Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Από τον Χατζηνικολάου

Δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω στην κατηγορία του κάζουαλ σεξισμού, αλλά δεν υπήρχε κατηγορία ελεεινή αδιακρισία και γαιδουριά.

Μιλάμε για τον Χατζηνικολάου, έτσι; Έναν θεωρητικά “σοβαρό” δημοσιογράφο. Παίρνει συνέντευξη τον Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου, την σύζυγό του. Να πω εδώ ότι ο Χειλάκης έχει αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν ότι τον ενοχλεί να τον ρωτούν συνεχώς για το πότε θα κάνει παιδί. Ο Χατζηνικολάου λοιπον στρέφεται προς την γυναίκα του και της λέει “η οικογένεια αυτή θα ολοκληρωθεί; Αθηνά, θα συνεχίσεις να προσπαθείς;” Η Μαξίμου λεει ότι πιστεύει ότι για κάποιο λόγο δεν γίνεται και το έχει αποδεχτεί έτσι, ο Χατζηνικολάου επιμένει “μπορεί εσύ να το ερμηνεύεις έτσι” και καταλήγει στο τέλος “να ξέρεις, μερικές φορές τα γκολ μπαίνουν και στο 90”

Το βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

16 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
tsipoura_alaniaraΝελλη το κουνελι!kissed by firezero-gravity Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βλέποντας όλο το βίντεο δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα τον σκοπό του δημοσιογράφου. Εκεί που είπε για το γκολ στο 90, μου φάνηκε περισσότερο σα να γνωρίζει προσωπικά το ζευγάρι και να ήθελε να τους δώσει ελπίδα. Δεν ξέρω και κατά πόσο ήξεραν από πριν ότι θα ερωτηθούν κάτι τέτοιο (αν ήταν δηλαδή προαποφασισμένο θέμα συζήτησης). Γενικά αν τους ρώτησε στο άκυρο κάτι τόσο προσωπικό, μου φαίνεται λάθος έτσι κι αλλιώς. Πάντως μου άρεσε πολύ η στάση του ζευγαριού. Και η άποψη της Μαξίμου ότι δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι γονείς, αλλά και ότι ο Χειλάκης αποκάλεσε παιδιά τους στόχους… Διαβάστε περισσότερα »

kissed by fire
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Eπισης καποια στιγμή θα πρέπει οι καλεσμένοι να γίνονται δυσάρεστοι on camera. Ελεος κάπου με τις σεξιστικές ερωτήσεις και τις τόσες άβολες απαντησεις των καλεσμένων. Εχουν στο μυαλο τους οτι εκτίθενται και τους βλέπει τόσος κόσμος αλλά το ίδιο εκτιθεται και /η δημοσιογράφος. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε αντιδράσεις τύπου Helen Mirren!!!

Νελλη το κουνελι!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν θα συμφωνήσω ότι είναι “σοβαρός” δημοσιογράφος…πιο κοντά στον εμετικό θα τον χαρακτήριζα. Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι γενικώς αγενέστατη και άκομψη. Στη ουσία ρωτάμε για τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού (σε πρώτο επίπεδο) και από την άλλη κάτι τόσο προσωπικό όπως το αν θέλεις/ μπορείς να κάνεις παιδί.

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Φανταστικός διάλογος…
-Κύριε Χατζηνικολάου, μην κιτρινίζετε…
-Δεν είναι κιτρινισμός,είναι κοινωνικό ενδιαφέρον…

Ακόμα και αν υπάρχει προσωπική σχέση πρέπει να υπάρχει το ασυμβίβαστο στην ιδιότητα του ως δημοσιογράφος…να λειτουργεί σαν να μην ξέρει και να μην το εκμεταλεύεται

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Και βέβαια, ο Χατζηνικολάου απευθύνεται μόνο στην γυναίκα, γιατί σύμφωνα με την κοινωνία η γυναίκα βασικά πρεπει να θέλει να κάνει παιδί’ αντίθετα, ο άντρας πρέπει να θέλει να κάνει καριέρα.

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Νομίζω ότι το ζευγάρι αυτό χρόνια τώρα έχει μιλήσει ανοιχτά για το ότι προσπαθούν να γίνουν γονείς. Θυμάμαι ότι έλεγαν το πόσο δύσκολο είναι να τεκνοθετήσεις στη χώρα μας λόγω γραφειοκρατίας κλπ.Μάλλον η ερώτηση για το αν “θα ολοκληρωθεί η οικογένεια” είναι φάουλ ως προς τη χρήση της λέξης ολοκλήρωση, γιατί μια χαρά ολοκληρωμένη οικογένεια είναι ένα ζευγάρι. Έχω όμως την αίσθηση ότι αφού και οι δυο έχουν μιλήσει ανοιχτά για το θέμα πολλές φορές, δεν ήταν κακό να τους ρωτήσει. Είναι όμως ότι είμαι και φαν του Χατζηνικολάου 😛

tsipoura_alaniara
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έτυχε να παρακολουθήσω την εκπομπή, ένιωσα πολύ άβολα μπαίνοντας στη θέση των καλεσμένων. Ίσως επειδή έχουν ξαναμιλήσει και έχουν αναφερθεί στις δυσκολίες που συναντούν, το θεώρησα ατόπημα να αναφερθεί ξανά ένα τόσο λεπτό θέμα. Ακόμα και αν αν ήταν ενήμερο το ζευγάρι, δεν έπρεπε να γίνει η ερώτηση. Μου φάνηκε κουτσομπολίστικη και νομίζω δίνει την ώθηση να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις σε καθημερινούς ανθρώπους από τον κάθε περίεργο. Βέβαια το ζευγάρι απάντησε άψογα, μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις και των δύο και ίσως με αυτό τον τρόπο να έδωσαν ένα θετικό μήνυμα σε ζευγάρια που έχουν τις ανάλογες δυσκολίες. Φυσικά, δεν… Διαβάστε περισσότερα »