Ο καζουαλ σεξισμός της ημέρας

Από το παλιότερο μπλογκ της Λένας Φουτσιτζή. Το 2009 στο Στόχο της Νέας Υόρκης (και όχι πχ. το 1960 σε ένα χωριό της Ινδίας) αυτή η αφίσα:

Θεωρήθηκε τολμηρή και αντικαταστάθηκε από αυτήν:

Φαντάζομαι, το πήρατε το μήνυμα: Όσον αφορά το σεξ (γιατί και οι δύο αφίσες είχαν σεξουαλικό “τόνο”): μία γυναίκα και πολλοί άντρες= κακό , μία γυναίκα μόνη= καλό.

Υποθέτω, εννοείται επίσης ότι: ένας άντρας και πολλές γυναίκες= καλό, ένας άντρας μόνος= κακό.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-82 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
Paper CutMitsiΜακαρονοτέρας, το αληθινόloglady Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κοντράριος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Στη δεύτερη αφίσα φαίνεται ξεκάθαρα νερό πίσω από την κοπέλα, η οποία φοράει μαγιό. Επομένως δεν έχει σεξουαλικό τόνο, αλλά ξεκάθαρα τονίζει τα οφέλη της άσκησης, με μία εσάνς πρόσκλησης για επιστροφή στη φύση, που έρχεται σε προφανή αντίθεση με το τοπίο της μεγαλούπολης.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κοίτα, δεν ξέρω πώς έγινε το λογικό άλμα μια γυναίκα-ένας άντρας-κακό, πάντως στην πρώτη αφίσα νομίζω ότι αυτό που σκανδάλισε ήταν το ομαδικό σεξ. Ακόμα και αν ήταν 3 γυναίκες, 5 άντρες ή όποιος άλλος συνδυασμός, η παρτούζα τους σκανδάλισε.
Στη δεύτερη αφίσα βλεπω μια κοπέλα να βγαίνει από τη θάλασσα (ή από τον Πηνειό, δεν ξέρω). Δε βλέπω κάτι τρομερά σεξουαλικό ή προκλητικό. Δε διαφωνώ ότι το γυναικείο σώμα έχει αντικειμενοποιηθεί στη μόδα και στα περιοδικά μπλα μπλα μπλα, αλλά δε βλέπω το point να πούμε κάτι για αυτή την αφίσα.

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν νομίζω πως αυτή ήταν η λογική που κατέβηκε η διαφήμιση.
Γενικότερα το να κάνεις σεξ παράλληλα με πολλά άτομα είναι ταμπού , ίσως περισσότερο για τις γυναίκες , αλλά και πάλι θεωρείται τολμηρό.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σόρρυ κιόλας αλλά ποιος είχε την ιδέα να αποτριχωνονται (και) οι άντρες;! Δηλαδή τι χαλί είναι αυτό με τα αγόρια στην πάνω φωτό;!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα μου αρέσει όμως …

Paper Cut
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ θέλω να το πω εδώ και πολύ καιρό! Πιστεύω ότι στις τάξεις των σχολιαστών του α, μπα έχει παρεισφρήσει ένα βουνίσιο τρολ και δεν το λέω επιθετικά. Well played sir/madam.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η πρώτη αφίσα κατέβηκε γιατί θεωρήθηκε προκλητική όχι μόνο λόγω των πολλών ανδρών-μίας γυναίκας, αλλά και γιατί η μία γυναίκα δεν ήταν “γυναίκα”: δεν φαίνεται πάνω από 16. Όπως φαίνεται, μέρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν δεν οφείλονταν σε πουριτανισμό, εκφράστηκαν κι από φεμινίστριες, των οποίων η κριτική είχε να κάνει με την εμπορευματοποίηση μιας πολύ συγκεκριμένης πτυχής της γυναικείας σεξουαλικότητας, που καθόλου ενάντια δεν πάει στην πατριαρχία, ίσα ίσα που κουμπώνει τέλεια πάνω της. Με άλλα λόγια, μέρος της κριτικής αφορά στην κριτική που έχει ασκηθεί στην λεγόμενη μεταφεμινιστική εποχή, όπου το ‘girl power’ των 90’s έχει μετατραπεί σε ‘girl… Διαβάστε περισσότερα »

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εξαιρετικό το άρθρο της Ros Gill! Ευχαριστούμε loglady!