Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Γυναίκα-Οδηγός»

Έχω δίπλωμα οδήγησης από το 2013. Πρέπει όμως να έχεις και κάτι να οδηγήσεις προκειμένου να μάθεις, κι εγώ κατάφερα να αποκτήσω τον κουβά μου 6 χρόνια αργότερα, διάστημα αρκετό για να αποτελέσει θολή ανάμνηση η ακριβής θέση του συμπλέκτη.

Μέσα σε όλο το άγχος κι αφού έβαλα 4 Ν περιμετρικά (που λέει ο λόγος, αλλά το σκέφτηκα), ήθελα στη θέση του συνοδηγού κάποιον που να ξέρει να οδηγεί, ανεξαρτήτως φύλου, κυρίως για να μου δείχνει τα στοπ, γιατί εκείνη την ώρα δεν μπορείς να τα κάνεις ΟΛΑ, και βρήκα πρώην συνάδελφο, όχι γνωστό αλλά ούτε και φίλο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε.

Για να βρεθώ σε διασταύρωση και να ακούσω την αγαπημένη πλην εξαντλητικά κουραστική κλισεδιά “σταμάτα να αγχώνεσαι, μην κάνεις σαν “Γυναίκα-Οδηγός”. Δεν τον κατέβασα. Δεν ήταν αρκετά ερημικά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

35 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
Μίλτος ΠαπάραςΔιαλεχτή ΚιούσηΕύα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Το πεδίο “οδήγηση” είναι από αυτά τα πεδία, που βιώνουμε την αποθέωση του σεξισμού: έχετε ακούσει και εσείς για τις περιβόητες, επιστημονικές -not- έρευνες που δείχνουν πως οι γυναίκες έχουν διαφορετική αντίληψη του χώρου και κατά συνέπεια δεν είναι καλές στο παρκάρισμα; Είναι κάτι σαν αστικός μύθος και αυτές, δεν ξέρει κανένας να πει που τις διάβασε και ποιος επιστημονας τις έγραψε. Ε λοιπόν, αν ίσχυαν, τότε η οδήγηση στην Αθήνα θα είχε την ικανότητα να τροποποιεί τη δομή του εγκεφάλου, γιατί δέκα χρόνια οδήγησης στην Αθήνα έχουν κάνει εμένα και τις φίλες μου εξαιρετικές παρκαδόρους. Έχοντας απαυδήσει είχα εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Aν αγχώνεσαι, αυτό συμβαίνει γιατί: {Οι γυναίκες “από την φύση σας” δεν το έχετε με την οδήγηση.}. Αν δεν αγχωθείς, αυτό σημαίνει ότι: {Οι γυναίκες είστε επιπόλαιες “από την φύση σας”, άρα είστε επικίνδυνες οδηγοί.}. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (όπως συμβαίνει συνήθως με τα μισογυνίστικα κλισέ).

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επίσης μπορεί να συμβαίνει και γιατί νιώθεις την ευθύνη διατήρησης της ασφάλειας σου, της δικής σου και των αλλων.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μα, συμφωνώ απολύτως ότι γι αυτόν τον λόγο μπορεί να αγχώνεται ένας νέος οδηγός, αλλά οι μισογυνιδες βρίσκουν ευκαιρία να το μεταφράσουν όπως τούς βολεύει!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυτο με τις γυναικες οδηγους ειναι αρχαιοτερο της σωφερινας της φινος. Πφφφ