικής) να σας βοηθούσε να καταλάβετε κάποια πράγματα σχετικά με το σχόλιό σας. Ενδεικτικά σας προτείνω την διπλή άρθρωση και την γλωσσική μεταβολή. 🙂

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Φυσικά και υπάρχει, αφού τη χρησιμοποιούμε, και αν θες φωνάζω και τη γλωσσολόγο μας. Ουουυου, Εβελίνα Λειβαδά μ’ ακούς; Από σένα το έμαθα αυτό!

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

δεν εισαι δυνατον

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ταυτίζομαι απόλυτα με το σχόλιο σου … Ο φεμινισμός δεν είναι μια κατάσταση ουτοπίας που κανένας άντρας δεν θα ενοχλήσει μια γυναίκα ούτε με τη σκέψη του…..φεμινισμός ειναι να μεγαλώσεις κορίτσια που δε θα ανεχτούν αυτή την κατάσταση ή δε θα θεωρήσουν οτι ο ρόλος τους ειναι να την ανεχτούν για να ξεχωρίσουν. Γιατι αυτή η κατάσταση προέκυπτε και θα προκύπτει, το θέμα ειναι τι κάνεις και τι θα κάνουν τα παιδιά σου.

Bruja
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φεμινισμός είναι να μεγαλώσεις τα κορίτσια όπως το περιγράφεις ΚΑΙ να μεγαλώσεις τα αγόρια με τέτοιο τρόπο που να μην τους σηκώνεται αν δεν έχουν την ενθουσιώδη συναίνεση του ανθρώπου με τον οποίο συνευρίσκονται.

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Βασικά μου φαίνεται αστείο να συζητάμε για το απυρόβλητο μιας τοποθέτησης που ξεκινάει “ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΊ το θέμα της παρενόχλησης”.

Πες μας Κάτια περισσότερα για αυτήν την ενόχληση που καλείσαι να υπομείνεις στωικά, τι ακριβώς δεν κάνουν σωστά οι άλλοι;

Και μετά μας λέει.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κοίταξε, να σου κάνω μια εξομολόγηση. Μέχρι προσφάτως, πριν κανα 5 χρόνια, σκεφτόμουν όπως και συ. Μετά σε κάποια φάση συνηδειτοποίησα το αυτονόητο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ. Το πιστεύω ότι η Δανδουλάκη μπορεί να έβαζε και το Χάρβει Γουαινστάιν στη θέση του με μια ματιά, και μπράβο της για το δυναμισμό της. Αλλά δεν είναι όλες σε θέση να αντιδράσουνε όπως η Δανδουλάκη, ή όπως εσύ και εγώ. Για πολλούς και διάφορους λόγους, που σχεδόν όλοι έχουν να κάνουν με την πατριαρχία και με το κατά πόσο είναι ήδη μια γυναίκα “empowered”. Τώρα βέβαια, αν στην πέσει… Διαβάστε περισσότερα »

Elfa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς έτσι.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομίζω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Να αστράψει χαστούκι, να σηκωθεί να φύγει, να αρνηθεί το ρόλο, είναι όλα προτροπές σε αντίδραση. Να γινόμαστε δυσάρεστες, να αντιδρούμε δε λέμε συνέχεια; Δεν κατανοώ καθόλου γιατί θεωρείται αντιφεμινιστικό, τόσο βαθιά αντιφεμινιστικό κιόλας που λέμε πω πω ντροπή της. Τώρα τα υπόλοιπα με τα μάτια κακώς τα είπε. Ίσως να εννοούσε το μάτι της που είναι ορθάνοιχτο και γυαλίζει, ενδεχομένως να είναι τρομακτικό για κάποιους, αλλά μέχρι εκεί. Αν πράγματι δεν παρενοχλήθηκε ποτέ, μάλλον οφείλεται σε καθαρή τύχη, κ@λοφαρδία που λέμε, και είναι τουλάχιστον ατυχές, αν όχι ναρκισσιστικό, να γενικεύει με… Διαβάστε περισσότερα »

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι, συμφωνώ, να προτρέπουμε τις γυναίκες να γίνουν δυσάρεστες. Αλλά όχι να κατηγορούμε αυτές που (λόγω φόβου, λόγω αμηχανίας, λόγω σύνδρομο καλού κοριτσιού, λόγω ότι δεν θέλουν να τις φάει η μαρμάγκα) δεν μπορούν να γίνουν δυσάρεστες. Επιμένω, δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ίδια ευκολία αντίδρασης, ούτε είναι όλες οι στιγμές ίδιες.

