Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Την ημέρα που έμαθα ότι έγινα δεκτή για να κάνω το διδακτορικό μου στην Αγγλία όπου ζω, είχα κανονίσει να πάω για μπύρα με έναν Άγγλο γνωστό.

Όσο συνεννοούμασταν για την ώρα μέσω τηλ, του είπα – όντας πολύ ενθουσιασμένη – ότι έχω ένα καλό νέο να του πω. Δεν ήξερε μέχρι τότε ότι έχω κάνει αίτηση ούτε ότι είχα τέτοια σχέδια, κάναμε απλώς μια τυπική παρέα.

Βγαίνουμε, του τα λέω, κι αφού μου είπε μπράβο και τα σχετικά, μου λέει, σχετικά έκπληκτος: “Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να μου πεις ότι είσαι έγκυος. Όταν μια γυναίκα λέει ότι έχει καλά νέα, συνήθως πρόκειται για μωρό”.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

18 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Eva A.Popart Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Popart
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Το ίδιο μου συνέβη και μένα όταν με πήραν αναπληρώτρια. Σε όποιον πήγαινα να πω ότι έχω καλό νέο μου έλεγε ότι έμεινα έγκυος.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε νιώθω τόσο πολύ. Πρόσφατα μου έτυχε μια καλή επαγγελματική ευκαιρία την οποία δέχτηκα. Σε όποιον/όποια έλεγα “έχω καλά νέα”, έλεγε “παντρεύεσαι!” ή “είσαι έγκυος!”, παρά το γεγονός ότι όλος μου ο κύκλος ξέρει ότι είμαι εναντίον του γάμου και ότι δε θέλω να κάνω παιδί. Στη συνέχεια, όταν έλεγα ότι όχι αδέλφια, πήρα την τάδε θέση και πάω να δουλέψω εκεί, όλοι ρωτάγανε τι θα κάνει ο σύντροφος, πριν πουν ξέρω γω “ωραία” ή “συγχαρητήρια”. Γιατί ας πούμε, τι; Θα πας να κάνεις καριέρα και θα αφήσεις τον άντρα πίσω; Μα πως; Είσαι με τα καλά σου, γυναίκα πράμα;… Διαβάστε περισσότερα »

Eva A.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τη χρονιά που παντρεύτηκα είχα γράψει μια φορά στο φβ “YES!!” (αναφερόμενη στην επισκευή του υπολογιστή μου που αποτελεί για μένα προέκταση του χεριού μου). Αμέσως έπεσαν τα μηνύματα και την επόμενη στη δουλειά με ρωτούσαν ξέρετε τι. Αυτό συνέβη κι άλλες 2-3-4 φορές όταν εξέφρασα χαρά ή πόσταρα κάτι σε γλυκούλι μωρό… ώσπου σταμάτησα να ποστάρω οτιδήποτε θα μπορούσε πιθανώς να υπονοεί εγκυμοσύνη… (δλδ “Yes” και “happy”;;) Για την ιστορία, η εγκυμοσύνη ήρθε μετά από τεσσεράμισι χρόνια μετά από πολλές επώδυνες προσπάθειες. Μπορείτε να φανταστείτε τι ωραία που ένιωθα με τις νύξεις (που κάποια στιγμή, επειδή δεν έκρυβα τις… Διαβάστε περισσότερα »