Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Δηλώνω ένοχη

Σε ιατρικό σεμινάριο, γυναίκα συνάδελφος μιλάει για μία καρδιοπάθεια. Εξηγώντας την παθογένεια, παραθέτει και το καθόλου επιστημονικό δεδομένο “οι άντρες αντιδρούν περισσότερο στα εξωτερικά ενώ οι γυναίκες στα συναισθηματικά ερεθίσματα, λόγω της φύσης τους”.

Νομίζω πως το γεγονός ότι ήταν όμορφη και σέξι με έκανε να την κρίνω πιο αυστηρά κι εδώ δηλώνω ένοχη για άλλον έναν κάζουαλ σεξισμό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

16 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Entropybozonio Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ είμαι μαζί σου ειλικρινά.
Για όλες όμως τις υπόλοιπές, που δεν είμαστε του ιατρικού χώρου (τυγχάνω του πολυτεχνείου) μπορείς να στείλεις εδώ υλικό, paper etc για το ότι έχουμε δεδομένα που δεν ισχύει το παρακάτω:
“οι άντρες αντιδρούν περισσότερο στα εξωτερικά ενώ οι γυναίκες στα συναισθηματικά ερεθίσματα, λόγω της φύσης τους”

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στο πολύτεχνειο δε σας μάθανε ότι τέτοιες δηλώσεις θέλουν στήριξη και όχι η άρνηση τους; Αν σου πω εγώ οι γαλανομάτηδες είναι πιο συναισθηματικοί και οι κόκκινομαληδες καλύτεροι στα μαθηματικά και μου πεις δεν ισχύει αυτό, πρέπει εσυ να φέρεις πειπερ να αποδείξεις ότι δεν ισχύει; Τι λέμε τώρα. Άσε που το «στη φύση τους» είναι τελειως αντιεπιστημονικό. Και να υπάρχουν στοιχεία που στηρίζουν τέτοια διαφορά ποια φύση τους; Εννοούμε χρωμοσωμικα; Που ανάθεμα αν ξέρουμε τι ακριβώς επηρεάζουν τα γονίδιά στις περισσότερες περιπτώσεις. Εννοούμε λόγω διαφορετικών μέσων επίπεδων ορμονων; Εννοούμε ότι απλά κάναμε τεστ σε κάποιες μικρές ομάδες ενηλίκων όπως… Διαβάστε περισσότερα »

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην σχολή μάθαμε, όταν διατυπώνουμε μια πρόταση, είτε σύμφωνη είτε αντίθετη, πρέπει να είναι τεκμηριωμένη για να είναι επιστημονική, αλλιώς είναι απλά άποψη, μια γνώμη.
Αναφέρεις:
“Άσε που το «στη φύση τους» είναι τελειως αντιεπιστημονικό”
Ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι, στην τεκμηρίωση του γιατί είναι αντιεπιστημονικό.