Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Είναι μακρύς ο δρόμος μπροστά μας

Είμαι γυναίκα, φεμινίστρια, δεν φοβάμαι να γίνω δυσάρεστη όταν πρέπει και προσπαθώ ενεργά να ταυτοποιώ και ν’ αποβάλω όσο σεξισμό μπορώ απ’τον τρόπο σκέψης μου κι άμεσο περιβάλλον μου. Δουλεύω στην ακαδημία σε κλάδο φυσικών επιστημών και θαυμάζω κι ακολουθώ τη δουλειά πολλών λαμπρών ερευνητριών στο χώρο. ΕΛΑ όμως που ΚΑΘΕ φορά που διαβάζω  επιστημονικά άρθρα στ’ αγγλικά όπου συνήθως στην λίστα των συγγραφέων φαίνονται τα επώνυμα τους, υποθέτω ότι είναι άντρας. Ποτισμένοι σεξισμό! Είναι μακρύς ο δρόμος μπροστά μας… Το ‘χουμε!

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
Maria SrebelmmObserver Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Eφ’όσον μπορείτε να καταλαβαίνετε από το αγγλικό επώνυμο το φύλο του ερευνητή υποκλίνομαι στην ικανότητα γλώσσας που έχετε.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μα δεν το καταλαβαίνει, το «υποθέτει» επειδή διαβάζει επιστημονικές μελέτες και το μυαλό της σχηματίζει αυτόματα μια ανδρική φιγούρα. Εκεί είναι το πρόβλημα, ακόμα και μια γυναίκα μέσα στον χώρο δυσκολεύεται να φανταστεί μια άλλη γυναίκα συνάδερφό της.
Κάνε ένα τεστ στο μυαλό σου. Πες ότι βρίσκεις ένα σημείωμα «Τηλ. σε Χατζηπέτρου, μηχανικός (ή παθολόγος), σε ψάχνει». Τηλεφωνείς και απαντάει γυναικεία φωνή. Τι πιθανότητες υπάρχουν να σκεφτείς ότι είναι η γραμματέας του Χατζηπέτρου, ενώ τελικά είναι η ΚΥΡΙΑ Χατζηπέτρου, γυναίκα μηχανικός (ή παθολόγος) που σε ζητούσε.

rebel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Να ομολογήσω κι εγώ την αμαρτία μου, διανύω αυτόν τον δρόμο τα τελευταία 2 χρόνια κι έχω αλλάξει τις αυτόματες αντιδράσεις μου σε κάποιο ποσοστό. Επαγρύπνηση και θέληση χρειάζεται!