Anatomyofheart
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ίσως το βλέπω κάπως απόλυτα αλλά γιατί για να μην την φάει η μαρμάγκα να το αποδεχθεί; Εκτός εάν το θεωρεί ηθικό και οκ οπότε πάω πάσο στις προσωπικές αυτές απόψεις. Απλά, δεν ξέρω γιατί εκτός από την επιλογή γνωστή ηθοποιός με αντάλλαγμα να μην είναι γνωστή ηθοποιός που δούλεψε και με την δουλειά της έγινε γνωστή; Γιατί κακά τα ψέματα η δουλειά είναι αυτή που οφείλει να σε κάνει γνωστό/ή σε κάθε χώρο και όχι μόνο σε ηθοποιούς.

Elmyra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόνο σαν ατυχή μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή της την δήλωση. Είναι άδικο να την κρίνουμε από αυτό και μόνο πάντως. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τί συνέβη φέτος στο θέατρό της. Ο σκηνοθέτης που είχε αναλάβει την παράσταση και τη μετάφραση, παρενόχλησε σεξουαλικα μια ηθοποιό που έπαιζε δευτερεύοντα ρόλο. Γνωστό σε όποιον έχει δουλέψει στο χώρο πως ο συγκεκριμένος ακολουθεί αυτή την τακτική τα τελευταία 30 χρόνια. Αν του κάτσουν, έχει καλώς. Αν όχι, απαιτεί την απόλυση της εκάστοτε κοπέλας. Όσες φορές γνωρίζω να έχει συμβεί αυτό, πάντα μα ΠΑΝΤΑ το εκάστοτε κορίτσι έχει απολυθεί. Φέτος, πρώτη φορά στα χρονικά,… Διαβάστε περισσότερα »

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το δέχομαι και το σέβομαι, πιστεύω πως δεν λες ψέμματα. Πράγματι είναι προς τιμήν της που έπραξε έτσι (σε μια κοινωνία που αλλάζει μετά τo metoo βέβαια)
Το πρόβλημα είναι ότι τα παραπάνω τα είπε έχοντας δημόσιο βήμα, απευθυνόμενη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο τα λόγια της έχουν πολλή μεγαλύτερη επίδραση από την συμπεριφορά της.

Elmyra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνούμε.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Ωραία, στο θέατρό μου, στην παραστασή μου, στο “τσιφλίκι” μου, μπορεί να κάνω κουμάντο εγώ και να έχω τις σούπερ ντούπερ σωστές πρακτικές. Όμως δεν είναι όλος ο κόσμος το θέατρό μου, η παράστασή μου και το τσιφλίκι μου. Καθόμαστε και λέμε ότι ένας σκηνοθέτης που έχει τριάντα χρόνια καριέρας στο χώρο συνηθίζει να απαιτεί υπηρεσίες κονσομασιόν από τις (υποθέτω νέες και πρωτοεμφανιζόμενες, μη εδραιωμένες, σε πιο επισφαλή θέση) ηθοποιούς και μία φορά που απολύθηκε (ουάο) και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, ενώ πετάμε το μπαλάκι στις νέες γυναίκες που θα έπρεπε να χαστουκίζουν άνδρες, να χάνουν δουλειές και βιοπορισμό.

Elmyra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Λάθος κάνεις. Δεν μπορούμε να μηδενίζουμε μια πράξη που δεν έχει τολμήσει κανείς (άντρας ή γυναίκα) όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρότατο τίμημα σε πολλά επίπεδα. Καταλαβαίνω τον θυμό σου και τον συμμερίζομαι σε ένα βαθμό αλλά είσαι πολύ άδικος/η.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Μια καταξιωμένη γυναίκα μετά από τόσα χρόνια καριέρας τόλμησε να τρίξει τα δόντια σε έναν “κύριο” και μπράβο της. Καλόν είναι, όμως, να μπορεί η κυρία να αντιλαμβάνεται τους συσχετισμούς δυνάμεων. Άλλη ισχύ και λόγο έχει αυτή και άλλη η άσημη νεανίσκη που προσπαθεί να βρει κανα ρολάκι, ενώ ταυτόχρονα σερβίρει καφέδες στην nearby καφετέρια. Και, ναι, εμένα αυτά τα “αστεία” με τα σκαμπίλια που οφείλουν να μοιράζουν οι γυναίκες σε αυτά τα αδιόρθωτα πλάσματα, για να είναι σωστές και ηθικές με θυμώνουν, πράγματι, πολύ.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Είναι πραγματικά θλιβερό και εξοργιστικό ταυτοχρονα, αντίστοιχο με το κείμενο των γαλλιδων κατά του me too πριν λίγα χρόνια. Και μου είναι αδιανόητο να μην καταλαβαίνει ότι ναι, υπάρχουν πολλά θέματα που εμποδίζουν την οποιαδήποτε κοπέλα να άστραψε χαστούκι, πόσο μάλλον να αποτρέψει με μια ματιά της την παρενόχληση.

Zozoua
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zozoua

Χίλια μπράβο στην κα. Δανδουλάκη. Επιτέλους είχε το θάρρος κάποιος να πεί την αλήθεια. Δέχτηκαν το ρόλο με ότι αυτό συνεπάγοταν, αδιαμαρτύρητα και αμείλικτα. Είχαν την ελευθερία να αντιδράσουν, να μιλήσουν αλλα βολεύτηκαν. Δημιούργησαν προήγουμενο για τις επόμενες γένιες και 30 χρόνια μετά μοστράρουν με καμάρι το me too. “Me too πουλήθηκα για ενα ρόλο”. Προσβάλουν όσες γύναικες προτίμησαν να χάσουν μια δουλειά αντί να ενδώσουν σε οτι τους ζητήθηκε.

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Και συμπληρώνω, ότι όχι μόνο προσβάλλουν τις γυναίκες που έχασαν την δουλεία τους, αλλά εξισώνονται με τις περιπτώσεις γυναικών όπου βιάστηκαν με πραγματικά βία τρόπο (Ινδία κτλ)

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Zozoua κι Entropy, ας βγάλουμε το βιασμόμετρο να δούμε ποια έχει δικαίωμα να μιλήσει για το βιασμό της και ποια όχι, ε; Επίσης, δε βιάζονται βίαια οι γυναίκες μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες όπως η στην Ινδία. Κι εδώ επίσης γίνεται. Π.χ. πριν είκοσι χρόνια βιάστηκε στην πολυκατοικία της μια φίλη μου. Ήταν μια πολυκατοικία με τέσσερα διαμερίσματα, σε «καλό» προάστειο Αθηνών, απόγευμα χειμώνα, κανείς δεν άκουσε τίποτα παρότι την πλάκωσε στο ξύλο και τη βίασε(τελείως άγνωστός της, μπήκε πίσω της ενώ άνοιξε της είσοδο και την τράβηξε μέχρι κάτι σκαλιά που πήγαιναν στο κλιμακοστάσιο). Και σε άλλες δύο φίλες μου… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Δεν θα έπρεπε να ζητούνται υπηρεσίες κονσομασιόν, εξαρχής, από τ@ς ηθοποι@ς κι όχι δεν θα βάλουμε στην ίδια ζυγαριά αυτόν που δίνει τη δουλειά και που κάνει κουμάντο, μ’ αυτόν που θέλει να κάνει μια δουλειά και αναγκάζεται να τρώει στη μάπα τη γλίτσα του κάθε λιγούρη ή sex addict.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ρε παιδιά, άλλο me too παρακολούθησα εγώ; Εσείς δεν είδατε τόσες γυναίκες που δεν του καθήσανε και τις έφαγε η μαρμάγκα; Η τόσες γυναίκες που βιάστηκαν;

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καμιά φορά, όταν ακούω τέτοια νιώθω μια σχεδόν συγκίνηση σκεπτόμενη πως αυτές οι κυρίες με τις νομιζόμενες προοδευτικές αντιλήψεις, ανήκουν σε έναν κόσμο που σε λίγο δε θα υπάρχει πια! Και κάπως έτσι ελπίζω!